Janneman's serve met Janneman Gin van Stokerij Klopman, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Janneman’s gin-tonic met Janneman Gin van Stokerij Klopman

Janneman Gin is een Dutch Dry Hertog Jan Cask Gin. De basis van deze gin is Duivelskral Gin, welke na het distilleren een maand gerust heeft op een Amerikaans eikenhouten vat waarin Bourbon en Hertog Jan gelagerd zijn.
Door Duivelskral Gin op een vat te laten rusten, is er een zachte en volle kruidige gin ontstaan met frisse citrustonen. De mooie lichte vanille- /  houtkleur heeft Janneman te danken aan de Hertog Jan vaten.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we Janneman’s gin-tonic:

Vul een ballonglas met grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.
Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas.

Voeg 50 ml Janneman Gin toe, gevolgd door 150 ml Premium Indian Tonic Water en garneer met een schijfje gember en vijf Timut peperkorrels. Roer het geheel goed zodat de smaken vermengd worden.

Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Gin-tonic recept, Janneman Gin, Stokerij Klopman, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Stokerij Klopman.

834
Laat een bericht achter