Recept Ierse Trots, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Ierse Trots

De Ierse Trots is een echte smaakpapillen-killer. De Drumshanbo Gunpower Irish Gin is van zichzelf een krachtige en pittige gin, de rode peper vult deze smaak aan terwijl de mango alles weer in balans brengt met haar fruitige smaak.

Wat hebben we nodig:

  • 40 ml Drumshanbo Gunpowder Irish Gin
  • 120 ml Thomas Henry Tonic Water
  • Eén kleine rode chilipeper (zonder zaadlijsten!)
  • Eén schijfje mango
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de Ierse Trots:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.
Laat het glas even staan en snijd in de tussentijd het schijfje mango en de chilipeper in kleine schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper.

Pak het glas met ijsblokjes en giet het gesmolten ijswater uit het glas. Voeg daarna 40 ml Drumshanbo Gunpowder Irish Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna 120 ml Thomas Henry Indian Tonic Water in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste de mangopartjes en de chilipeper schijfjes toe naar smaak (van pittigheid). Roer de Ierse Trots zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic recept, Ierse trots, Dumshanbo Gunpowder Gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

5.562
Laat een bericht achter