Gin Basil Smash, Gin cocktail recept, Hendrick's Gin, Alles over gin,

Gin cocktail maken: Gin Basil Smash

Tijdens een vrijgezellenfeestje stond er een heuse cocktailworkshop gepland. Hier kwamen de mooiste cocktails voorbij, maar eentje spande de kroon voor ons. Dat is de Gin Basil Smash, gemaakt van onder andere Hendrick’s Gin en ginger ale.
Wij vinden deze gin cocktail zó lekker dat we dit recept wel met jou moeten delen. Het is het typische drankje dat je de hele zomer wel wilt drinken; lichtzoet en heerlijk fris!

Wat hebben we nodig:

  • 40 ml Hendrick’s Gin
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 10 ml vers limoensap
  • Vier verse basilicumblaadjes
  • Grote ijsblokjes
  • Fentimans Ginger Ale om het drankje mee af te toppen

Hoe maken we de Gin Basil Smash:

Vul een tumbler met de ijsblokjes en roer deze door het glas heen zodat het glas koud wordt.
Giet eventueel gesmolten ijswater uit het glas.

Pak vervolgens twee verse blaadjes basilicum en klap deze in je handen; zo komen de aroma’s nog beter vrij. Knijp even in de blaadjes en voeg ze toe aan het glas.

Schenk de gin, suikersiroop en het vers geperste limoensap toe aan het glas en roer het geheel goed zodat de smaken vermengd worden. Vul vervolgens het glas met Fentimans Ginger Ale en garneer met de andere twee verse basilicumblaadjes.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Meer weten over Hendrick’s Gin?
Wij bezochten voormalig Hendrick’s Brandambassador Alina Doll in Amsterdam om het persoonlijke verhaal achter deze gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Hendrick’s Gin vind je hier.

3.315
Laat een bericht achter