Gin cocktail, French 75, Rutte Dutch Dry Gin, Alles over gin.

Gin cocktail maken: French 75 met Rutte Dutch Dry Gin

De French 75 is een heerlijke gin cocktail die wordt gemaakt met Rutte Dutch Dry Gin, vers citroensap, suikersiroop en champagne. Het is een mooie klassieke cocktail uit Frankrijk die wordt geserveerd in een champagneglas met een citroenschilletje ter garnering. De French 75 staat bekend om zijn verfrissende en bruisende smaak.

Grappig om te weten is dat de naam is afgeleid van een 75mm Houwitser veldkanon die door de Fransen en Amerikanen werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het kanon stond destijds bekend om snelheid en nauwkeurigheid. Er wordt gezegd dat de French 75 cocktail zó’n kick geeft dat het net is alsof je door deze veldkanon wordt geraakt.

Wat hebben we nodig:

  • 45 ml Rutte Dutch Dry Gin
  • Eén theelepel Monin suikersiroop
  • 15 ml vers citroensap
  • Champagne om af te toppen
  • Citroenschilletje ter garnering
  • IJsblokjes

Hoe maken we de French 75 met Rutte Dutch Dry Gin

Voeg Rutte Dutch Dry Gin, Monin suikersiroop en het verse citroensap toe aan een cocktailshaker met de ijsblokjes. Shake het geheel goed en zorg dat het drankje goed koud wordt.
Serveer de mix vervolgens in een champagne flûte middels een strainer zodat de ijsblokjes niet in het glas terecht komen. Top het drankje af met champagne en garneer met een sinaasappelschilletje.

Gin cocktail recept, French 75 met Rutte Dutch Dry Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets Distilleerderij Rutte!
Wij spraken met Distilleerderij Rutte om het persoonlijke verhaal achter Rutte Dutch Dry Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Rutte Dutch Dry Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Ps. alle foto’s komen van Distilleerderij Rutte.

989
Laat een bericht achter