Gin cocktail recept Euphoria, RoyalTea Distilled Gin, De Kleine Distilleerderij, Alles over gin..jpg

Gin cocktail maken: Euphoria met RoyalTea Distilled Gin

Euphoria is een bijzondere en hele verrassende cocktail die gemaakt wordt met RoyalTea Distilled Gin, ontwikkeld en geproduceerd door De Kleine Distilleerderij uit Zeewolde.
De gin wordt gecombineerd met vers geperst citroensap, verse salieblaadjes en St. Germain Elderflower. Door deze vier ingrediënten samen te voegen ontstaat er een krachtige, volle, pittige en toch frisse smaak.

St. Germain Elderflower zorgt hierbij voor de zoete en florale tonen van vlierbloesem, het citroensap balanceert de zoetheid perfect met haar frisse tonen, terwijl de salieblaadjes er op hun beurt voor zorgen dat er een bloemige en frisse afdronk ontstaat.

Wat hebben we nodig:

  • 30 ml RoyalTea Distilled Gin
  • 30 ml St. Germain Elderflower
  • 15 ml vers geperst citroensap
  • Zes verse blaadjes salie
  • IJsblokjes

Hoe maken we Euphoria:
Doe de verse salieblaadjes in een cocktailshaker en kneus deze met een stamper. Zo komt de smaak van de blaadjes goed vrij.

Voeg daarna de ijsblokjes toe en schenk het vers geperste citroensap, de RoyalTea Distilled Gin en ST. Germain Elderflower toe.

Shake het geheel voor circa vijftien seconden, tot de shaker condens heeft aan de buitenkant. Dit betekent dat de smaken goed vermengd zijn én dat het drankje koud genoeg is om te serveren.

Schenk de mix vervolgens middels een strainer in het glas. De strainer (zeefje) zorgt ervoor dat de ijsblokjes niet in het glas terecht komen.

Optioneel: Je kunt ervoor kiezen om het drankje wel met ijsblokjes te drinken. In onderstaande video hebben wij deze zelf wel toegevoegd.

Gin cocktail, gin cocktail maken, gin recept, Euphoria, RoyalTea Distilled Gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Alles over gin. meets De Kleine Distilleerderij!
Wij bezochten Roelof in Zuidwolde om zijn persoonlijke verhaal te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter De Kleine Distilleerderij vind je hier.

1.394
Laat een bericht achter