El Pirata, LAW Gin, Alles over gin..

Gin-tonic maken: El Pirata

Tijdens onze trip in Ibiza maakten we kennis met de lokale gin; LAW Gin. We ontmoetten Luna, één van de oprichters van LAW Gin, voor het verhaal achter de fles. Zij deelde deze perfect serve met ons en vandaag delen we deze met jou! Het leuke aan het El Pirata recept is dat er gebruik gemaakt wordt van de Pimento de Padron, de lokale peper. Het verhaal gaat dat één op de vijftien pepers erg pittig kan zijn! 
El Pirata is een frisse gin-tonic met een unieke, soms pittige smaak van de Pimento de Padron. 

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de El Pirata:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt. Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas. Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater uit het glas.

Anders dan anders voegen we nu eerst de Pimento de Padron en de limoenschil toe. Snijd de halve Pimento de Padron in reepjes en voeg ze toe aan het glas. Let op dat je de zaadlijsten verwijderd!
Neem daarna de limoenschil en draai deze zodat de oliën vrijkomen. Ga vervolgens met de limoenschil over de rand van het glas zodat het glas een fijne limoensmaak en -geur krijgt.

Daarna voeg je 40 tot 50 ml LAW Gin toe en met behulp van een cocktaillepel schenk je er 120 ml Fever-Tree Indian Tonic Water bij in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden en klaar is je El Pirata!

Gin-tonic recept, LAW Gin, Ibiza, El Pirata, Alles over gin.

Alles over gin. meets LAW Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter LAW Gin? Wij bezochten Luna in Ibiza en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Haar persoonlijke verhaal en het verhaal achter LAW Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

2.755
Laat een bericht achter