Perfect serve van De Kleine Distilleerderij, Earl Grey Indian, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Earl Grey Indian

Earl Grey Indian is dé perfect serve van de Earl Grey Gin geproduceerd door De Kleine Distilleerderij in Zeewolde. Het unieke aan deze gin is dat er naast vijftien botanicals ook echte Earl Grey thee aan toegevoegd is.
Het resultaat is een zachte, licht kruidige gin die een ware smaakexplosie met zich meebrengt.

Voor de perfect serve voeg je Indian Tonic Water, grapefruit en jeneverbessen toe. De fijne smaak van de Earl Grey thee blijft mooi rechtop staan en wordt aangevuld met de frisse en lichtzoete tonen van de grapefruit en jeneverbessen. De afdronk is lang brengt de zachte en florale smaak van anijs met zich mee.
Kortom, een frisse en toch zachte gin die kruidige, florale en citrus hints perfect weet te combineren in je glas!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Earl Grey Indian:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Earl Grey Gin toe.
Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in.
De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het schijfje grapefruit en de jeneverbessen toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Perfect serve Earl Grey Indian, Earl Grey Gin, De Kleine Distilleerderij, Alles over gin.

Alles over gin. meets De Kleine Distilleerderij!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter de Earl Grey Gin? Wij bezochten oprichter Roelof in Zeewolde en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Earl Grey Gin vind je hier!

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

2.751
Laat een bericht achter