Gin mocktail maken: Damrak’s winter punch
Er is niets fijners dan warme drankjes drinken op de koude en regenachtige dagen. Damrak’s winter punch is daarvoor ideaal. Warme smaken zorgen voor een geweldige (winterse) smaakexplosie in je mok!
Wat hebben we nodig voor zes glazen:
- 200 ml Damrak Virgin
- 200 ml verse sinaasappelsap
- 500 ml appelsap
- 200 ml kaneelthee
- 50 gram honing
- 2 theelepels appelazijn
- Sinaasappelschijfjes, kruidnagels, steranijs en kaneelstokjes (naar eigen voorkeur / sterkte toevoegen)
- Ter garnering een steranijs en een kaneelstokje
Hoe maken we Damrak’s winter punch:
Schenk alle dranken in een pan en verwarm het geheel langzaam. Let op: het mag niet gaan koken.
Voeg de sinaasappelschijfjes, kruidnagels, steranijs en kaneelstokjes toe en laat dit even weken in de warme punch tot het de juiste sterkte / smaak heeft gekregen.
Verdeel de punch over zes mokken middels een zeefje. Garneer iedere punch met een steranijs en kaneelstokje.
Ps. De foto’s komen van het team van Damrak Virgin.
Alles over gin. meets Distilleerderij Lucas Bols!
Wij spraken met Distilleerderij Lucas Bols om het persoonlijke verhaal achter Damrak Virgin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Damrak Virgin vind je hier.Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten!