Gin cocktail recept met een dry gin, Corps Riviver No. 2, Borrels & Bites, Alles over gin,

Gin cocktail maken: Corps Riviver No. 2

Dit gin cocktail recept komt van Marcella, founder van Borrels & Bites. Wij vroegen haar of zij haar favoriete gin cocktail recepten met ons wilde delen. En gelukkig was haar antwoord “Ja, leuk!”. Deze gin cocktail wordt gemaakt met een Dry Gin, Absint, Triple Sec en Lillet Blanc. Het resultaat is een complexe gin cocktail met een mooi floraal aroma, subtiele citrustonen en een zoetje.

Leuk om te weten is dat Marcella deze gin cocktail speciaal voor Halloween heeft gemaakt. Maar eigenlijk is dit drankje ook buiten Halloween een aanrader!

Wat hebben we nodig:

  • 22 ml Dry Gin (zelf geven wij de voorkeur aan PIERO Dry Gin)
  • 22 ml Triple Sec
  • 22 ml Lillet Blanc
  • 22 ml vers geperst citroensap
  • 1 theelepel Absint
  • IJsblokjes
  • Ter garnering een dun gesneden citroenschil

Hoe maken we de Corps Riviver No. 2:

Gebruik voor de Corps Reviver No. 2 bij voorkeur een klein wijnglas. Vul dit wijnglas met de ijsblokjes zodat het glas goed koelt.

Schenk vervolgens de Dry Gin, Triple Sec, Lillet Blanc en het vers geperste citroensap in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker voor twee/derde met ijsblokjes en schud het geheel krachtig voor enkele seconden, zodat alle smaken goed vermengd én gekoeld worden.

Nu de glazen gekoeld zijn, kan het ijs en het eventuele smeltwater uit het wijnglas verwijderd worden. Schenk het drankje middels een strainer (zeefje) vervolgens in het gekoelde wijnglas. Voeg de Absint toe en garneer met de citroenschil.

Gin cocktail maken, gin cocktail recept, Corps Riviver No. 2, Borrels & Bites, Alles over gin,

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin cocktail recepten!

Dit recept en de foto’s komen van Borrels & Bites en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst. 

343
Laat een bericht achter