Gin cocktail, Chase Elderflower Collins, Chase Gin, Alles over gin.

Gin cocktail maken: Chase Elderflower Collins

Speciaal voor World Gin Day heeft Chase Distillery de Chase Elderflower Collins ontwikkeld. Chase Distillery beschrijft deze cocktail als een “Engelse zomer in je glas”. Het is een verfijnde cocktail met lichte, florale tonen van de vlierbloesem.

Voor deze cocktail wordt er gebruik gemaakt van de Chase Hedgerow Elderflower Gin. Chase Hedgerow Elderflower Gin wordt gemaakt van jeneverbes, korianderzaad, bittere amandel, kaneel, gember, kruidnagel, engelwortel, zoethoutwortel, citroenschil, kardemom en vlierbloesem.
Op de neus is de gin zowel licht en floraal door de vlierbloesem als citrusachtig door de jeneverbes. Qua smaak wordt de gin een overheerst door de florale en delicate aroma’s van de vlierbloesem. De vlierbloesem wordt hierbij bijgestaan door frisse hints van de jeneverbes en subtiele kruiden. De afdronk is erg lang en zit vol florale en zoete aroma’s.

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we de Chase Elderflower Collins:

Doe de ijsblokjes in een high ball glas zodat deze koud wordt. Doe vervolgens de gin, drie slices komkommer, citroensap en de suikersiroop in een cocktailshaker en shake dit goed. Voeg de mix toe aan het glas middels een zeefje en top af met soda water. Garneer met een slice komkommer.

Chase Elderflower Collins, Chase cocktail, World Gin Day, Alles over gin.

Chase Distillery ontwikkelde ook de volgende Chase cocktails; Pink Grapefruit Paloma, Med Spritz, Rhubarb & Apple Rickey en de Chase Martini.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten en gin cocktails! 

2.200
Laat een bericht achter