CATZ Dry Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: “CATZ me if you can” met CATZ Dry Gin

“CATZ me if you can” is een heerlijke gin-tonic gemaakt met de smaakvolle, gelagerde CATZ Dry Gin. Dit is een Nederlandse gin die zowel door de beginnende als ervaren gin drinker wordt gewaardeerd. Wat deze gin zo bijzonder maakt is dat het een erg volle smaak heeft, een hoog alcoholpercentage heeft, maar toch erg soepel is. Met dit gin-tonic recept maak je op geweldige wijze kennis met CATZ Dry Gin!

Op de neus is het een kruidige en krachtige gin die fris en lichtzoet is. Qua smaakt brengt de gin een ware smaakexplosie met zich mee die in laagjes tevoorschijn komt. De aroma’s van jeneverbes, koriander, kruidnagel en bergamot komen als eerste tevoorschijn, waarna zij worden opgevolgd door de citrusvruchten, vanille en kaneel. De gin wordt afgerond door een licht pittige smaak met hints van kardemom, peper en gember.

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Vul een ballonglas met grote ijsblokjes en roer de deze enkele seconden rond in het glas. Dit wordt ook wel frapperen genoemd.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml CATZ Dry Gin toe, gevolgd door 150 ml Premium Indian Tonic Water.

Voeg het schijfje limoen en het zoethoutstokje toe en roer het geheel zachtjes enkele seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

CATZ me if you can, gin-tonic recept met CATZ Dry Gin, Alles over gin.

Alles over gin. meets CATZ Distillers!
Wij spraken oprichters Sjef en Dick in Haarlem om hun persoonlijke verhaal achter CATZ Distillers te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter CATZ Dry Gin vind je hier.

“Van namaak genever naar gin”
CATZ Distillers heeft de allereerste gastblog voor Alles over gin. geschreven waarin je mee wordt genomen van de historie van genever naar het ontstaan van gin met uiteraard een link naar CATZ Dry Gin. Het verhaal lees je hier

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

1.358
Laat een bericht achter