Bright & Stormy met RUMAMIS, Alles over gin.

Rum mocktail maken: Bright & Stormy met RUMAMIS

De naam verraadt het misschien al een beetje, maar dit is de alcoholvrije variant van de populaire Dark & Stormy! De Bright & Stormy is een mooie gelagerde mocktail met de diepe smaak van rum, een frisse toon van limoen en de pittigheid van gember. Aanrader voor als je eens iets anders wilt!

Leuk om te weten is dat RUMAMIS het allereerste alcoholvrije drankje is dat gebaseerd is op aged rum. Deze mooie “alcoholvrije rum” wordt gemaakt van natuurlijke melasse, zandgefilterd Nederlands duinwater en negen botanicals.
Op de neus komen lichtzoete en subtiele kruidige tonen je begroeten. Qua smaak zijn het juist de fruitige tonen en de aroma’s van kaneel en rozijnen die naar voren komen.
Uiteraard is ook de signature botanical, de paardenbloem, toegevoegd. Deze zorgt voor een fascinerende kruidig karakter. De krachtige, aardse toon van kardemom zorgt voor een klein bittertje die de zoetheid in balans brengt. Eikenhout heeft ervoor gezorgd dat er een subtiele rokerigheid ontstaat, aangevuld met diepe houttonen.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml RUMAMIS
  • 125 ml Ginger Beer
  • 10 ml verse limoensap
  • Ter garnering een takje verse munt, partje limoen en een schijfje verse gember
  • IJsblokjes

Hoe maken we Bright & Stormy:

Gebruik bij voorkeur een longdrink glas en vul deze met de ijsblokjes. Schenk vervolgens de verse limoensap toe, gevolgd door de Ginger Beer.
Tip: schenk de Ginger Beer rustig in zodat de mooie bubbel goed behouden blijft. Hiervoor zou je ook een cocktaillepel kunnen gebruiken. Je schenkt de Ginger Beer dan via de steel van de cocktaillepel in het glas.

Schenk als laatste RUMAMIS in het glas. Doe dit ook rustig en in een “cirkel beweging”. Zo blijft RUMAMIS prachtig op de Ginger Beer liggen en creëer je een geweldig effect in het glas.

Garneer daarna met het takje verse munt, partje limoen en het schijfje gember.

Bright & Stormy mocktail recept, alcoholvrije variant van de Dark & Stormy, RUMAMIS, Alles over gin.

Alles over gin. meets GINAMIS!
Wij spraken met Jaap voor het persoonlijke verhaal achter GINAMIS. We zijn er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter GINAMIS vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

Ps. Alle foto’s komen van founder Jaap van de Weg / GINAMIS en zijn met toestemming geplaatst.

141
Laat een bericht achter