Recept Boomsma Lemonade, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Boomsma Lemonade

Boomsma Lemonade krijgt haar citrusachtige tonen van de gin, de tonic en uiteraard van de grapefruit. De saffraan zorgt voor een sterke bitterzoete smaak waardoor deze gin-tonic heerlijk in balans is en citrus niet de hoofdtoon heeft.

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml Boomsma Dry Gin
  • 120 ml Fever-Tree Sicilian Lemonade
  • Tien saffraandraadjes
  • Eén partje grapefruit

Hoe maken we de Boomsma Lemonade:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij de steel en wals het ijs voorzichtig door het glas (dit wordt ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Giet het gesmolten ijswater af en voeg 60 ml Boomsma Dry Gin toe. Voeg de saffraan toe, roer het geheel zachtjes vijftien seconden en laat de mix vervolgens een halve minuut rusten zodat de saffraan haar aroma en kleur kan afgeven.

Met behulp van een cocktaillepel (op een hoek van zestig graden in je glas) schenk je daarna 120 ml Fever-Tree Sicilian Lemonade in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Om de Boomsma Lemonade af te maken voeg je het grapefruit partje toe en roer je het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Gin-tonic recept, Boomsma Lemonade, Boomsma Gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

3.941
Laat een bericht achter