Jenever cocktail maken – Bols’ Red Light Negroni
De Bols’ Red Light Negroni is een twist op de klassieke Negroni en refereert rechtstreeks naar Amsterdam, dรฉ plaats waar distilleerderij Lucas Bols gevestigd is.
Deze jenever cocktail heeft een perfecte balans tussen bitter en zoet, kruidig en fruitig, een fijne โkickโ van de alcohol aangevuld met het zachte, smeltende ijs. De sinaasappelzeste zorgt voor een friszoet aroma en maakt het drankje compleet!
ย Wat hebben we nodig:
- 30 ml Bols Genever Original
- 30 ml Campari
- 30 ml zoete Vermouth
- Eรฉn sinaasappelzeste ter garnering
- Grote ijsblokjes
Hoe maken we de Bols’ Red Light Negroni:
Vul een tumbler met grote ijsblokjes en schenk vervolgens de Bols Genever Original, Campari en zoete Vermouth toe. Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.
Garneer je drankje met een sinaasappelzeste.
Wil je een spannendere serve maken met een Amsterdamse knipoog?
Schenk de Bols Genever Original, Campari en zoete Vermouth in een cocktailshaker en voeg hier ijsblokjes aan toe. Roer het geheel goed zodat de smaken รฉรฉn worden. Schenk de cocktail vervolgens middels een zeefje in een lightbulb glas.
Serveer de gevulde lightbulb in een glas gevuld met ijs en schenk op deze wijze je eigen cocktail uit.
Alles over gin. meets Bols!
Wij bezochten Master Distiller Piet van Leijenhorst in Amsterdam voor het persoonlijke verhaal achter distilleerderij Lucas Bols en zijn producten. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter distilleerderij Lucas Bols en Bols Genever Original vind jeย hier.Ps. De foto’s komen van Bols Cocktails USA.ย