BLOOM's perfect passionfruit & vanilla serve, gin-tonic recept, Alles over gin.

Gin-tonic maken: BLOOM’s passionfruit & vanilla serve

BLOOM Passionfruit & Vanilla Blossom Gin is de limited edition van de BLOOM range.
Deze gin wordt, zoals de naam al zegt, gemaakt met passievrucht en vanillebloesem.
Het resultaat is een verrassende gin die een subtiele zoetheid van de vanille met zich meedraagt, aangevuld met de citrusscherpte van de exotische passievrucht. Het is de perfecte combinatie van fruit en bloemen.
Qua smaak komen eerste de citrustonen van de passievrucht tevoorschijn, gevolgd door de zachte tonen van de vanillebloesem. Het is een zwoele, lichtzoete gin die zelfs qua afdronk redelijk lang blijft hangen.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml BLOOM Passionfruit & Vanilla Blossom Gin
  • 200 ml Premium Indian Tonic Water
  • Ter garnering een vers schijfje citroen (laat het schijfje achterwege als je liever een meer aanwezige vanille smaak wilt hebben)
  • Grote ijsblokjes

Hoe maken we de BLOOM’s passionfruit & vanilla serve:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml BLOOM Passionfruit & Vanilla Blossom Gin toe aan het glas.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.

Garneer met een vers schijfje citroen en roer het geheel zachtjes voor vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

 

Alles over gin. meets BLOOM Gin!
Wij spraken met Brand Director Elaine om het persoonlijke verhaal achter BLOOM Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter BLOOM Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!

1.517
Laat een bericht achter