Recept Aziatisch Hoogstandje, Alles over gin.

Gin-tonic maken: Aziatisch hoogstandje

Het Aziatisch hoogstandje is een heerlijk verfijnd drankje gemaakt met Bobby’s Schiedam Dry Gin. Als eerste proef je een fris vleugje limoengras en sinaasappel, daarna krijg je een pittige smaakexplosie van het ginger beer en de kruidnagels. Precies zoals we gewend zijn van de Aziatische cultuur!

Wat hebben we nodig:

Hoe maken we het Aziatisch hoogstandje:

Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Laat het glas even staan en snijd in de tussentijd een sinaasappelschijfje in twee delen en druk per sinaasappelpartje drie kruidnagels in de boogjes.

Pak het glas met ijsblokjes en giet het gesmolten ijswater uit het glas. Voeg daarna 30 ml Bobby’s Dry Gin toe.

Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna 90 ml Fever-Tree Ginger Beer in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in het ginger beer optimaal behouden blijft.

Voeg als laatste het sinaasappelpartje met de kruidnagels toe en roer het geheel zachtjes vijftien seconden door zodat de smaken goed vermengd worden.

Extra:
Om je Aziatisch hoogstandje helemaal af te maken kun je het sinaasappelpartje langs de rand van het glas halen en het glas voorzien van een sinaasappelschil (gebruik hiervoor een dunschiller!).

Gin tonic maken, recept perfect serve Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Een ander recept met Bobby’s Schiedam Dry Gin is de perfect serve van Bobby’s Dry Gin. Klik hier voor het recept!

Alles over gin. meets Bobby’s Schiedam Dry Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin? Wij spraken founder Sebastiaan van Bokkel en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Haar persoonlijke verhaal en het verhaal achter Bobby’s Schiedam Dry Gin vind je hier.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten! 

5.212
Laat een bericht achter