Alles over Tokaj GIN en de rebranding van haar fles

Een rebranding van je logo, website, huisstijl of gewoon alleen van je gin fles. Eens in de zoveel tijd vinden sommige gin merken dat het tijd is voor vernieuwing of ligt er een andere reden aan ten grondslag om het uiterlijk van de fles aan te passen. Zo wilde Distilleerderij Rutte bijvoorbeeld een moderne uitstraling voor haar voormalige Rutte Celery Gin en dit resulteerde in de prachtige Rutte Dutch Dry Gin. Door een wijziging in het team werd de fles van RoyalTea Distilled Gin van De Kleine Distilleerderij aangepast. Tegenwoordig is het beperkte aanbod van glas ook een reden om de fles te heroverwegen.
Voor Tokaj GIN was de reden simpel; uit de markt kreeg zij te horen “dat het product echt uitstekend is, maar de verpakking is een beetje te ambachtelijk”. Dat resulteerde in een nieuwe fles die niet alleen een modernere uitstraling heeft, maar ook nog steeds de prachtige natuur van Tokaj weet weer te geven. Het team van Tokaj GIN heeft er zelfs prijzen mee gewonnen.
In deze gin story nemen we je mee in de wereld van Tokaj Gin en wordt de nieuwe fles met trots gepresenteerd!

Eerst even kennismaken met Seven Hills Distillery en Tokaj GIN

Seven Hills Distillery opende in september 2020 haar deuren in de Werelderfgoed regio Tokaj, Hongarije. De distilleerderij werd opgericht door Dénes Mészáros-Komáromy met het produceren van whisky als doel. De twee belangrijkste redenen dat Dénes in deze regio whisky wilde produceren is dat dit de meest vochtige regio van het land is én hier zijn de beste vaten te verkrijgen waarop de whisky kan rusten.  Er was echter één “nadeel”; whisky kent een rijpingsduur van minimaal drie jaar en één dag.

Dénes wilde absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten en wachten tot de whisky gereed was. In plaats daarvan besloot hij een gin te gaan ontwikkelen. De ontwikkeling van het Tokaj GIN recept duurde uiteindelijk twee jaar. In deze periode is er erg veel geëxperimenteerd, getest en geproefd om er vervolgens achter te komen dat het eerste recept het beste was. Deze werd vervolgens gefinetuned en resulteerde in de huidige Tokaj GIN.

Om tot Tokaj GIN te komen, worden er eenentwintig botanicals gebruikt. Dit zijn jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, bosdennenknoppen, cubeb peper, roze peperkorrel, groene kardemom, wortelzaad, rozenblaadjes, lindebloem, vlierbloesem, iriswortel, roze grapefruitschil, kaffir limoenblaadjes, sinaasappelschillen, munt, duindoorn, zwarte bessen, lindehoning, kassieboom, en linde druiven. Leuk om hierbij te weten is dat Dénes in de eerste twee weken van juni de lokale bosdennenknoppen zelf met de hand plukt.

Tokaj GIN is een complexe gin die een ware smaakexplosie met zich meebrengt; zoete, florale, aardse en citrus tonen wisselen elkaar perfect af waarna een zachte afdronk wordt ingezet.

Binnenkijken bij Seven Hills Distillery, Hongarije, Tokaj GIN, Alles over gin.

Wat maakt de Tokaj regio zo bijzonder?

De Tokaj regio is de thuisbasis van enkele van Hongarije’s meest geliefde wijnsoorten. Als je van bovenaf kijkt zie je een prachtig kleurrijk en romantisch landschap van labyrinten, wijngaarden en groene glooiende hellingen. Het is één van de oudste wijnstreken van Europa.
De Tokaj wijnstreek werd door UNESCO erkend “voor haar belang voor het gemeenschappelijk cultureel erfgoed van de mensheid”.

Rebranding van Tokaj GIN, Alles over gin.

De rebranding van Tokaj GIN

Het team van Tokaj GIN streeft naar perfectie en succes. Dat betekent dat als zij feedback uit de markt ontvangt, zij dit serieus neemt. Dat resulteerde in een prijswinnende nieuwe fles!

In de vorige fles van Tokaj GIN kwam het mooie landschap van de Tokaj regio ook al naar voren. Er werd toen een berg weergegeven op het label aan de achterzijde. Deze kwam tevoorschijn naarmate de inhoud van de fles minder werd.

Voor de nieuwe fles stond ook voorop dat het landschap terug zou komen in de fles. Ditmaal werd er gekozen voor dot work. Dat dit een goede keuze is geweest, bevestigd de Red Dot Packaging Design Award die Tokaj GIN met haar nieuwe fles design won.

De voormalige gin fles van Tokaj GIN versus de nieuwe Tokaj GIN fles met daaronder uiteraard een close up van het dot work:

Label design van Tokaj GIN en de landschappen van de Tokaj regio, Alles over gin.

Wil je meer weten over Tokaj GIN?
Wij spraken met Dénes om het persoonlijke verhaal achter Seven Hills Distillery en Tokaj GIN te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij en gin vind je hier!

Ps. Alle foto’s komen van Seven Hills Distillery!

2.989
Laat een bericht achter