Support de Utrechtse RBL ANN Gin, gin story, Alles over gin.

Alles over RBL ANN – Het mooie Utrechtse gin merk dat nu jouw steun nodig heeft

Een meisje uit Utrecht die maar één ding wilde; een eigen gin maken en het hiermee gaan maken.. Founder Annerie volgde haar hart en lanceerde RBL ANN Gin in 2019, een unieke en pittige gin die haar mannetje staat in gin-tonics én cocktails.
De prachtige gin bleek een groot succes en sinds eind 2021 is Annerie dan ook druk bezig met het realiseren van een nieuwe batch. Helaas mag het niet zo zijn, want heeft ze de ene na de andere tegenslag; extreme prijsstijgingen, oplopende levertijden van grondstoffen en overige materialen. Sterker nog, het is nu zelfs zo dat RBL ANN gewoonweg niet gemaakt kan worden omdat de grondstoffen er niet zijn. Dit komt onder andere door de nasleep van COVID-19 en de Russische inval in Oekraïne. En daarom heeft Annerie jouw hulp nodig!

Steek Annerie een hart onder de riem

Annerie wil pas verder gaan met RBL ANN als ze het volwaardig RBL ANN kan noemen, wat uiteraard heel begrijpelijk is. Als pijnlijke afsluiter en start van haar “sabbatical”, heeft Annerie nog een kleine batch van 130 flessen laten maken als laatste special edition.

Wil jij Annerie een hart onder de riem steken na zoveel tegenslagen en een collectors item aan jouw gin collectie toevoegen? Bemachtig dan gauw één van de laatste RBL ANN flessen; de prijs zit op € 30,00 per fles en is te bestellen via RBL ANN.

Het persoonlijke verhaal achter RBL ANN Gin, Alles over gin.

Waarom je kennis wilt maken met RBL ANN Gin

Annerie heeft altijd al willen ondernemen. Dat dit uiteindelijk zou resulteren in een eigen gin heeft ze mede aan haar moeder te danken. Toen Annerie de leeftijd had bereikt dat ze alcohol mocht drinken, maakte zij via haar moeder namelijk kennis met gin. Haar moeder heeft een voorliefde voor dit distillaat en nam deze dan ook regelmatig mee uit Engeland. Bij ieder borreluurtje kwamen er gin-tonics tevoorschijn en zo groeide de liefde voor gin ook bij Annerie.

Tijdens haar bezoek aan het Ginfestival Utrecht wist ze één ding zeker; “Hier wil ik ook staan!”.
Impulsief als ze kan zijn heeft ze zich direct bij de KVK ingeschreven. Ze had absoluut geen ervaring en geen idee waar te beginnen, maar haar plan stond vast; zij zou haar eigen gin gaan ontwikkelen.
Hierbij had Annerie zichzelf voorgenomen om een eigen stempel op de gin te drukken en het zou absoluut geen feministische gin worden.

Haar doel werd het ontwikkelen van een pittige en onderscheidende gin. Hiervoor gebruikte Annerie uiteindelijk vier botanicals (naast de standaard jeneverbes); rode peper, roze peper, sinaasappel en venkel.
Op de neus komt een zachte en licht zoete geur je tegemoet. De peper- en venkelgeuren komen je begroeten.
Tijdens de eerste slok wordt je direct begroet door de peper. De zachte venkel is aanwezig en laten hints van sinaasappel door. Hoewel het een pittige gin betreft, “klapt” de gin er niet ineens in. De smaken zijn perfect gebalanceerd en vullen elkaar harmonisch aan. De pepers zorgen voor een aangename warmte in iedere slok.
De afdronk is lang, zacht, licht zoet en kent een lichte pepersmaak.

Bij het zien van de RBL ANN ginfles valt één ding direct op; de fles is groot en heeft een vorm die wij nog niet eerder voorbij hebben zien komen. “De fles is groot en niet praktisch, maar deze moest ik hebben!” aldus Annerie.
De grote vierkante gin fles staat echt haar mannetje en je kunt er niet omheen. Dat is maar goed ook, want de fles draagt een persoonlijk bericht met zich mee en gaat graag het gesprek met je aan! Zo staat er aan de zijkant het volgende te lezen: “I told you, didn’t I? I’m a special gin. I’m hot, powerful and refreshing. I encourage decisiveness without any fear. Why don’t you just go for what you want? I already did it. Think like a rebel, drink like a rebel”.

Annerie van den Ham, Founder RBL ANN gin, Alles over gin.

Perfecte zomerse serve; RBL Scroppino

Mocht je de fles eenmaal thuis hebben staan, dan is het natuurlijk de hoogste tijd om ervan te gaan genieten. Speciaal voor deze mooie zomerse dagen ontwikkelde Annerie de zeer smaakvolle RBL Scroppino, aanrader!

Wat hebben we nodig:

  • 15 ml RBL ANN gin
  • 50 ml Prosecco
  • 100 gram citroen sorbetijs

Wat gaan we doen?
Roer het ijs tot een smeuïge massa en voeg al roerende de gin en Prosecco toe!

Ps. De foto’s komen van RBL ANN.

1.150
Laat een bericht achter