Gin-tonic maken: ENGINE’s serve, de perfect serve van ENGINE Gin
ENGINE Gin is een unieke gin uit Italië. Deze gin is 100% biologisch, gebaseerd op het recept van een traditioneel drankje en heeft als hoofdbotanical salie. Het resultaat is een bijzondere gin die niet veel nodig heeft om van te genieten.
Een Premium Indian Tonic Water en een blaadje salie is voldoende; de gin heeft zoveel smaak van zichzelf!
Dit is trouwens ook de reden dat je de gin prima puur kunt drinken, met of zonder ijsblokjes.
Wat hebben we nodig:
- 50 ml ENGINE Gin
- 100 ml Premium Indian Tonic Water
- Ter garnering één blaadje salie
- Grote ijsblokjes
Hoe maken we ENGINE’s serve:
Vul een ballonglas met grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.
Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas.
Voeg 50 ml Engine Gin toe, gevolgd door 100 ml Premium Indian Tonic Water en garneer met een blaadje salie. Roer het geheel goed zodat de smaken vermengd worden.
Tip: schenk de tonic in met behulp van een cocktaillepel. Plaats deze lepel op een hoek van zestig graden in je glas en schenk de tonic in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.
Ps. Alle foto’s komen van ENGINE Gin.