Haegens Gin Citrus, Haegens Gin Bloemig, Haegens Gin Oaked, Alles over gin. Boutique

Alles over de Haegens Gin – Zo maak jij de perfecte gin-tonics & gin cocktails met deze gins

Haegens Distillery is een ambachtelijke distilleerderij uit Dronten. In 2023 opende het team van deze distilleerderij haar deuren en vanaf dat moment hebben zij niet meer stilgezeten. Om zichzelf op de kaart te zetten en een statement te maken in de gin wereld, lanceerde zij een krachtige florale gin met een overduidelijke smaak van eucalyptus. Haegens Distillery liet met deze gin zien waar zij voor staat; krachtige, unieke smaken!
Maar daar bleef het niet bij.. Een zeer volle citrus gin volgde, want ook hier is een breed publiek voor. En omdat zij zich ook hebben toegelegd op een whisky, mocht een oaked gin ook niet ontbreken.
Drie gins, oneindig veel mogelijkheden. Gelukkig heeft het team hun favoriete serves voor ons op een rijtje gezet. Wij nemen je eerst mee in de smaken van de gin en delen dan het bijbehorende recept. We zijn benieuwd welke cocktail jij gaat proberen!

#1 Bloemen & Bramen met Haegens Gin Bloemig

We beginnen uiteraard met de allereerste gin van Haegens Distillery; Haegens Gin Bloemig.
Op de neus komt het aroma van de eucalyptus duidelijk naar voren, aangevuld door tonen van kardemom en vlierbloesem. Het is een fascinerende gin; kruidig, fris en een lichte florale toets.
Qua smaak is Haegens Gin Bloemig een florale en frisse gin met een lichte kruidigheid. Het florale karakter heeft de gin te danken aan de vlierbloesem en het paradijszaad. De tonen van deze botanicals worden op mooie wijze gecomplementeerd door de kruidige tonen van groene kardemom. Er ontstaat hierdoor een bijzondere citrusachtige smaak.
Omdat de eucalyptus de hoofdbotanical is in deze gin, is zij dominant aanwezig in de smaak. De eucalyptus zorgt voor een zacht mondgevoel en een zeer lange, frisse afdronk.

Haegens Gin Bloemig laat zich perfect combineren met zoete, fruitige botanicals. Voor deze cocktail maken we hier dan ook gebruik van.

Wat hebben we nodig voor de Bloemen & Bramen cocktail:

 • 45 ml Haegens Gin Bloemig
 • Sap van een halve citroen
 • 15 ml Crème de Cassis
 • Ter garnering drie bramen
 • Prikkertje voor de bramen
 • Crushed ice

Bereidingswijze
Gebruik voor deze gin cocktail een tumbler glas. Vul deze met crushed ice en voeg de gin, citroensap en Crème de Cassis toe. Roer het geheel goed zodat alle smaken met elkaar vermengd worden. Prik de drie bramen aan het prikkertje en garneer het drankje hier mee.

Bloemen en bramen cocktail, Haegens Gin Bloemig, Haegens Distillery, Alles over gin.

#2 Citrus met een zoetje met Haegens Gin Citrus

De tweede gin die gelanceerd werd, is Haegens Gin Citrus. Op de neus begroet deze gin je met een aangename citrusgeur van citroenverbena en citroenschillen.
Qua smaak komen deze twee botanicals ook weer duidelijk naar voren. De gin deelt eerst haar citrusaroma’s, waarna een pittige kick volgt. De gin wordt vervolgens zachter en wordt op verwarmende wijze afgerond in de lange afdronk.

Voor deze cocktail wordt Haegens Gin Citrus gecombineerd met grenadine en bruiswater.

Wat hebben we nodig voor de Citrus met een zoetje cocktail:

 • 45 ml Haegens Gin Citrus
 • 15 ml grenadine
 • 100 ml bruiswater
 • Ter garnering een citroenschijfje
 • Grote ijsblokjes

Bereidingswijze
Gebruik voor deze gin cocktail een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Roer het ijs enkele seconden door het glas zodat het glas goed koud wordt. Schenk daarna het eventuele overtollige smeltwater weg.
Meng in een apart glas de gin en de grenadine met elkaar en voeg deze vervolgens toe aan het glas. Top af met het bruiswater en garneer met het citroenschijfje.

Citrus met een zoetje gin cocktail, Haegens Gin Citrus, Haegens Distillery, Alles over gin.

#3 Haegens Gin Oaked in pure vorm

Haegens Gin Oaked is de laatste toevoeging van de Haegens Distillery. Het unieke aan deze gin is dat het enige tijd op vaten heeft gerust. Daarom is dit de perfecte gin om puur van te genieten.

Op de neus zorgt Haegens Gin Oaked voor een mooie volle, frisse geur. Tonen van citrus en eucalyptus komen duidelijk naar voren, met op de achtergrond hele subtiele houttonen. De gin nodigt uit om te proberen. Qua smaak ontstaat er een ware smaakexplosie van citrus, kruiden en eucalyptus. De gin laat haar krachtige karakter zien; kruidige tonen nemen de overhand en zorgen voor een prachtig verwarmend effect die aanhoudt tot in de afdronk. Haegens Gin Oaked zorgt voor een zacht mondgevoel en blijft lang aanwezig.

Het team van Haegens Distillery vindt Haegens Gin Oaked het fijnste in pure vorm. Omdat het oog ook iets wil en voor een extra smaaktoets, voegen zij er een gedroogd sinaasappelschijfje aan toe om het drankje compleet te maken.

Zo drink je Haegens Gin Oaked het beste, Haegens Gin Distillery, Alles over gin.

Alles over gin. meets Haegens Distillery!
Wij spraken met Theo om het persoonlijke verhaal achter Haegens Distillery te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Haegens Distillery vind je hier.

Wil je meer weten over Haegens Gin Oaked? Klik dan hier.

Ps. De receptenfoto’s komen van Haegens Distillery en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst. 

198
Laat een bericht achter