Ontdek Pumphead, de soap dispenser voor jouw lege gin fles, Alles over gin.

Alles over Pumphead – Dé soap dispenser voor jouw lege gin fles

Bij het zien van Pumphead werden wij vrijwel direct verliefd op dit product. Zelf hadden we al meerdere keren geprobeerd (lees: gestruggeld) om een zeeppompje op een lege fles gin te krijgen, maar nooit sloot deze perfect aan op onze flessen. Met Pumphead hebben wij eindelijk de juiste oplossing gevonden!
In deze gin story vertellen we je graag alles over deze geweldige zeeppompjes en lees je het persoonlijke verhaal die schuilgaat achter Pumphead. We durven te wedden dat óók jij fan wordt van deze manier van upcyclen!

Het ontstaan van Pumphead

Jaarlijks vindt het Gurtenfestival in Bern plaats. Alle inwoners komen samen bij de plaatselijke berg en genieten van de mooiste bieren in blik. Echter was het in 2019 niet alleen bier dat er verkrijgbaar was.. David en zijn huisgenoten hadden een eigen gemberlikeur gemaakt en brachten hun fles mee naar de Hausberg. De likeur vloeide rijkelijk onder de vrienden en het bleek een enorme hit te zijn. Dit smaakte naar meer en David ontwikkelde een eigen gin op basis van bessen.

En toen kwam Covid.. “Er was een nieuw idee nodig om de crisis met een paar schrammen te overleven. Toen onze flessen leeg raakten, vonden wij het eigenlijk zonde om ze weg te gooien. Het was glas dat te mooi was om afvalglas genoemd te worden. Dit was de start van Pumphead, een universeel idee om van mooie glazen flessen dispensers te maken!”, vertelt David enthousiast.

Dat er veel vraag is naar deze mooie upcycling oplossing blijkt uit de hoeveel vragen David kreeg vanuit zijn klanten. Zij vroegen hem voordat Pumphead bestond zelfs of hij hun lege flessen wilde terugnemen. Dit is niet mogelijk, maar met Pumphead hebben de klanten toch een mooie optie om hun flessen te hergebruiken!

Inmiddels is Pumphead sinds 2021 verkrijgbaar in vier kleuren; zwart, zilver, goud en rose / koper. Als gin liefhebbers gebruiken wij Pumphead natuurlijk voor onze lege gin flessen, maar ze zijn natuurlijk ook perfect voor andere flessen zoals lege jenever-, rum-, whisky-, limoncello- of likeurflessen.

De grootste uitdaging

Het fijne aan de Pumpheads is dat zij vrijwel op iedere fles passen. Toch bleek dit voor David de grootste uitdaging te zijn. Hij bleef gelukkig volhouden en vond dé manier om Pumphead zo te maken dat deze op de meeste flessen zou passen. Uiteindelijk kon hij ook de verzegeling patenteren en was hij tevreden.

De meest gestelde vraag

De meest gestelde vraag die zowel David als wij gekregen hebben is of het ook mogelijk is om Pumphead te gebruiken voor (gin) shotjes. Op deze vraag is er maar één antwoord mogelijk en dat is “nee”. Pumphead is speciaal ontwikkeld voor zeep, oftewel een zwaardere / dikkere substanties. Het is niet ontwikkeld om er “drankjes mee te pompen”.

Het verhaal achter de naam

Pumphead vinden wij zelf de perfecte naam voor dit product. David vertelt hoe hij bij deze naam komt; “Ik wilde een eenvoudige naam die direct zou uitleggen waar het om gaat. Met Pumphead dacht ik dat ik de juiste naam had gevonden”.

Toch was er in het begin wel een “probleem” met de naam. “Klanten dachten dat het voor het pompen van gin of jenever was. Dat kwam doordat we het een upcycling oplossing noemden”, zegt David lachend.

Alles over gin. is de exclusieve Pumphead partner voor Nederland

Als consument zijnde vind je de Pumpheads in de Alles over gin. Boutique. Klik hier om de producten te bekijken. Heb je als gin, jenever, rum of whiskymerk interesse in Pumphead voor jouw producten? Neem dan contact met ons op via info@allesovergin.nl om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken!

Ps. Alle foto’s komen van David en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

113
Laat een bericht achter