Copperhead Gin Scarfes Bar Edition, Alles over gin.

Alles over Copperhead  Gin “Scarfes Bar Edition” – De nieuwste Copperhead Gin

Copperhead Gin is een nieuwe gin rijker; inmiddels bestaat de range uit zes gins en een alcoholvrije variant. De meest recente toevoeging is Copperhead Gin Scarfes Bar Edition en in deze gin story maak jij hier kennis mee!
Deze gin is ontstaan door een samenwerking tussen Copperhead en de Scarfes Bar uit Londen. Het resultaat is een unieke gin waarin een smaakexplosie van frisse, pittige en bloemige tonen de hoofdrol speelt. Inmiddels een persoonlijke favoriet door haar onderscheidende appeltjesaroma!

Maak eerst even kennis met gin merk Copperhead

De Belgische Copperhead Gin is opgericht door Yvan Vindevogel. Het is inmiddels al meer dan tien jaar geleden toen zijn gin avontuur startte. Dit begon allemaal op een mooie zomerse zondagochtend in 2013 als Yvan in de tuin zit te genieten van zijn kopje koffie en krantje.
Na enige tijd stuit hij op een artikel over gin. De geschiedenis wordt hierin uitgelicht en dat fascineert hem enorm. De medicinale werking en de eeuwenoude krachten waarover het artikel schrijft, boeien hem als apotheker. Na het lezen van dit artikel heeft Yvan er een nieuw doel hij; hij wil zijn kennis en ervaring als apotheker combineren met smaken. Hij wil zijn eigen gin gaan maken!
En dit wordt niet zomaar een gin.. Yvan wil een “levenselixer” maken waarmee hij tegelijkertijd de gin liefhebber de kans biedt om een eigen alchemist te worden. Copperhead Gin was geboren..

Op moment van schrijven bestaat de Copperhead Gin range uit zes gins en een alcoholvrij alternatief; Original, Black Batch, Gibson Edition, Barrel Aged 1, Barrel Aged 2, Scarfes Bar Edition en de Non-Alcoholic.

De Copperhead Gin range, Alles over gin.

Het ontstaan van Copperhead Gin Scarfes Bar Edition

Copperhead Gin Scarfes Bar Edition is de nieuwste toevoeging aan de Copperhead Gin range. Deze gin is het resultaat van een samenwerking tussen Yvan en de Scarfes Bar in Londen. Deze bar staat in de top 50 van The World’s 50 Best Bars en is beroemd om haar cocktails én interactieve belevingen. Net als Yvan deelt het team van deze bar de passie voor het creëren van mooie dranken en dit is precies wat hen bij elkaar bracht.

De “Director of Bars”, Martin Siska, en Head Bartender Yann Bouvignies kregen al in 2019 het idee om een Enneagram Menu te ontwerpen voor hun bar. Middels slimme smaakprofielen kunnen gasten hiermee hun perfecte drankje ontdekken. Het Enneagram bevat negen persoonlijkheidstypes; de hervormer, helper, presteerder, individualist, onderzoeker, loyalist, enthousiasteling, uitdager en de bemiddelaar. Bij deze types horen in totaal achttien verschillende cocktails die een combinatie zijn van traditionele drankjes en geavanceerde technieken.

Er is natuurlijk niets mooiers dan het Enneagram Menu compleet te maken met een eigen gin. Martin en Yann hebben beiden oog voor detail en zijn erg bedreven in het ontwikkelen van complexe smaakcombinaties. Voeg hier de klassieke basis van Copperhead aan toe en er ontstaat een fascinerende gin die inmiddels met trots de naam Copperhead Gin Scarfes Bar Edition draagt!

Copperhead Gin, Scarfes Bar Londen, Scarfes Bar Edition, Alles over gin.

Hoe wordt Copperhead Gin Scarfes Bar Edition gemaakt?

Copperhead Gin Scarfes Bar Edition wordt gemaakt van acht botanicals. Hieronder vallen jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, kardemom, sinaasappelschillen, pijnboompitten, dennenbloesem en een distillaat van Elstar appels. Het zijn de laatste drie botanicals die voor het onderscheidende karakter zorgen.

Leuk om te weten is dat de pijnboompitten en dennenbloesems met de hand worden geselecteerd en geplukt. De dennenbloesems worden na het plukken gedroogd en zes weken gemacereerd in aardewerken potten, voordat er mee gedistilleerd wordt.

De appels die voor deze gin gebruikt worden, komen van een fruitboer die zich nabij de Filliers Distillery bevindt. Dit is ook de distilleerderij waar de gin gemaakt wordt. Net als de pijnboompitten en dennenbloesems worden de appels ook eerst gemacereerd om zo óók de meest delicate appeltonen te kunnen “vangen”. Voor het maken van een batch Copperhead Gin Scarfes Bar Edition zijn er 100 kg appels nodig. Het mooie hiervan is dat de appels die gezien werden als “afval”, gebruikt worden. Zo wordt er direct iets aan duurzaamheid gedaan!

De appels worden gefermenteerd in Islay vaten waarna een tweevoudige distillatie volgt. Na een filtratieproces en het alcoholpercentage op 41% te brengen, is de gin klaar om gebotteld te worden.

Hoe ruikt en smaak Copperhead Gin Scarfes Bar Edition?

Copperhead Gin Scarfes Bar Edition is een bijzondere gin waarin qua smaak veel gebeurd. Hierdoor is het ook een gelagerde gin te noemen; de gin ontvouwd zich op mooie wijze en laat één voor één haar aroma’s doorschemeren.

Op de neus komt er een fris zoetig aroma tevoorschijn waarin jeneverbessen en appels duidelijk te herkennen zijn. Qua smaak zorgt Copperhead Scarfes Bar Edition voor een ware smaakexplosie van frisse, pittige en bloemige tonen. De appels voegen hier nog een subtiel zoetje aan toe.

Dit is de perfecte gin voor de gin liefhebber die van unieke gins houdt.

Thuis genieten van Copperhead Gin Scarfes Bar Edition

Iedere gin heeft een eigen perfect serve; de perfecte manier van serveren om optimaal te genieten van de gin. Dat geldt uiteraard ook voor Copperhead Gin Scarfes Bar Edition!

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met de grote ijsblokjes. Roer met een cocktaillepel enkele seconden de ijsblokjes door het glas zodat het glas ijskoud wordt. Het glas is goed gekoeld als het condens heeft gekregen.

Schenk eerst het eventuele overtollige smeltwater uit het glas en voeg dan Copperhead Gin Scarfes Bar Edition toe, gevolgd door de tonic. Roer het geheel enkele seconden door en garneer met de verse schijfjes groene appel.

Copperhead Gin Scarfes Bar Edition, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Wonderful en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

172
Laat een bericht achter