De range van Sir. James 101, met nieuwe etiketten, Alles over gin.

Alles over de naamsverandering van Sir. James 101 Gin Tonic en Sir. James 101 Pink Gin Tonic

In Engeland zijn ze er al jaren veel strenger op; een alcoholvrij drankje met de smaak van gin mag niet zomaar een “alcoholvrije gin” genoemd worden. In de wet is namelijk vastgelegd dat een gin alleen “gin” genoemd mag worden als het minimaal 37,5% alcohol bevat.
In Nederland is de wetgeving dit jaar ook veel strenger geworden. Hierdoor had het mooie Nederlandse merk Sir. James 101 er ineens een uitdaging bij; een halve rebranding om hun merk  om te bouwen van “Sir. James 101 Gin Tonic flavour” naar “Sir. James 101 G&T” en “Sir. James 101 Pink G&T”. Maar het is gelukt en met succes; met trots presenteren we hier de nieuwe namen van de drankjes van Sir. James 101!

Hoe zit het eigenlijk met de term “alcoholvrije gin”?

De term “alcoholvrije gin” wordt standaard gebruikt om een alcoholvrij drankje te bestellen die qua smaak doet denken aan een gin(-tonic) met alcohol. Dit is begrijpelijk, want iedereen weet direct waar je het over hebt en wat je wilt bestellen. Echter is er één grote misvatting; alcoholvrije gin bestaat officieel niet.
Voor de Europese wetgeving geldt namelijk dat een gin pas een “gin” genoemd mag worden als het minimaal 37,5% alcohol bevat. Voor Amerika moet dit zelfs 40% zijn. En bij een alcoholvrij drankje is er natuurlijk sprake van een alcoholpercentage van 0%.
In Engeland is men erg streng met het hanteren van de juiste benaming en sinds dit jaar volgt Nederland hun voorbeeld.

Sir. James Pink Gin Tonic, roze gin tonic, recept, perfect serve, Alles over gin.

Wat betekent dit voor Sir. James 101 Gin Tonic?

In de afgelopen maanden hebben de founders Rambert en Vincent niet stilgezeten. Eerder dit jaar is er een update gekomen betreffende Europese wetgeving waarbij drankennamen niet meer in verband mogen worden gebracht met alcoholvrije alternatieven. Dit betekent dat het woord “gin” niet meer vermeld mag worden op een etiket van een alcoholvrij drankje. Sterker nog, woordspelingen mogen ook niet meer.
Voor Rambert en Vincent betekende dit dat zij de namen van hun drankjes overal moesten aanpassen; op hun uitingen, website maar zeker ook op de etiketten.

In deze gin story presenteren we met trots de nieuwe namen; Sir. James 101 Gin Tonic is nu Sir. James 101 G&T en Sir. James 101 Pink Gin Tonic is nu Sir. James 101 Pink G&T!
Deze aanpassing is inmiddels geaccordeerd door de NVWA en ligt in lijn met de nieuwe Europese wetgeving. Naast de naamswijziging en het aanpassen van alle uitingen, is de smaak ongewijzigd gebleven. Zoals Rambert en Vincent zelf zeggen; “Hetzelfde heerlijke drankje in hetzelfde handige flesje!”.

Maak kennis met Sir. James 101 G&T en Sir. James Pink G&T

Sir. James 101 G&T  is een Nederlands, alcoholvrij distillaat die in een handig ready-to-drink flesje zit. Dit drankje is gemaakt van natuurlijke extracten van onder andere de jeneverbes, kinine en limoen.
Het resultaat is een verfrissend drankje waarbij de tonen van jeneverbes en limoen duidelijk naar voren komen. De bittere hints van de kinine zijn subtiel aanwezig in de Sir. James 101 G&T en komen juist in de afdronk naar voren. Op de neus is de Sir. James 101 G&T fris, maar zijn kruidige geuren dominant.

Sir. James 101 Pink G&T is een lichtzoet alcoholvrij drankje met een licht bittere ondertoon. Bij het openen komen de aroma’s van frambozen en jeneverbessen je tegemoet. Op de achtergrond zijn subtiele hints van granaatappel aanwezig.
Qua smaak komen de zoete tonen van framboos en rode bessen dominant naar voren, aangevuld met kruidige en bittere hints. De afdronk begint zoet waarna er een bittertje voor een “final kick” zorgt.

Geniet thuis van Sir. James 101

Ondanks dat de Sir. James 101 drankjes al ready-to-drink zijn, kan er ook prima een heerlijke perfect serve mee gemaakt worden. Deze recepten vind je hieronder!

Classic serve met Sir. James 101 G&T

Wat hebben we nodig voor de Classic serve:

  • 250 ml  James 101 G&T
  • Ter garnering een takje verse rozemarijn en een schijfje citroen
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in het Alles over gin. ballonglas en voeg de Sir. James 101 G&T toe. Garneer met het takje rozemarijn en schijfje citroen.

Pink serve met Sir. James 101 Pink G&T

Wat hebben we nodig voor de Pink serve:

  • 250 ml Sir. James 101 Pink G&T
  • Ter garnering een takje verse rozemarijn en een aantal frambozen
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Doe de ijsblokjes in het Alles over gin. ballonglas en voeg de Sir. James 101 Pink G&T toe. Garneer met het takje rozemarijn en de frambozen.

 

Ps. Alle foto’s komen van Sir. James 101.

956
Laat een bericht achter