Panda Gin Limited Edition 2023, Alles over gin.

Alles over Panda Gin Limited Edition 2023

Een gloednieuwe Belgische gin heeft haar intrede gedaan in de gin wereld! Op vrijdag 1 september 2023 lanceerde het team achter Panda Organic Gin haar allernieuwste aanwinst. In deze gin story delen we alles wat jij moet weten over Panda Gin Limited Edition 2023, vertellen we waarom deze gin echt een plekje in jouw gin collectie verdient en laten we je kennismaken met het persoonlijke verhaal achter dit mooie gin merk.
Voor de gin liefhebbers die op zoek zijn naar een bijzondere gin en / of genieten van de zoetere gins; we durven je stiekem nu al te beloven dat de Panda Organic Gins na het proeven direct tot jouw favorieten behoren!

Ontdek Panda Gin Limited Edition 2023 als eerste

Panda Gin Limited Edition 2023 is alweer de vierde limited edition van het gin merk Panda Organic Gin. Zoals het team hierachter zelf zegt; “Deze speciale editie staat voor elegantie en maakt deel uit van onze prestigieuze ‘Color Series’. Voor deze gin hebben we gekozen voor een prachtig pastelblauwe fles met een gouden logo. Het pastelblauw staat hierbij voor zuiverheid en sereniteit, terwijl het goud juist luxe en prestige symboliseert. Tot aan 2025 zal er ieder jaar een nieuwe limited edition gin bij komen tot deze collectie compleet is. Het geheim van al onze gins schuilt in lychee, de hoofdbotanical van iedere Panda Organic Gin”.

Voor Panda Gin Limited Edition 2023 worden er naast jeneverbessen en lychee ook rozen, hibiscusbloemen en abrikozen gebruikt. “Door deze combinatie van botanicals hebben we een gedurfde en verfrissende bloemensymfonie gecreëerd. Hiermee verras je je smaakpapillen en ontwaken je zintuigen”, aldus de Master Distiller.

Op de neus komen florale tonen je direct begroeten. Qua smaak is Panda Gin Limited Edition 2023 een prachtige florale gin; eerst ontstaat er ook een bloemenexplosie die vervolgens geleidelijk overgaat in fruitige aroma’s.

Uiteraard is deze Panda Gin Limited Edition 2023 ook 100% biologisch en bevat het geen suiker. Het alcoholpercentage zit op 45%. Hiermee komen alle aroma’s perfect tot hun recht en ontstaat er een evenwichtige en verfijnde gin.
Om de gin op het juiste alcoholpercentage te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van het water uit de Hoge Venen. Er is bewust gekozen voor dit water omdat het wordt beschouwd als één van de meest zuivere wateren in Europa.

Hoe geniet je optimaal van Panda Gin Limited Edition 2023?

Het team van Panda Organic Gin geeft aan dat deze gin het beste puur gedronken kan worden op kamertemperatuur. Dan komen namelijk alle geuren en smaken volledig tot hun recht.

Vind je gin puur drinken iets te enthousiast? Kies dan voor een Premium Indian Tonic Water; deze zal de gin perfect ondersteunen. Omdat de gin al zo vol is van smaak, is garnering eigenlijk niet nodig.

Waar koop je Panda Gin Limited Edition 2023?

Wereldwijd zijn er maar 8.000 flessen van deze limited edition verkrijgbaar. Jouw fles haal je nu in de Alles over gin. Boutique.

Koop hier jouw fles Panda Gin Limited Edition 2023.

Alle limited editions van Panda Organic Gin op een rijtje

In 2020 werd de allereerste limited edition van Panda Organic Gin gelanceerd. Voor deze zwarte editie werd er gebruik gemaakt van jeneverbessen, lychee, yuzu, Boeddha’s hand, lotusbloemen, kersen, sinaasappelschillen, basilicum, rozemarijn en Chinese steranijs.
Het alcoholpercentage was 45% en wereldwijd waren er maar 3.000 flessen verkrijgbaar.

In 2021 koos het team van Panda Organic Gin ervoor om iets krachtigere en kruidigere botanicals te gebruiken. Toen draaide het om jeneverbessen, lychee, tonkabonen, peper, gember, kruidnagel en tijm. Deze gin in pastelgroene kleur heeft ook een alcoholpercentage van 45% en er werden ditmaal 5.000 flessen geproduceerd.

Vorig jaar werd er weer een compleet andere gin uitgebracht, ditmaal in de kleur oudroze. Panda Gin Limited Edition 2022 werd gemaakt van jeneverbessen, lychee, dille, mango, absint, bergamot en lavendel. Het alcoholpercentage van deze editie zit op 45% en er werden voor dit jaar weer meer flessen geproduceerd. Wereldwijd waren er 6.000 flessen verkrijgbaar.

Het persoonlijk verhaal achter het gin merk Panda Organic Gin

Panda Organic Gin komt uit de koker van vier Belgische vrienden; Corentin Jannssens, Sonny Mortiaux, Jonathan Blanchart en Jérémy Chauvaux. Hoewel ze allen een andere achtergrond hebben, zoals marketing, kunst en communicatie, delen ze een passie voor gedistilleerd en dan met name met rum, whisky en gin.

Na het proeven van verschillende distillaten ontdekten de vrienden al gauw dat de lychee vrijwel nooit als ingrediënt werd gebruikt. Uiteraard worden er wel sappen of likeuren met lychee gemaakt, maar in sterke alcoholische dranken ontbrak de lychee.
Daarop besloot de vriendengroep zelf te gaan experimenteren met deze vrucht. Op kleine schaal en op amateuristische wijze produceerden zij in kleine distilleerketels batches gin met lychee.
Leuk om te weten is dat het experimenteren enige tijd duurde, omdat de vrienden niet direct wisten welke andere botanicals goed gecombineerd konden worden met lychee. Uiteindelijk werd het perfecte recept gevonden en dit was het moment dat het project op een professionele(re) manier “gelanceerd” kon worden.

De vrienden hadden hierbij één belangrijke eis; het eindproduct moet 100% biologisch zijn. Zij willen kunnen bewijzen dat alle ingrediënten afkomstig zijn van gezonde landbouw en zonder pesticiden zijn geproduceerd. Daarnaast wordt er ook een milieuvriendelijke bedrijfsfilosofie gehanteerd. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van labels, omdat de bedrijven die de labels verwijderen tot de meest vervuilende bedrijven ter wereld behoren.
Pas toen de vrienden een distilleerderij hadden gevonden die de biologische en milieuvriendelijke kant kon garanderen en zich daarbij ook vasthield aan het recept, werd de volgende stap gezet.

Uiteindelijk heeft het onderzoek en de ontwikkeling een jaar geduurd. In dit jaar hebben de vrienden het recept gestabiliseerd, werd het grafische onderzoek gedaan en werd het bedrijf opgebouwd. In april 2017 werd Panda Organic Gin gelanceerd op de Belgische markt.

Het persoonlijke verhaal achter Panda Organic Gin, Alles over gin.

De klassieke Panda Organic Gin, de eerste (biologische) lychee gin ter wereld

Om tot de Panda Organic Gin te komen, wordt er gebruik gemaakt van jeneverbessen, kersen, sinaasappelschil, basilicum, rozemarijn, steranijs, lychee en water uit de Hoge Venen. Uiteraard zijn alle botanicals biologisch en bevat de gin geen suiker of andere toevoegingen.
Het distillaat wordt zeven keer gedistilleerd in een pot still met rectificatiekolom. Het resultaat is een perfect gebalanceerde gin met een alcoholpercentage van 40%.

Op de neus is Panda Organic Gin erg zoet en stralen florale hints uit de fles zodra deze wordt geopend. Qua smaak blijft de zoetheid aanwezig; de gin laat in het begin duidelijk merken dat zij aanwezig is. Daarna ontpopt de gin tot een heus bloemenboeket; bloemige, zoete en florale tonen komen tevoorschijn. Panda Organic Gin is een soepele en zachte gin met een lange en zachte afdronk die wordt gedomineerd door een fijne lychee smaak. De gin drink je puur, in een gin-tonic of in een cocktail.

Naast de smaak is er ook veel aandacht gegeven aan de naam en de fles. De naam “Panda” is een kleine knipoog naar de Aziatische kant van de gin. Met betrekking tot de kleuren is er bewust voor zwart en wit gekozen. De vrienden zijn namelijk liefhebbers van grafische voorstelling. Vooropgesteld stond dat de gin in een mooie fles gebotteld zou worden; “We proeven eerst met de ogen”, aldus de vrienden.

Koop hier jouw fles Panda Organic Gin.

Panda Organic Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Panda Organic Gin en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

923
Laat een bericht achter