Tanqueray Blackcurrant Royale Gin, Gin-tonic recept, Alles over gin,

Alles over Tanqueray Blackcurrant Royale Gin – De nieuwste gin van Tanqueray

Tanqueray heeft een nieuwe gin gelanceerd; Tanqueray Blackcurrant Royale Gin. Deze nieuwe gin is een opvallende verschijning met haar donkerpaarse kleur en weet hiermee vrijwel direct je aandacht te wekken.
Wij mochten met deze gin kennismaken via Glasnost en vertellen je in deze gin story alles wat je wilt weten over deze gin, inclusief heerlijke recepten!

Eerst even kort kennismaken met Tanqueray

In 1830 begon Charles Tanqueray zijn distilleerderij in Bloomsbury, London. Hij ontwikkelde toen het recept voor Tanqueray London Dry Gin met slechts vier botanicals, te weten jeneverbes, zoethout, engelwortel en korianderzaad. Leuk om hierbij te weten is dat Charles’ zoektocht naar de beste kwaliteit, hem ertoe bracht driehonderd recepten te ontwikkelen en testen alvorens hij het perfecte Tanqueray London Dry Gin recept had.

Na Charles zijn dood in 1868 nam zijn zoon Charles Waugh het bedrijf over en fuseerde het in 1898 met Gordon & Co. De nieuwe bedrijfsnaam werd Tanqueray Gordon & Co. In 1922 werd het bedrijf overgenomen door Distillers Company.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de distilleerderij helaas zwaar beschadigd door luchtaanvallen van de Duitsers. Eén distilleerketel bleef ongedeerd, dit was de Old Tom. Er werd een nieuwe distilleerderij gebouwd die vanaf 1857 in gebruik genomen werd. In 1986 werd Distillers Company overgenomen door Guiness, welke vervolgens opging in Diageo.

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin kent dezelfde basis als Tanqueray London Dry Gin, alleen worden er voor deze gin zwarte bessen, vanille en zwarte orchideeën aan toegevoegd.

De inspiratie van deze gin komt van de Franse extravagantie. “Deze verfijnde gin is voor echte liefhebbers. De vier perfect gebalanceerde botanicals van Tanqueray London Dry gin zijn wederom de basis van deze smaakinnovatie, gecombineerd met zwarte bessen uit Frankrijk, tonen van zwarte orchidee en vanille maken Tanqueray Blackcurrant Royale Gin een zeer rijke, smakelijke gin”, aldus het team van Tanqueray.

Op de neus is het een hele zoete en fruitige gin. De zwarte bessen komen overduidelijk naar voren en worden bijgestaan door een subtiele vleug vanille.
Qua smaak ontstaat er een vrolijke en fleurige smaakexplosie. De zoete tonen van de zwarte bessen en de zachte aroma’s van vanille voeren de boventoon. Doordat deze tonen zo dominant aanwezig zijn, heb je niet direct het idee dat deze gin een alcoholpercentage van 41,3% heeft..

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin, uitgelicht, Alles over gin.

Recepten met Tanqueray Blackcurrant Royale Gin

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin is een gin die op verschillende manieren gedronken kan worden. Persoonlijk geven wij de voorkeur aan een tonic, maar de mogelijkheid met Prosecco bestaat natuurlijk ook.
Hieronder delen we de recepten van het team van Tanqueray; Tanqueray Blackcurrant Royal & Connoisseurs en Tanqueray Blackcurrant Royale French 75!

Tanqueray Blackcurrant Royale & Connoisseurs

Er ontstaat een zoete gin-tonic die de tonen van de zwarte bessen prachtig naar voren haalt, zodra deze gin gecombineerd wordt met Fentimans Connoisseurs Tonic Water.
Gezien de gin zo’n overduidelijk smaakprofiel heeft, is het niet nodig om nog extra garnering aan het glas toe te voegen. Mocht je dit wel graag willen, dan wordt er aangeraden om een aantal zwarte bessen, bramen of een schijfje citroen toe te voegen.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml Tanqueray Blackcurrant Royale Gin
  • 150 ml Fentimans Connoisseurs Tonic Water
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas en vul deze met grote ijsblokjes. Pak het glas bij het steeltje en wals het ijs voorzichtig door het glas (ook wel frapperen genoemd) zodat deze ijskoud wordt.
Tip: om het frapperen makkelijker te maken kun je ook een lepel gebruiken waarmee je het ijs rustig rond roert in het glas.

Zodra het glas koud genoeg is, giet je het gesmolten ijswater weg en voeg je 50 ml Tanqueray Blackcurrant Royale Gin toe.
Met behulp van een cocktaillepel schenk je daarna Fentimans Connoisseurs Tonic Water in. De reden dat er een cocktaillepel wordt gebruikt is dat deze schenkwijze ervoor zorgt dat het koolzuur in de tonic optimaal behouden blijft.
Roer het geheel circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.

Tanqueray Blackcurrant Royale French 75

De French 75 is een friszoete cocktail waarin gin en champagne de hoofdrol spelen. Zoete, zure, frisse en fruitige hints wisselen elkaar perfect af in de Tanqueray Blackcurrant Royale French 75!

Wat hebben we nodig:

  • 40 ml Tanqueray Blackcurrant Royale Gin
  • 30 ml verse citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 50 ml Champagne
  • Ter garnering een citroenzeste

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een coupette glas.
Voeg de Tanqueray Blackcurrant Royale Gin, verse citroensap en Monin suikersiroop toe aan een cocktailshaker en schud het goed zodat de drie ingrediënten goed vermengd worden.
Schenk het drankje middels een zeefje in je glas en top het af met Champagne.
Garneer je glas met de (gedraaide) citroenzeste.

Tanqueray Blackcurrant Royale Gin, French 75 recept, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Glasnost.

8.623
Laat een bericht achter