Het persoonlijke verhaal achter Renais Gin, de gin van Emma Watson en Alex Watson, Alles over gin.

Alles over Renais Gin, de nieuwe gin van Emma Watson en haar broer Alex

Emma Watson, de wereldberoemde actrice die we allen kennen van Harry Potter, heeft samen met haar broer een eigen gin gecreëerd. Het goede nieuws is dat deze gin vanaf nu ook verkrijgbaar is in Nederland!
Wij kregen als één van de eersten het goede nieuws te horen én de gin te proeven. In deze gin story delen we onze bevindingen en het persoonlijke verhaal achter Renais Gin. Een opvallende gin die wordt gemaakt in Engeland maar verbouwd wordt in Frankrijk. Hoe? In deze gin spelen met de hand geplukte druiven de hoofdrol..
Zoals Emma zelf over haar gin zegt; “Renais Gin is geïnspireerd door het erfgoed van Chablis. Deze gin belichaamd duurzaamheid en luxe in iedere slok. Het is ons doel om een ongeëvenaarde gin ervaring te bieden”.

Maak kennis met Alex en Emma Watson, de founders van Renais Gin

Wat velen niet weten is dat Alex en Emma uit een echte wijnfamilie komen. Hun vader, Chris Watson, begon in 1991 al met het planten van zijn eigen wijngaard in Bourgondië, Frankrijk. Inmiddels is deze wijngaard, Domaine Watson, een prijswinnende wijngaard. Zo werd Chris beoordeeld als “tweede beste onafhankelijke producent van Chablis” in 2002. Daar bleef het echter niet bij.. Enkele jaren later werd hij tevens benoemd tot ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in de regio én werd hij officieel “Pilier of Chablis”.

Zowel Alex als Emma groeiden op in Frankrijk en iedere zomer werkten zij met hun vader mee aan de wijngaard. Hier ontstond hun liefde voor cultuur, de prachtige ingrediënten die van het land kwamen en de bijbehorende tradities. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat Alex en Emma nieuw leven wilde geven aan het druivenpulp dat als bijproduct van de wijnproductie ontstond. Dit resulteerde in Renais Gin!

Alex heeft enorm veel ervaring in de hospitality branche. Zijn kennis gebruikt hij nu voor de productie van Renais Gin. Hierbij houdt hij continu de focus op duurzaamheid en luxe. Emma staat wereldwijd bekend als een voorvechter van duurzaamheid en is binnen Renais Gin de creatieve partner. Zij stuurt juist op de visie van het merk en zorgt ervoor dat de gin gezien wordt als duurzaam, ethisch en elegant.

Leuk om te weten is dat Renais Gin al een gouden award van The Spirits Business Gin Masters op haar naam heeft staan.

Duurzame gin, Renais Gin, Emma en Alex Watson, Alles over gin.

Hoe wordt Renais Gin gemaakt en hoe smaakt deze gin?

Renais Gin wordt gemaakt van twaalf botanicals. Hieronder vallen een aantal klassieke gin botanicals zoals jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, citroenschillen en limoen, maar ook een aantal fascinerende botanicals die zorgen voor haar unieke karakter. Dit zijn acacia honing, steenzout, lindebloemen, kimmerdigian steen, cubeb peper, gedroogd stro en Grand Cru druiven. Deze druiven spelen natuurlijk de hoofdrol in deze gin.

Op de neus komt er een soepel, elegant aroma tevoorschijn. Er is een frisse, subtiele fruitige toon te herkennen en een aangenaam zoetje. De botanicals laten zich niet duidelijk onderscheiden, maar samen zorgen we voor een prachtige harmonie in het glas.
Qua smaak vormen citrusvruchten de boventoon. Deze worden op perfecte wijze bijgestaan door de zachtheid van honing, florale tonen van de lindebloemen en een kruidige pittigheid die tot in de afdronk aanhoudt. Wat deze gin uniek maakt, is de mineraliteit van de druiven; dit is natuurlijk erg herkenbaar in wijn, maar (nog) niet zozeer in gin. De afdronk is lang en de gin blijft lang aanwezig. Renais Gin heeft een alcoholpercentage van 40%.

Het verhaal achter de fles

Het kan je niet ontgaan zijn dat Renais Gin in een werkelijk prachtige fles zit. Alex en Emma hebben alles tot in detail uitgewerkt:

  • De fles heeft een luxe uitziende gouden dop waarin de naam Renais terugkomt met een sierlijk design.
  • Het goud oranje label is perfect afgestemd op de geelgouden kleur van Renais Gin.
  • Als je goed naar het label kijkt, is hier ook van alles te ontdekken in witte, gouden en oranje kleuren. Als je goed kijkt, kun je zelf ontdekken wat de smaak van de gin is (“fresh, citrus, mineral”).
  • De fles doet denken aan een parfumfles en is door haar uitstraling perfect herbruikbaar als vaas of waterfles. Wist je dat je aan de zijkanten een sierlijk reliëf kunt herkennen? Deze heeft ook een functie; het zorgt voor meer grip als je de fles vastpakt of de gin wilt inschenken.
  • De gin wordt geleverd in een 100% biologische verpakking gemaakt van champignons. Het is hiermee het allereerste gin merk met een “mushroom mycelium” verpakking.

Renais Gin, design fles, Emma Watson, Alles over gin.

Recept voor thuis: Renais & Tonic

Wil jij thuis optimaal genieten van Renais Gin? Probeer dan zeker dit gin-tonic recept die met zorg is samengesteld door Emma en haar broer. Renais & Tonic is de perfect serve van Renais Gin. Leuk om te weten is dat Renais Gin ook erg geschikt is voor het maken van een Martini.

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Gebruik bij voorkeur een ballonglas of tumbler en vul deze met de ijsblokjes. Roer de ijsblokjes enkele seconden rond in het glas tot er condens optreedt. Nu is het glas koud genoeg. Schenk eventueel overtollig ijswater uit het glas.
Voeg nu Renais Gin toe, gevolgd door Fever-Tree Mediterranean Tonic Water. Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer met het citroenschilletje en de groene druif.

Renais Gin, het verhaal achter de fles, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Renais Gin / Wonderful en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

165
Laat een bericht achter