Binnenlands Gedistilleerd event bij Fooddock Deventer, Alles over gin.

Alles over Binnenlands Gedistilleerd – Lees hier wat jij moet weten over dit event

Ben jij fan van gin events? Dan hebben wij goed nieuws! Nederland is namelijk weer een nieuw event rijker, genaamd Binnenland Gedistilleerd.
Op 7 maart zal Fooddock Deventer omgetoverd worden tot het walhalla voor gin, whisky, rum, jenever, korenwijn, Eau de Vie, Brandy en diverse likeuren. Twaalf kleinschalige Nederlandse distilleerderijen verenigen zich op die dag om jou kennis te laten maken met de mooiste binnenlandse distillaten.
Houd je er minder van om de distillaten puur te drinken? Geen nood! Er is een cocktailspecialist aanwezig die in een handomdraai een heerlijke cocktail voor je maakt.
In deze gin story vertellen wij alles wat je moet weten over dit event en waarom jij hierbij wilt zijn!

Stoere Stokers wordt Binnenlands Gedistilleerd

Vorig jaar organiseerden initiatiefnemers Frank Hulscher van Fooddock Deventer en Erik Molenaar van de Wagging Finger Distillery in Deventer hun eerste event onder de naam “Stoere Stokers”. Samen met negen andere stokers deden zij een eerste poging om het Nederlands gedistilleerd op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen.
Dit bleek een regelrecht succes te zijn! Frank en Erik kregen alleen maar positieve reacties met als hoogtepunt de vraag of er volgend jaar een tweede editie zou komen. Die komt er op 7 maart! Dan lanceren zij hun nieuwe event onder de naam “Binnenlands Gedistilleerd” in Fooddock Deventer.

Binnenlands Gedistilleerd

Het doel van het Binnenlands Gedistilleerd event is het laten zien dat Nederland over veel mooie distilleerderijen beschikt die allen één voor één kwalitatief goede en unieke distillaten maken. Zoals Frank en Erik zelf zeggen: “Daar waar de craft brouwerijen inmiddels niet meer weg te denken zijn, is het nu ook tijd de kleine stokers een platform te geven. Daar waar de makers van gedistilleerd vaak schuil gaan achter grote marketingcampagnes en in anonieme alcoholfabrieken, staan de stokers je in Fooddock persoonlijk te woord en willen ze je alles vertellen over hun ambacht”.

Wie kun je ontmoeten?

Op het Binnenlands Gedistilleerd event kun je de volgende distilleerderijen ontmoeten:

 • De Kleine Distilleerderij
 • Distilleerderij de Bronckhorst
 • Rummieclub
 • Wagging Finger Distillery
 • Bus Whisky
 • Kalkwijck Distillery
 • Leon Distillery
 • Distilleerderij de Tok
 • Tolmann’s Distillery
 • Schouten Distillery
 • Vossenberg Distillery
 • Distilleerderij H. van Toor Jz.

De Kleine Distilleerderij

De Kleine Distilleerderij is opgericht door Roelof Schipperus in Zeewolde. Met een jarenlange passie voor distilleren besloot hij op een dag zijn hart te volgen en maakte hij van zijn hobby zijn baan. En met succes! Binnen twee jaar heeft Roelof met zijn bedrijf De Kleine Distilleerderij vijf likeuren, een gin en een Akvavit op de markt gebracht. Daarnaast distilleert hij een diverse dranken onder private labels. Tijdens het Binnenlands Gedistilleerd event maak je kennis met zijn mooiste distillaten!

Ben je nu al benieuwd naar het volledige verhaal? Wij bezochten Roelof in Zeewolde voor het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij! Het verhaal lees je hier.

Dranken van De Kleine Distilleerderij, Alles over gin.

Distilleerderij de Bronckhorst

Distilleerderij de Bronckhorst gelooft in eerlijke, ambachtelijke processen en een circulaire economie. Doordat duurzaamheid ook hoog in het vaandel staat werken ze met én voor de natuur. Voor het distilleren van whisky, brandy, jenever gin, Eau de Vie en grappa maken ze dan ook gebruik van lokale ingrediënten uit de Achterhoek. De batches worden bewust klein gehouden door Master Distiller Erik zodat er grip gehouden worden op het productieproces.

Distilleerderij de Bronckhorst, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Rummieclub

Rummieclub is, zoals de naam al doet vermoeden, een distilleerderij die gespecialiseerd is in het produceren van rum. Wat de distilleerderij van Judith en Martijn zo bijzonder maakt is dat ze als één van de weinige rum merken echt alles zelf doen. Van fermentatie, distillatie, rijping tot aan het vullen en labelen van de flessen. Omdat Rummieclub haar passie graag met jou deelt, organiseren ze masterclasses waarin ze uitleggen waar rum vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en welke soorten er zijn. Tijdens het event zal Judith haar meest prille creaties met jou delen.

Rummieclub, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Wagging Finger Distillery

Erik is de medeoprichter van het Binnenlands Gedistilleerd event en founder van de Wagging Finger Distillery in Deventer. Hier produceert hij diverse distillaten zoals gin, genever, whisky en korenwijn. Met deze distillaten laat Erik jou graag kennismaken op 7 maart!
Naast zijn eigen distillaten zal hij ook de “super creatieve” jenevers van Nienke / Filosoof Jenever meenemen. Dit belooft een bijzondere ervaring te worden!

Ben je nu al benieuwd naar het volledige verhaal? Wij bezochten Erik in Deventer voor het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij! Het verhaal lees je hier.

Erik Molenaar, Wagging Finger Distillery, Alles over gin.

Bus Whisky

Oprichters Dennis en Ezra zijn al bijna twintig jaar actief met een streekproductenboerderij. Hier laten zij gasten op een ongedwongen manier kennis maken met producten van het platteland. Op een dag besloten zij om een eigen stokerij te beginnen met de naam Bus Whisky. Op deze wijze kunnen zij het fruit ook op een andere manier verwerken zonder alleen afhankelijk te zijn van retailers.
Bus Whisky is een Single Malt, Single Cask én Single Estate whisky uit Nederland met een eigen brouwgerstteelt. Het productieproces is ambachtelijk en relatief kleinschalig met een beperkt stookvolume van vijftig vaten per jaar. Dit geeft de whisky het exclusieve karakter van een limited edition!

Bus Whisky, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Kalkwijck Distillers

Kalkwijck Distillers is gevestigd in Vroomshoop en is een echt familiebedrijf. Generaties lang teelt de familie uit Twente haar eigen granen waar ze vervolgens diverse dranken mee maakt, waaronder gin, vanillelikeur, amandellikeur, honing-gemberlikeur, genever en Eastmoor Whisky. Zoals ze zelf zeggen; “Alles is streekgebonden, puur en ontzettend lekker!”

Kalkwijck Distillers, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Leon Distillery

Leon Distillery staat voor persoonlijk, puur en de lekkerste likeuren gemaakt van vers fruit zoals rijpe appels, peren en kersen. Al het fruit komt uit de familieboomgaard in het Brabantse Stevensbeek. Bij deze distilleerderij en oprichter Leon van Welie draait het om ambacht en vakmanschap. Dit is precies waar jij kennis mee gaat maken op 7 maart!

Van Leon, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Distilleerderij De Tok

Hoewel Barneveld vooral bekend is van de eieren, zit hier ook een bijzondere distilleerderij gevestigd. Distilleerderij De Tok is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Sinds 2016 worden er vanuit een karakteristieke schuur diverse distillaten gestookt. De eerste drank was een koffielikeur. Deze werd al snel bijgestaan door een drop-, honing- en oranjebitterlikeur. Inmiddels bestaat de range ook uit gins, whisky en een jenever.

Distilleerderij De Tok, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Tolmann’s Distillery

Tolmanns’ Distillery is opgericht door de piloot Martin Scheffman en entrepreneur Ron van Tol. Tijdens hun reis naar New York kwamen zij erachter dat ze een gezamenlijk droom hadden; het opzetten van een eigen distilleerderij. Samen met Master Distiller Etienne Haringa ontwikkelden ze Tolmann’s gin die met trots geproduceerd wordt in het Fort van Vijfhuizen. Inmiddels produceren zij naast gin ook jenever, korenwijn en whisky.

Ben je nu al benieuwd naar het volledige verhaal? Wij bezochten Etienne in Vijfhuizen voor het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij! Het verhaal lees je hier.

Tolmann's Distillery distilleerketel, Alles over gin

Schouten Distillery

Schouten Distillery is opgericht door Erwin Schouten. In zijn dagelijkse leven werkt hij als stukadoor, maar dit veranderde toen hij een keuze moest gaan maken over zijn toekomst. Op aanraden van zijn vrouw besloot hij zijn hart te volgen en van zijn passie distilleren zijn werk te maken. In een pand aan de Noordkade in Veghel vond hij de perfecte locatie om Schouten Distillery op te richten.
Inmiddels heeft Erwin drie gins, een jenever en drie bitters gelanceerd. Leuk om te weten; één van zijn gins (Khoisan Gin) verandert van kleur als er  een tonic aan toe wordt gevoegd!

Ben je nu al benieuwd naar het volledige verhaal? Wij bezochten Erwin in Veghel voor het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij! Het verhaal lees je hier.

Binnenkijken bij Schouten Distillery, Veghel, Alles over gin.

Vossenberg Distillery

Twee jaar geleden is Wilco Reefman gestart met Vossenberg Distillery. Hij heeft zijn distilleerderij opgericht aan de voet van de Drentse Heuvelrug en produceert hier diverse distillaten, waaronder gin en whisky.
Bij de Vossenberg Distillery worden de distillaten op ambachtelijke wijze en met zelf ontwikkelde recepten geproduceerd. Zoals Wilco zelf zegt; “Het gaat hier om pure en eerlijke producten die met zorg zijn gemaakt”.

Vossenberg Distillery, Binnenlands Gedistilleerd, Fooddock Deventer, Alles over gin.

Distilleerderij H. van Toor Jz.

Distilleerderij H. van Toor Jz. is één van de oudste distilleerderijen van Nederland. Deze distilleerderij is opgericht is 1883 en produceert nog steeds dranken op basis van de traditionele recepturen. De ambachtelijke werkwijze en de passie voor Nederlands gedistilleerd hebben ervoor gezorgd dat deze distilleerderij in 2009 werd onderscheiden als Koninklijke Hofleverancier.
Tijdens het Binnenlands Gedistilleerd is Master Distiller en eigenaar Leo Fontijne zelf aanwezig. Hij laat jou hier kennis maken met zijn Torine gin, jenever, kruidenbitters en de heerlijkste likeuren.

Ben je nu al benieuwd naar het volledige verhaal? Wij bezochten Leo in Vlaardingen voor het persoonlijke verhaal achter de distilleerderij! Het verhaal lees je hier.

Masterclasses tijdens het Binnenlands Gedistilleerd event

Uiteraard kun je tijdens het event al je vragen stellen aan de distilleerders / stokers zelf. Maar wil je nu net iets meer te weten komen over bijvoorbeeld het productieproces van je favoriete drankje of het verhaal achter de verschillende distillaten, dan zijn er vier masterclasses die jij kunt bijwonen!

De volgende masterclasses zijn gepland:
17:30 uur – Jenever 2.0 door Christiaan Broekhuizen van Kalkwijck Distillers
18:30 uur – Rum door Judith de Bie van Rummieclub
19:30 uur – Geur en Smaak door Erwin Schouten van Schouten Distillery
20:30 uur – Whisky, spirit en rijping  door Erik Molenaar van Wagging Finger

Let op: maximaal 25 personen per masterclass.
Deelname aan een masterclass kost € 2,50 per persoon.

Food

Om te zorgen dat je de avond goed doorkomt, wordt er rekening gehouden met een fijne maaltijd. In Fooddock Deventer zijn diverse restaurantjes gevestigd zoals Afrika Massala voor exotische Afrikaanse hapjes, Damaskus voor healthy salades en snacks, De Groene Sjef voor vegan gerechten, Kitchen Queen voor heerlijke noodles, Pub Grub voor comfort food en YOF voor frozen yoghurt en zoetigheid.
Het mooiste is dat als jij een ticket koopt, je automatisch een Fooddock Foodpas krijgt met een tegoed van tien euro. Hiermee koop je eenvoudig de lekkerste gerechten!

Facts & figures Binnenland Gedistilleerd

Zien we jou op 7 maart in Deventer tijdens het Binnenlands Gedistilleerd? Dan zijn dit nog even de belangrijkste punten op een rijtje!

Waar: Fooddock Deventer – Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer
Hoe laat: vanaf 17.00 – 21.30 uur
Investering: € 22,- entree waarvan je € 10,- terugkrijgt op een Fooddock Foodpas die je kunt gebruiken in de Foodhal
Tickets: koop hier je ticket(s)

Binnenlands Gedistilleerd, gin event in Fooddock Deventer, Alles over gin.

Ps. De foto’s komen van Fooddock Deventer.

Klik hier voor de review van ons bezoek aan het Binnenlands Gedistilleerd event!

3.440
Laat een bericht achter