Exclusief bij Alles over gin., Moon Spirits Premium Dry Gin, Alles over gin.

Alles over Moon Spirits Premium Dry Gin – Een nieuwe gin uit Duitsland die je smaakpapillen versteld doen staan!

Met trots en blijdschap presenteren wij een gloednieuwe gin; Moon Spirits Premium Gin! Deze bijzondere gin is vanaf nu exclusief bij Alles over gin. en de Alles over gin. Boutique verkrijgbaar. Deze Duitse gin werd eind 2022 gelanceerd en is nu klaar om de harten van de Nederlandse gin liefhebbers te veroveren. En wij kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten; dat doet Moon Spirits Premium Dry Gin!
Deze gin neemt je qua smaak letterlijk en figuurlijk mee naar de maan en weer terug naar de aarde. In pure vorm zorgt de gin voor een bijzondere smaakexplosie, een smaak die lastig te omschrijven maar zeker uitnodigend is. Indien er tonic aan toegevoegd wordt, opent deze gin zich als een bloem en komen er weer hele andere aroma’s tevoorschijn. Kortom, een gin die je als gin liefhebber nog niet eerder hebt meegemaakt..

Het ontstaan van Moon Spirits Premium Dry Gin

Al meer dan vijftien jaar zijn Benjamin en Julian zakenpartners. Beide heren zijn webdesigners en samen hebben ze al meerdere toffe projecten mogen doen voor uiteenlopende bedrijven.
Zowel Benjamin als Julian houden erg veel van gin en toen ze in april vorig jaar een gin-tonic zaten te drinken, kwamen ze al gauw op het idee om een eigen gin te gaan ontwikkelen. De naam werd nog diezelfde nacht bedacht.. Tijdens het brainstormen over hun eigen gin was het namelijk volle maan. “Moon Spirits Premium Dry Gin” was geboren!

Nu de naam bepaald was, kon de zoektocht naar een distilleerderij gestart worden. Die vonden ze in DestillatsHaus Häberer. Dit is een kleinschalige en ambachtelijke distilleerderij dichtbij Berlijn die wordt gerund door Thomas, eigenaar en Master Distiller. Benjamin en Julian legden contact met Thomas en vanaf de eerste minuut was er al een hele fijne klik.  Informatie en kennis werden over en weer gedeeld en Thomas ging aan de slag met het maken van de eerste samples.

In totaal hebben Benjamin en Julian dertig samples getest. Uiteraard ging dit niet allemaal in één keer. “Iedere maand kregen we vijf tot tien gin samples om te testen. Nadat wij onze feedback hierover hadden gegeven, ging Thomas er weer mee aan de slag. Daarna moesten we weer een maand wachten zodat alle smaken goed konden huwen. In totaal heeft het gehele ontwikkelproces ongeveer zes maanden geduurd. Wij zijn in de zomer van juni 2022 begonnen en in december 2022 was hét gin recept gevonden”, vertelt Benjamin.

Welke botanicals zijn er voor Moon Spirits Premium Dry Gin gebruikt en hoe smaakt deze gin?

Moon Spirits Premium Dry Gin wordt gemaakt van twaalf botanicals. Voor Benjamin en Julian was het een vereiste dat deze botanicals een link zouden hebben met de nacht. Dat is immers waar hun idee voor een eigen gin ontstaan is.

Uiteindelijk kwamen Thomas, Benjamin en Julian uit op twaalf botanicals. Dit zijn jeneverbessen, korianderzaad, kardemom, sinaasappel- en citroenschillen, engelwortel, roze peper (Schinusberry), zwarte peper, vlierbessen, rozenknopjes, komijn en Queen of the Night Cactus (Selenicereus grandiflorus) geworden. De laatstgenoemde botanical is de hoofdbotanical van deze gin. Wat de Queen of the Night Cactus zo bijzonder maakt, is dat de bloem van deze cactus zich eens per jaar in de nacht opent.

Op de neus is Moon Spirits Premium Dry Gin licht kruidig met een krachtige citrus toets en subtiele florale tonen op de achtergrond.
Qua smaak neemt Moon Spirits Premium Dry Gin je “mee naar de maan en terug”. Er ontstaat een frisse mix van jeneverbessen en kruiden, waarbij de kardemom een dominante rol speelt. Vanaf de achtergrond komt er een klein pepertje tevoorschijn door de kardemom, roze en zwarte peper. Samen zorgen zij voor een mooie kick en een heerlijk verwarmend effect. Het resultaat is een complexe gin met een volle smaak.

Tip van ons: probeer de gin eerst puur te drinken en voeg er daarna pas tonic aan toe. Zo ontdek je beide “gezichten” van deze gin.

Gebruikte botanicals voor Moon Spirits Premium Dry Gin, Alles over gin.

Het verhaal achter het label

Hoewel Benjamin en Julian allebei designers zijn, wilden zij het label niet zelf maken. Gelukkig vonden zij in de Duitse artiest Julijah de perfecte partner!
Julia maakt erg veel kunst die gerelateerd is aan het nachtleven. Benjamin vertelt; “Wij houden van haar stijl! Ze heeft oog voor detail en tekent alles met de hand. Expressie, volle maan, mystiek, de schoonheid van de nacht, de brons / gouden details.. Ze liet het allemaal terugkomen in het label van onze gin. Zoals we zelf graag zeggen; je proeft de nacht met Moon Spirits Premium Dry Gin!”.

De perfect serve van Moon Spirits Premium Dry Gin

Moon Spirits Premium Dry Gin heft zo’n mooie, volle smaak van zichzelf dat er maar weinig nodig is om de perfecte gin-tonic op tafel te toveren. Benjamin raadt een Dry Tonic Water of een Mediterranean Tonic Water aan. Zelf vinden wij een Premium Indian Tonic Water ook een goede optie.

Wat hebben we nodig:

Wat gaan we doen:
Voor de perfect serve gebruik je bij voorkeur een ballonglas. Vul deze met ijsblokjes en roer deze enkele seconden rond in het glas zodat deze goed koud wordt. Schenk eventueel smeltwater uit het glas.
Voeg nu Moon Spirits Premium Dry Gin toe, gevolgd door de tonic naar keuze. Roer het geheel enkele seconden zodat de smaken goed vermengd worden. Garneer als laatste de gin-tonic met het citroenschilletje.

Perfect serve Moon Spirits Premium Dry Gin, gin-tonic recept, Alles over gin.

Ps. De foto´s komen van Moon Spirits en zijn met toestemming geplaatst. 

588
Laat een bericht achter