Copperhead Non-alcoholic, nieuw product in Nederland, Wonderful, Alles over gin.

Alles over Copperhead Non-Alcoholic – Een nieuw alcoholvrij drankje in Nederland

Steeds meer gin merken lanceren alcoholvrije drankjes om in te kunnen spelen op de low-ABV en non-alcoholische trends. Mr. Copperhead is hier ook eentje van; Copperhead Non-Alcoholic is de nieuwste aanwinst. Founder van Copperhead Gin zegt dat het verschil tussen dit drankje en een echte gin nauwelijks te herkennen is. Tijd om eens in de range van Copperhead te duiken en meer te weten te komen over het nieuwste drankje die sinds kort in Nederland te verkrijgen is!

Eerst even kort kennismaken met Mr. Copperhead

Copperhead Gin is in 2013 bedacht door Yvan Vindevogel, een succesvolle apotheker uit Kortrijk. Yvan werd door zijn medische achtergrond getriggerd door de geschiedenis van gin en haar medicinale werking. Daarom wilde hij graag een “experience” creëren voor consumenten en bedacht hij Copperhead Gin.
Voor de productie ging hij de samenwerking aan met Master Distiller Bernard Filliers, oprichter van de bekende distilleerderij Filliers in Deinze. Hierover zegt men dat “deze distilleerderij superieur is in het distilleren van alcohol op basis van jeneverbessen”.
Bij Filliers worden tot op de dag van vandaag nog steeds alle Copperhead dranken geproduceerd.

Wat de Copperhead gins speciaal maakt is dat je zelf ook een alchemist kan spelen. Er zijn namelijk drie blends, ook wel “medicinale bitters” genoemd, die je aan je Copperhead gin-tonic kunt toevoegen.
Dit zijn aperitivum, digestivum en energeticum. De eerste blend wekt de eetlust op, de tweede blend zorgt voor een goede spijsvertering en de laatste blend is voor momenten dat extra energie welkom is. Vier tot acht druppels van de blend zijn voldoende om een andere gin van de Copperhead Gin te maken.

Leuk om te weten is dat de naam “Copperhead The Alchemist’s Gin” van de koperkopslang komt die om de staf van Asclepius heen kronkelt, beter bekend als het eeuwenoude symbool van de farmacie.
De koperen fles is afgeleid van de koperen distilleerketels waar de Copperhead Gin in wordt geproduceerd.

The story of Copperhead Gin, Alles over gin.

De Copperhead gins op een rijtje gezet

De Copperhead Gin range bestaat uit drie gins; Copperhead Original, Copperhead Black Batch en Copperhead The Gibson Edition.

Copperhead Original wordt gemaakt van vijf botanicals, te weten jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad en sinaasappelschillen.
De smaak is verrassend; krachtig, met aanwezige hints van citrus en een zachte afdronk. Ondanks de kleine hoeveelheid botanicals is de gin perfect in balans.

Copperhead Black Batch heeft dezelfde basis als Copperhead Original, maar kent nog twee extra botanicals. Voor deze gin zijn namelijk zwarte vlierbessen en zwarte Ceylonthee aan het recept toegevoegd. Dit verklaart ook direct de zwarte kleur van de fles.
Bij het openen van de fles komen de geuren van de gebruikte kruiden en Ceylonthee direct naar voren. De Copperhead Black Batch heeft een overheersende vlierbes smaak en is krachtiger van smaak dan Copperhead Original.
Zoals Yvan hier zelf over zegt; “Ik kon het niet laten om de Copperhead-familie uit te breiden met Copperhead Black Batch. Ik was betoverd door de prachtige vlierboom en de verhalen over hekserij en levensverlenging..”.

Copperhead The Gibson Edition heeft ook dezelfde basis als Copperhead Originals, maar hieraan worden laurier, gember, venkel, peper, foelie, cassia, piment en dillezaden toegevoegd. Een achtjarige jenever maakt het plaatje compleet. Copperhead The Gibson Edition heeft een unieke smaak welke het beste als hartig en tegelijkertijd ook zacht beschreven kan worden.

Leuk om te weten is dat deze gin is ontstaan door een samenwerking met Marian Beke, één van de beste bartenders ter wereld en werkzaam bij The Gibson Bar in London. Copperhead The Gibson Edition is geïnspireerd op de klassieke cocktail The Gibson Martini.

De Copperhead Gin range, Alles over gin.

De nieuwste Copperhead aanwinst; Copperhead Non-Alcoholic

Omdat Yvan zelf niet drinkt, speelde hij al langere tijd met het idee om een alcoholvrij drankje te gaan maken. Hierbij was het een vereiste dat het een kwalitatief hoogstaand drankje zou worden die als alternatief van een gin-tonic geserveerd kan worden. “Het moest een drankje worden waarbij men niet of nauwelijks doorheeft dat er geen alcohol in zit”, aldus Yvan.

Het proces werd circa twee jaar geleden gestart en pas in april 2021 zag Copperhead Non-Alcoholic het levenslicht. Het was een langdurig proces want Yvan was zeer kritisch op de smaak en hij vindt alleen het allerbeste resultaat goed genoeg.

Copperhead Non-Alcoholic is gebaseerd op Copperhead Original en wordt daarom van dezelfde botanicals gemaakt als Copperhead Original; jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad en sinaasappelschillen. Dit alcoholvrije drankje wordt gedistilleerd in een koperen pot still. Het is een geavanceerd proces met als finishing touch een vermenging van het zuiverste bronwater en kruideninfusies.
Zoals Yvan zelf zegt; “Deze innovatie zorgt voor een complexe en verrassende sensatie in de mond. Het is een alcoholvrij levenselixer geworden met kruideninfusies die nauwelijks te onderscheiden zijn van de Copperhead Original. The impossible made possible!”.

Recept met Copperhead Non-Alchoholic: Sober Songbird

Benieuwd wat voor drankjes je met Copperhead Non-Alcoholic kunt maken? Mr. Copperhead bedacht Sober Songbird; een smaakvolle en frisse mocktail!

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml Copperhead Non-Alcoholic
  • 20 ml vers geperst limoensap
  • 20 ml Monin suikersiroop
  • 60 ml Fever-Tree Elderflower Tonic Water
  • Grote ijsblokjes
  • Takje tijm

Wat gaan we doen:
Voeg de Copperhead Non-Alcoholic, het vers geperste limoensap en Monin suikersiroop toe aan een tumbler en roer het geheel goed. Voeg de ijsblokjes toe en top het drankje af met de Fever-Tree Elderflower Tonic Water.
Roer het geheel nogmaals zodat de smaken goed vermengen en garneer met een takje tijm.

Mocktail Sober Songbird, Copperhead Non-Alcoholic, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Copperhead / Wonderful. 

2.863
Laat een bericht achter