Fever-Tree lanceert Blood Orange Ginger Beer, Alles over gin.

Alles over Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer – De nieuwste mixer van Fever-Tree

Als gin liefhebber kunnen we al jaren niet meer om Fever-Tree heen. Dit mooie mixer merk lanceerde in 2005 haar eerste mixer, de Premium Indian Tonic Water, met als doel een evenredige partner voor kwalitatieve gins te zijn. Door de founders Tim en Charles werd besloten dat er geen compromissen gesloten zouden worden. Smaak en kwaliteit zijn én blijven de belangrijkste pijlers van Fever-Tree.
Inmiddels is het portfolio uitgebreid met een geweldige range aan tonics, mixers, gingers en soda. En daar blijft het niet bij. Afgelopen zomer lanceerde Fever-Tree nog haar Sparkling Pink Grapefruit en vanaf februari genieten we van nóg een nieuwe aanwinst! In deze gin story introduceren we je graag aan Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer. Een pittige mixer die het zeker goed doet in combinatie met gin!

Het ontstaan van Fever-Tree

In 2003 ontstond het idee bij Tim Warrilow en Charles Rolls om een tonic merk te lanceren. Beide heren hadden zich al jaren verdiept in de tonicmarkt en beseften dat het aanbod tekort schoot. Zij besloten de stap te zetten en richtten Fever-Tree op.
Deze naam is erg toepasselijk gezien het is afgeleid van de kinabomen; de bomen waar kinine uit gewonnen wordt. Vroeger werd het tonicwater gebruikt als middel tegen malaria; degenen die dit drankje toegediend kregen, stierven niet aan malaria. Behalve dat het zou helpen tegen malaria, is kinine ook inzetbaar tegen koorts. De kinaboom wordt daardoor ook wel “koortsboom” genoemd, in het Engels “Fever tree”.

De reis begon begon voor Tim en Charles in de archieven van British Library en strekte zich uit naar diverse landen. Zo reisden Tim en Charles van de Ivoorkust voor groene gember, naar Congo voor normale gember tot aan Mexico voor een speciale limoensoort. Het heeft uiteindelijk achttien maanden geduurd voordat in 2005 het eerste Fever-Tree product het levenslicht zag. Het resultaat is een pure tonic zonder kunstmatige zoet-, smaakstoffen én conserveringsmiddelen.

Klik hier voor het volledige verhaal achter Fever-Tree en haar mixers.

Founders Fever-Tree, Tim Warrillow en Charles Rolls, Alles over gin.

De mixer range van Fever-Tree

Na de lancering van de Premium Indian Tonic Water zijn Tim en Charles niet stil blijven zitten. Zij bleven innoveren en wilden de tonicmarkt echt gaan veranderen. Er volgden verschillende nieuwe drankjes, allen van hoogwaardige kwaliteit en vol van smaak door de beste natuurlijke ingrediënten. Anno 2024 bestaat de Fever-Tree range in Nederland uit verschillende tonics, gingers, citrus mixers, een soda en een cola.

Fever-Tree tonics
De Fever-Tree tonics zijn ontwikkeld om de gin te ondersteunen en naar boven te liften in een gin-tonic. Doordat de tonics verschillende smaken hebben (van citrus naar zoet) kan hier ook volop mee geëxperimenteerd worden.

Fever-Tree gingers
Houd jij van gember en die kruidige, Aziatische tonen in je gin-tonic? Dan zijn de gingers dé mixers voor jou! De Fever-Tree mixers kun je drinken als frisje, in een gin-tonic of in een cocktail (bijvoorbeeld de Moscow Mule).

  • Ginger Beer (een krachtige mixer met duidelijke tonen van gember)
  • Ginger Ale (de iets zoetere en minder krachtige variant van de Ginger Beer)
  • Blood Orange Ginger Beer (de nieuwste variant, die wordt hieronder uitgelicht)

Fever-Tree citrus mixers
De Fever-Tree citrus mixers zijn verfrissende mixers waarin citrusvruchten de hoofdrol spelen. Persoonlijk genieten wij hier ook van als frisjes!

  • Bitter Lemon
  • Sicilian Lemonade (een verfrissende mixer waarin friszoete Siciliaanse citroenen de hoofdrol spelen)
  • Sparkling Pink Grapefruit (speciaal ontworpen voor tequila, perfect voor de Paloma)

Overige Fever-Tree mixers
Speciaal voor cocktailliefhebbers lanceerde Fever-Tree ook nog een Premium Soda Water en een Distillers Cola. Beiden ontwikkeld met de donkere dranken in het achterhoofd, zoals whisky en rum.

Fever-Tree Indian Tonic Water, de tonic waar het mee begon, Alles over gin.

Maak kennis met Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer

Dit kan nog wel eens de mixer van 2024 gaan worden! De Blood Orange Ginger Beer is namelijk perfect voor de koudere maanden door haar verwarmende, krachtige gember tonen én zeer geschikt voor de zomermaanden door de friszoete aroma’s van bloedsinaasappelen.

De gember die gebruikt wordt voor deze mixer komt uit India en Nigeria. De bloedsinaasappelen die de hoofdrol spelen in deze nieuwe mixer komen uit Italië en groeien op het zuidelijke deel van de Etna berg. De bloedsinaasappelen die hiervan komen, hebben een mooie volle smaak én een dieprode kleur. En precies die mooie rode gloed komt weer terug in de kleur van deze mixer.

Qua smaak is Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer een krachtige gember bier die perfect aangevuld wordt door de friszoete tonen van bloedsinaasappelen. Zelf vinden wij dat deze combinatie het pittige karakter versterkt en you hate it or you love it. Wij voegen deze mixer in ieder geval wel toe aan het rijtje van favorieten!

Deze mixer kun je prima als frisje drinken of mixen met gin. Experimenteer met citrus gins en gins met een Aziatische twist. Zij combineren vaak erg goed met de tonen van gember.

Fever-Tree Blood Orange Ginger Beer wordt gemaakt van koolzuurhoudend bronwater, fructose, gember, natuurlijk gemberaroma met andere natuurlijke aroma’s, voedingszuur, natuurlijke bloedsinaasappel aroma’s, citroenzuur, groente- en vruchtsappen, natuurlijk limoenaroma, ascorbinezuur. Iedere 100 ml bevat 20 kcal, 4.8g koolhydraten (waarvan 4.5g suikers) en 0g vet, zout, vezels en eiwitten.

Leuk om te weten is dat de Blood Orange Ginger Beer maar liefst 58% minder calorieën bevat dan de klassieke Ginger Beer. Dit komt omdat de rietsuiker vervangen is door de fruitsuikers.

Ontdek de nieuwe mixer van Fever-Tree, Blood Orange Ginger Beer, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Fever-Tree Nederland / Wonderful Drinks en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

467
Laat een bericht achter