Negen raedenen waarom jij ENGINE Gin wilt hebben, Alles over gin.

Alles over ENGINE Gin – Negen redenen waarom jij als gin liefhebber deze gin wilt proberen

De gehele maand februari staat in het teken van de mooie Italiaanse ENGINE Gin en daarom laten we jou graag kennismaken met deze bijzondere gin.
In deze gin story delen we negen redenen waarom jij ENGINE Gin als gin liefhebber echt wilt proberen!

#1 ENGINE Gin is 100% Italiaans

Er zijn gin merken die hun botanicals uit diverse werelddelen halen. Founder Paolo Dalla Mora dacht daar anders over; zijn gin zou 100% Italiaans worden.
De vijf gebruikte botanicals komen daarom allen uit Italië. Zo komen de jeneverbessen uit Toscane, de salie uit Portofino (ook nog eens van Paolo zijn eigen grond), zoethout uit Calabrië, de rozen uit Piëmont en de citroenen uit Amalfi.

Als jij een voorliefde hebt voor Italië, dan mag deze gin eigenlijk niet in jouw collectie ontbreken!

#2 ENGINE Gin is één van de weinige gins die 100% biologisch is

Alle botanicals die gebruikt zijn voor ENGINE Gin hebben een biologische oorsprong. Sterker nog, Paolo weet zelfs precies waar ze vandaan komen. Zelf zegt hij geobsedeerd te zijn door goede producten en ingrediënten. Dit is dan ook de hoofdreden geweest dat hij alléén biologische botanicals voor ENGINE Gin wilde gebruiken.

Zelfs de alcohol wordt gemaakt van Italiaans graan dat op biologische wijze geteeld wordt. Omdat de vraag naar biologische graanalcohol ieder jaar toeneemt koopt Paolo vaak alles al een jaar van tevoren op. Zo kan hij blijven produceren!

#3 De verpakking

Als er iets direct in het oog springt, is het de unieke verpakking van ENGINE Gin wel. De meeste gins worden gebotteld in (glazen) flessen. Paolo gaf de voorkeur aan blik. Dit zorgt voor een interessante uitstraling, de kans op schade tijdens transport wordt enorm verkleind en de gin wordt niet blootgesteld aan (zon)licht waardoor de kwaliteit behouden blijft.

Zelf zegt Paolo hier over: “Gezien ik het idee van ENGINE Gin in mijn garage kreeg, dacht ik dat het passend zou zijn voor ENGINE Gin om een identiteit te hebben die een andere kant opging ten opzichte van de transparantie waarnaar gedistilleerde dranken tegenwoordig op zoek zijn; iets vuils, onverwachts, in staat om het concept van een fles volledig te vervormen. ENGINE Gin is in feite de eerste gin in een tinnen verpakking en met zijn sterke, doortastende geest staat hij in radicaal contrast met een jeneveresthetiek die daarentegen steeds helderder, puurder en schoner wordt”.

ENGINE Gin, biologische gin uit Italie, Alles over gin.

#4 Eeuwenoude traditie

Stiekem gaat er een eeuwenoude traditie schuil achter ENGINE Gin. Het recept van deze gin is namelijk een eerbetoon aan een traditioneel drankje uit Piëmont waarin salie en citroen de hoofdrol spelen.
Het Langa digestief wordt in Italië vaak gebruikt voor een efficiënte vertering van voedsel. Toen Paolo ontdekte dat zijn spijsvertering niet goed functioneerde, was het zijn schoonmoeder die hem het Langa digestief aanraadde. De combinatie van salie en citroen verrichtte wonderen en salie nam een belangrijke plek in het leven van Paolo in.
Het is dan ook niet voor niets dat Paolo salie als hoofdbotanical voor ENGINE Gin heeft uitgekozen.

#5 Unieke citrus gin

ENGINE Gin is een frisse citrus gin, maar weet zich door het gebruik van salie te onderscheiden van andere gins uit dezelfde smaakcategorie.
Voordat het productieproces van ENGINE Gin start, wordt eerst de olie uit de salie en citroenen onttrokken. Door de vacuümdistillatie met behulp van een roterende verdamper, behoudt ENGINE Gin de meest delicate aroma’s en smaken.

Op de neus begroet ENGINE Gin je met citrustonen van de jeneverbes, aangevuld met frisse hints van citroenschil en salie. Op de achtergrond kun je een lichte vleug van zoetheid ontdekken.
Qua smaak komen elegante florale tonen naar voren, gevolgd door een krachtige citrus & salie “kick” waarna een licht pittige afdronk, gevuld met salieblaadjes, wordt ingezet. De zoete en warme tonen van zoethout en roos zorgen dat ENGINE Gin perfect in balans is. De afdronk is lang en hierdoor blijft de gin op zachte wijze lang aanwezig.

#6 Motorsport

Ben jij net als Paolo een grote fan van de motorsport? Dan hoort ENGINE Gin zeker in jouw collectie thuis!
De liefde die Paolo voor de racewereld heeft, laat hij duidelijk naar voren komen bij ENGINE Gin en als motorsport liefhebber zijn wij ervan overtuigd dat jij deze mooie details kunt waarderen!

Net als Dom Perignon staat er een schild afgebeeld op de voorkant. Deze staat voor Britse petroleum. In het schild zie je een motorlamp; deze verschijnt ook als je je auto aanzet. De “01” refereert naar de Dodge Charger 1969 RT van de Dukes of Hazzard.
En last but not least, ENGINE Gin is ook sponsor van MV Agusta Forward Racing Team.

Ontdek ENGINE Gin, Alles over gin.

#7 Merchandise

Als gin liefhebber drink je je favoriete gin natuurlijk het liefste in stijl. Gezien Paolo zijn strepen ook heeft verdiend in de fashion wereld, begrijpt hij dat als geen ander. Daarom is hij ook druk bezig om de merchandise- en gadgetcollectie nog verder uit te breiden. Zo kun jij optimaal van ENGINE Gin genieten, natuurlijk in ENGINE stijl!

#8 Werking van salie

Omdat salie de hoofdbotanical van ENGINE Gin is, duiken we ook even in de wereld van salie. Deze kruidenplant behoort tot de lipbloemenfamilie en heeft een frisse, lichtkruidige geur.
Salie wordt als sinds de oudheid gebruikt om woningen te zuiveren. Maar dat is niet het enige; deze plant kent vele voordelen!
Zo verbetert salie dus de spijsvertering, zorgt het voor een betere verhouding tussen het HDL- en LDL-cholesterol, helpt het als natuurlijk antibioticum tegen hoesten én kan het gebruikt worden tegen opvliegers in de menopauze.

(Let op: we hebben het hier puur over de plant, niet de verwerkte salie in ENGINE Gin)

#9 ENGINE LAND

ENGINE Gin is een gin merk die jou mee wil nemen hun wereld in en daarom creëerden zij ENGINE LAND.
Hier kunnen we een hele beschrijving over geven, maar nóg leuker is het om het zelf te ervaren. Want wat ziet dit er ge-wel-dig uit!

Klik hier en laat je meevoeren in de wereld van ENGINE Gin.

ENGINE LAND, ENGINE Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van ENGINE Gin / Disaronno.

Alles over gin. meets ENGINE Gin!
Wij spraken met founder Paolo om het persoonlijke verhaal achter ENGINE Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter ENGINE Gin vind je hier.

625
Laat een bericht achter