Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water, mixer van de maand, Alles over gin.

Alles over Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water – Het drankje van de maand augustus!

Een snoepje in een fles; de mooie roze kleur, de zoete en fruitige smaak.. Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water weet je London Dry Gin direct om te toveren in een feestje in je glas!
Zoals Fever-Tree zelf zegt; “De aroma’s van de Engelse rabarber en de Schotse frambozen maken deze tonic net zo verfrissend en fruitig als de Britse zomer zelf!”.
Dat wekt natúúrlijk de nieuwsgierigheid op en daarom zijn we blij dat dit de mixer van de maand is. In de gehele maand augustus maak jij kennis met deze unieke en smaakvolle mixer!

Het ontstaan van Fever-Tree

Fever-Tree is opgericht door Tim Warrillow en Charles Rolls (voormalige eigenaar van Plymouth Gin). De twee heren waren al enkele jaren actief in de drankensector voordat ze samen een kopje koffie gingen drinken.
Tim had het idee om een gin distilleerderij te beginnen en nam daarvoor contact op met Charles. Hij wilde dit graag samen met hem oppakken. Maar als Charles dit niet wilde, dan zou hij ook genoegen nemen met advies.

Het gesprek ging echter al gauw over van gin naar tonics; beide heren hadden zich hier al jaren in verdiept en beseften zich maar al te goed dat het tonicaanbod tekort schoot. Zoals ze zelf op dat moment beaamden; “De kwalitatieve gin heeft geen evenredige partner in een tonic”.
Hoewel Tim op dat moment niet het kapitaal had om een groot bedrijf op te starten, had Charles dit wel. Na een paar uurtjes praten was het eruit.. Tim en Charles zouden samen een tonicbedrijf beginnen!

Founders Fever-Tree, Charles Rolls en Tim Warrillow, Alles over gin.

Waar komt de naam Fever-Tree vandaan?

De naam Fever-Tree is erg toepasselijk. Het is namelijk afgeleid van de kinabomen; de bomen waar kinine uit gewonnen wordt. Vroeger werd het tonicwater gebruikt als middel tegen malaria; degenen die dit drankje toegediend kregen, stierven niet aan malaria. Behalve dat het zou helpen tegen malaria, is kinine ook inzetbaar tegen koorts. De kinaboom wordt daardoor ook wel “koortsboom” genoemd, wat ik het Engels “fever tree” betekent.

Wat maakt de mixers van Fever-Tree zo uniek?

Al vanaf het begin pakten Tim en Charles hun bedrijf op een andere manier aan. Bij hen stond voorop dat er geen compromissen gesloten zouden worden. Smaak en kwaliteit zijn en blijven de belangrijkste pijlers van het merk.
De reis begon in de archieven van de British Library en strekte zich uit naar diverse landen. Zo reisden Tim en Charles van de Ivoorkust voor groene gember, naar Congo voor normale gember (waar ze van dichtbij kennismaakten met de loop van een Kalasjnikov) tot aan Mexico voor een speciale limoensoort.
Het heeft uiteindelijk achttien maanden geduurd voordat in 2005 het eerste Fever-Tree product het levenslicht zag. Het resultaat is een pure tonic zonder kunstmatige zoet-, smaakstoffen én conserveringsmiddelen.

Fever-Tree Gin School, Alles over gin..jpg

Frambozen en rabarber, de hoofdingrediënten van Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water

De naam zegt het eigenlijk al; Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water wordt gemaakt van frambozen en rabarber.
De frambozen komen uit Schotland en worden met de hand geplukt. Hier kunnen zij in perfecte omstandigheden groeien in Strathmore Valley. Maar dat is niet het enige; wist je dat de frambozen uit Schotland een scherper smaakprofiel hebben dan de frambozen uit warme, zonnige landen? Dat is precies de reden dat ze bijna uit de fles springen!
Om de Schotse frambozen te kunnen gebruiken voor Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water worden zij binnen een straal van tien kilometer van de pluklocatie, op een traditionele manier met stoom gedistilleerd. Deze wijze van distilleren zorgt ervoor dat de frambozen altijd vers smaken in deze mixer.
Leuk om te weten is dat Fever-Tree zich ook direct inzet tegen voedselverspilling. De vruchtenpuree die overblijft, wordt gebruikt voor andere voedingsmiddelen.

De met de hand geplukte rabarber komt uit Engeland. In Norfolk is een familieboerderij gevestigd waar Fever-Tree de rabarbersoort Timperley Early inkoopt. Wat deze rabarber zo uniek maakt is dat zij heerlijk zoet smaakt maar toch een rijp smaakprofiel heeft.
Ieder jaar wordt de rabarber tussen april en mei geoogst, waarna zij binnen enkele uren verwerkt wordt. Net zoals met de frambozen het geval is, krijgt de rabarber hierdoor ook een hele verse smaak in de mixer.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water, Alles over gin.Hoe smaakt Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water?

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water is een opvallende mixer. Niet alleen door de prachtige, diep roze kleur, maar ook door de smaak. Het is één van de zoetere mixers die te verkrijgen zijn en dit maakt het de perfecte mixer voor gin liefhebbers die niet van de bittere tonen houden in bijvoorbeeld een London Dry Gin.
Op de neus wordt je direct begroet met de frisse tonen van rabarber en zoete tonen van frambozen. Qua smaak valt het op dat de frambozen en rabarber in perfecte verhouding zijn met de karakteristieke kinine van Fever-Tree.

Met welke gin combineer je Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water?

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water laat zich goed combineren met London Dry Gins. Door de overheersende jeneverbes- en citrustonen sluit deze zoete mixer hier perfect op aan.

Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water in de mix, London Dry Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s, behalve die van de bar, komen van Fever-Tree. 

2.491
Laat een bericht achter