Food pairing recept: Mango Cheesecake met Rutte Kaffir Lime Gin

Cheesecake, mango, Rutte Kaffir Lime Gin.. Drie ingrediënten die apart samen geweldig smaken, maar als deze gecombineerd worden, ontstaat er echt een feestje!
De Mango Cheesecake met Rutte Kaffir Lime Gin is een heerlijke, fris tropische cheesecake met smaken die je meevoeren naar Thailand. De structuur van de bodem is stevig, de cheesecake vulling is zacht en smelt op je tong.

Ps. Dit recept en de foto komt van Aileen Bogaarts, werkzaam bij Distilleerderij Rutte en liquorist.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter Rutte Kaffir Lime Gin en de link naar Thailand? Klik dan hier voor de gin story.

Wat hebben we nodig:

  • Kaffir Lime suikersiroop*
  • 300 gram Nissa kokoskoekjes
  • 30 gram geraspte kokos
  • 150 gram boter
  • Eén grote mango
  • Scheut Rutte Kaffir Lime Gin
  • Sap van een halve limoen
  • Rasp van 1 limoen
  • 500 gram roomkaas
  • 300 gram sour cream
  • Twee eieren

* Kaffir Lime suikersiroop maak je met 200 gram rietsuiker, 125 ml water en tien kaffir limoenbladeren (te koop bij een toko). Doe de drie ingrediënten in een steelpannetje en laat het vijftien minuten sudderen. Zo nu en dan roeren. Als de suikersiroop gereed is, verwijder je de kaffir limoenbladeren.

Handig om te hebben:

  • Steelpannetje
  • Springvorm
  • Blender
  • Mixer
  • Oven
  • Schilmesje

Bereidingswijze van de mango cheesecake met Rutte Kaffir Lime Gin:

We gaan eerst de bodem maken. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en verkruimel ondertussen de Nissa kokoskoekjes. Als de boter gesmolten is, haal je het van het vuur af en voeg je de verkruimelde koekjes en kokosrasp toe. Roer het geheel goed zodat er een egaal mengsel ontstaat. Doe dit mengsel vervolgens in een springvorm en zet het in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Schil de mango en snijd deze in stukjes. Doe deze stukjes samen met een scheut Rutte Kaffir Lime Gin, de limoensap en – rasp in de blender tot er een egale mangopuree ontstaat.

Klop vervolgens de roomkaas en Kaffir Lime suikersiroop met een mixer. Voeg hier daarna de sour cream, eieren en mangopuree aan toe en mix tot het één geheel is. De cheesecake mix is nu gereed.

Haal de springvorm uit de koelkast en voeg de cheesecake mix toe. Zet de cheesecake in de oven en bak deze voor anderhalf uur. Als de tijd verstreken is, haal je de cheesecake uit de oven en laat je het een uur op kamertemperatuur rusten. Zet de cheesecake vervolgens nog minimaal drie uur in de koelkast.

Versier de cheesecake eventueel nog met mango stukjes en kaffir limoenbladeren als je het gaat serveren.  Zoals de foto hieronder laat zien, heeft Aileen roosjes van de mango gemaakt en het op deze wijze geserveerd.

Tip van Aileen

Serveer de Mango cheesecake met een Mango coulis met Rutte Kaffir Lime Gin.
De Mango coulis maak je van één mango, sap van één limoen, poedersuiker (hoeveelheid naar eigen smaak) en een scheutje Rutte Kaffir Lime Gin. Voeg alle ingredienten toe aan de blender en mix tot er een egale mix ontstaat. Klaar is jouw Mango coulis!

Waar koop je Rutte Kaffir Lime Gin?

Rutte Kaffir Lime Gin is verkrijgbaar bij de Alles over gin. Boutique. Klik hier om deze gin te bekijken.

Mango Cheesecake met Rutte Kaffir Lime Gin, foodpairing met Gin, Alles over gin.

Bekijk onze receptenpagina voor nog meer fijne food pairing recepten!

174
Laat een bericht achter