Het persoonlijke verhaal achter Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, founders Sebastiaan en David, Alles over gin. Boutique

Alles over gin Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 – De nieuwste gin van Bobby’s

Het team van Bobby’s Gin heeft de gin wereld nogmaals op de kop gezet; afgelopen week lanceerden zij hun aller nieuwste aanwinst. In deze gin story laten we je kennismaken met de mooie Oosterse Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1!
Ontdek van welke botanicals deze gin gemaakt wordt, hoeveel samples er gemaakt zijn voordat het perfecte recept was gevonden en maak heerlijke gin cocktails thuis met handige recepten!

Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1

Na de succesvolle lanceringen van Bobby’s Schiedam Dry Gin en Bobby’s Schiedam Jenever, is het tijd voor een nieuwe gin in de range! Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 is de tweede gin in de Bobby’s range en dat maakt de verwachtingen erg groot.
Gelukkig kan het team deze verwachtingen prima waarmaken. Deze nieuwe gin heeft de herkenbare kenmerken van Bobby’s Schiedam Dry Gin én kent vijf nieuwe botanicals die geïnspireerd zijn op het oosten. Met de botanicals Galangal, kurkuma, Daun Salam, gember en zoete sinaasappel voert Bobby’s Gin Pinang Raci Spiced Blend No. 1 je mee naar het Molukse eiland Ambon. Het eiland waar de roots van de founders van Bobby’s liggen en waar het allemaal begon..

Het verhaal achter Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, Alles over gin.

Pinang Raci, het gevoel van “thuis”

Pinang Raci spreek je uit als “pi-nang-ra-tsjie” en betekent vrij vertaald “een mengelmoes van kruiden”. Deze betekenis linkt direct naar het ontstaan van Bobby’s. De opa van de founders Sebastiaan en David heeft namelijk bijna zijn hele leven in Naku op Ambon gewoond, tot hij naar Nederland verhuisde.
In Nederland miste opa Bobby Alfons de mooie geuren en rijke smaken van het eiland. Het duurde dan ook niet erg lang of hij begon zijn jenever te infuseren met kruiden. Dit terugkerende ritueel zorgde ervoor dat hij op dit moment al bezig was met het maken van een eigen bathtub gin.
Toen Sebastiaan en David dit verhaal van hun moeder hoorden, raakten ze hier zo door geïnspireerd dat het uiteindelijk resulteerde in Bobby’s Schiedam Dry Gin!

Het ontwikkelen van het recept van Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 heeft maar liefst één jaar geduurd. Na negenenzestig samples verder te zijn, was het perfecte recept pas gevonden.
De botanicals die voor deze gin zijn uitgekozen, zijn jeneverbessen, kruidnagel, kaneel, citroengras, Java peper, koriander, Galangan, kurkuma, Daun Salam, gember en zoete sinaasappel.
Galangal is ook wel bekend als laos en Daun Salam als Indonesisch laurierblad.

Alle botanicals worden eerst apart gedistilleerd waarna ze samengevoegd worden en samen voor een florale, verfrissende, pittige en iets zoete, gelagerde smaak zorgen.
Zoals de founders van Bobby’s zelf zeggen; “De geur en smaak? Het is net alsof het keukenkastje van oma wordt opengetrokken, dit maakt de gin ook nog eens een match made in heaven met de traditionele Javaanse keuken. Deze nieuwe gin is here to spice things up!”.

De geur en smaak

Op de neus wordt je verrast door een prachtige kruidige gin met een vleugje zoetheid. Warme tonen van de kruidnagel en kaneel worden bijgestaan door de zoete sinaasappels. Het unieke karakter van Bobby’s Schiedam Dry Gin is op de achtergrond te herkennen.
Qua smaak laat de gin haar pittige kant zien, waarna zij veranderd in een verwarmende en soepele gin met duidelijke tonen van citrus. Er ontstaat een smaakexplosie die niet beschreven hoort te worden. Dit is een gin die je wilt ervaren, een gin die je op geweldige wijze weet mee te voeren naar Indonesië.

Het alcoholpercentage van Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 zit op 42%; met dit alcoholpercentage is de gin perfect in balans.
Net als de Bobby’s Schiedam Dry Gin en Bobby’s Schiedam Jenever wordt deze nieuwe gin ook in een 700 ml fles geleverd met uiteraard het herkenbare Indonesische Ikat patroon.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, nieuwe gin, Alles over gin.

Fijne cocktails met Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1

In samenwerking met Daryl Lieuw-On, eigenaar van cocktailbar The Rumah in Rotterdam, ontwikkelde Bobby’s een paar heerlijke cocktails die één voor één een ode brengen aan de Pinang Raci. Dit zijn de Naku Gimlet, Ambon Collins, Spicy Spritz en Bobby’s 69.

Naku Gimlet

Naku Gimlet is een florale en warme cocktail die gemaakt wordt van 55 ml Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, 25 ml vers geperst limoensap en 10 ml suikersiroop.
Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker en voeg hier ijsblokjes aan toe. Shake het geheel goed en double strain in een gekoeld Nick & Nora glas. Garneer de cocktail met een limoenzeste.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, cocktail Naku Gimlet, Alles over gin.

Ambon Collins

Ambon Collins is een frisse cocktail die wordt gemaakt wordt van 50 ml Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, 30 ml vers geperst citroensap, 20 ml suikersiroop en sodawater.
Voeg ijsblokjes toe aan een highball glas en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Top het geheel af met sodawater. Roer voorzichtig met een cocktaillepel en garneer met een schijfje citroen.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, cocktail Ambon Collins, Alles over gin.

Spicy Spritz

Spicy Spritz is een kruidige cocktail die wordt gemaakt wordt van 50 ml Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, 50 ml mousserende wijn en 50 ml sodawater.
Voor deze cocktail wordt een wijnglas gebruikt die wordt gevuld met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten in het glas en roer het geheel enkele seconden. Garneer deze cocktail met een vers takje munt en een sinaasappelschijfje.

Bobby's Gin Pinang Raci Spiced Blend No. 1, cocktail Spicy Spritz, Alles over gin.

Bobby’s 69

Bobby’s 69 is een bijzondere cocktail gezien het refereert naar het aantal samples dat er gemaakt zijn voordat de gin tot stand kwam.
Deze cocktail wordt gemaakt van 50 ml Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, 25 ml grapefruit cordial, 25 ml Pimento Dram en 25 ml Luxardo Maraschino likeur. Voeg alle ingrediënten met ijsblokjes toe aan een cocktailshaker en shake het geheel goed.
Double strain de mix vervolgens in een Nick & Nora glas en garneer met een grapefruit zeste.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1, Bobby's 69 cocktail, Alles over gin.

Vier de lancering samen met Bobby’s

Van één tot en met vijf juni kun jij samen met het team van Bobby’s de lancering vieren bij Bobby’s Toko pop-up in Rotterdam.
Deze geweldige hotspot wordt al meer dan zeven jaar gerund door chefkok Perry de Man; hij tovert de meest geweldige Indonesische gerechten op tafel. En laat dit nu perfect te combineren zijn met Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1!

Daarom staat de cocktail Bobby’s Ambon Collins in combinatie met Perry’s Ikan Pindang Kunding (vis in een gele pittige saus) op de kaart. De reden? In dit gerecht zitten dezelfde ingrediënten als waar deze gin om draait; Galangal, kurkuma en Daun Salam.
Je vindt Bobby’s Toko pop-up aan het Noordplein 125. De pop-up is geopend van 15.00-20.00 uur.

Mocht je na het proeven geen genoeg krijgen van deze mooie gin? Breng dan een bezoekje aan de Containerbar Noord; hier staan diverse cocktails met Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 op de kaart. Op vrijdag 3 juni wordt hier “Bobby’s on tour” gevierd; founders Sebastiaan en David draaien hier vanaf 20.00 uur de fijnste plaatjes voor je!

Bobby's on tour, Bobby's Schiedam Dry Gin, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Bobby’s. 

Alles over gin. meets Bobby’s!
Wij spraken met Sebastiaan en Dez om het persoonlijke verhaal achter Bobby’s Schiedam Dry Gin te horen. Zelf zijn we er zo enthousiast van geworden dat we niet kunnen wachten om het verhaal met jou te delen! Het persoonlijke verhaal achter Bobby’s Schiedam Dry Gin vind je hier.

2.466