La Maison by Rémy Cointreau, cocktailbar Amsterdam,pop-up, Alles over gin.

Alles over La Maison by Rémy Cointreau – Dé pop-up cocktailbar waar jij als gin liefhebber naartoe wil gaan dit weekend

Heb jij dit weekend nog geen plannen? Mooi! Want wij hebben iets heel leuks voor je..
“La Maison by Rémy Cointreau” is dé pop-up cocktailbar waar het draait om de spirits van Rémy Cointreau, met onder meer de prachtige The Botanist Islay Dry Gin.
Deze pop-up bar bevindt zich op de derde verdieping van Fosbury & Sons Amsterdam en kan bezocht worden tussen 8 – 19 november.
Op 12 en 19 november draait het volledig om The Botanist Islay Dry Gin. Als gin liefhebber wil je op deze laatste (thema)dag dan ook echt wel een bezoekje brengen aan deze pop-up bar!

Cocktails & art

Om het leven te vieren en Nederland kennis te laten maken met haar mooie spirits, heeft Rémy Cointreau voor twee weken lang de derde verdieping van co-working space Fosbury & Sons Amsterdam omgetoverd tot een prachtig “cocktails & art walhalla”.

Al direct bij binnenkomst wordt je met een grote glimlach opgewacht, wordt je jas aangenomen en krijg je een bosje droogbloemen. Deze kun je in de bars inruilen voor een gratis cocktail. De beveiliging begeleidt je veilig met de lift naar boven, waarna het avontuur kan beginnen!

Zodra de liftdeuren open gaan, worden we begroet door de spirits van Rémy Cointreau en de kunst van Pablo Lücker.
Om de pop-up het beste te ervaren, slaan we eerst rechtsaf. Oranje muren komen op ons af, die onderbroken worden door doorkijkjes en teksten. Hier begint de weg van Rémy Cointreau; de teksten vertellen je de geschiedenis en de doorkijkjes laten je een glimp opvangen van diverse spirits. Door de grote spiegelwand is dit stiekem ook de ultieme plek voor selfies.

We lopen rustig door en komen vervolgens in een opvallende, kleurrijke bar terecht. Een bar die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent, je je in een hele andere wereld bevindt. Grote groene planten, sinaasappelbomen, fijne zitplekken en een bar waar je niet omheen kunt.
Welkom in de Cointreau Orangery Room, waar jij op bijzondere wijze kennis kunt maken met de dranken van Rémy Cointreau.
Als gin liefhebber bestel je hier natuurlijk aan de bar een cocktail met The Botanist Islay Dry Gin. Een persoonlijke aanrader is de White Lady!

Met de White Lady cocktails in onze hand, wandelen we door en komen in een kleine sophisticated ruimte terecht. Deze ruimte is echt om even ontspannen samen te zijn en te genieten van de mooie drankjes. Het huiskamergevoel maakt de chille vibe compleet.

Voor de cognac liefhebbers volgt er goed nieuws; de aansluitende bar is de Rémy Martin Lounge. Hier kun je bijzondere (lees: hele dure) cognacs proeven. Gezien dit persoonlijk niet ons drankje is, slaan wij deze bar over en zijn we klaar om de andere vleugel van Fonsbury & Sons Amsterdam te ontdekken!

Terwijl we onderweg zijn naar de hoofdbar, Delfts Blauw x Pablo Cocktailbar genoemd, passeren we diverse ruimtes. Een ruimte waar je tastings en workshops kunt bijwonen en een grote “woonkamer” waar je de kunstwerken van Pablo Lücker kunt bewonderen. Rémy Cointreau heeft bewust voor deze kunstenaar gekozen om mee samen te werken. Het is niet alleen een lokaal (multidisciplinair) boegbeeld, maar ook een opkomende kunstenaar.

Om La Maison by Rémy Cointreau te vereeuwigen, komen de dranken van Rémy Cointreau veelvuldig terug in de kunstwerken. Er zijn zelfs heuse cocktailcoupes en bijpassende onderzetters gecreëerd!
Leuk om te weten is dat de verhalen van The Botanist Islay Dry Gin, Rémy Martin, Mount Gay, Rémy Cointreau en natuurlijk de distilleerderij Bruichladdich, terug te zien zijn in deze onderzetters.
Ben je benieuwd naar hoe ze eruit zien? Je vindt deze onderzetters op de bar van Delfts Blauw x Pablo Cocktailbar.

Mocht je ook meer te weten willen komen over Rémy Cointreau en zijn liefde voor duurzaamheid, het klimaat en terroirs, dan kun je nog een tussenstop maken bij de Terroir & Provenance Room en de Climate Room. Wist je dat The Botanist Islay Dry Gin bijvoorbeeld één van de weinige gin merken is die over een B Corp certificering beschikt?

Wat kun je allemaal verwachten?

La Maison by Rémy Cointreau is een unieke pop-up bar waar cocktails geserveerd worden door bartenders van de high-end cocktailbars The Tailor en Door 74. Er hangt een fijne vibe en je leert hier echt meer over Rémy Cointreau en haar dranken.
Zelf waren wij hier op 12 november; de dag dat het om The Botanist Islay Dry Gin draaide. Op die dag kon je ook tastings bijwonen. Tijdens deze tastings wordt er meer vertelt over de Bruichladdich distilleerderij (waar deze gin gemaakt wordt) en worden er proefglaasjes uitgedeeld met The Botanist Islay Dry Gin.

Uiteraard wordt er ook gedacht aan bijpassende hapjes. Deze mooie taak is aan Michelin Green Star restaurant Triptyque. De chefs en eigenaren van dit restaurant zijn Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. Speciaal voor La Maison by Rémy Cointreau ontwikkelden zij culinaire creaties die in het teken van duurzaamheid staan én perfect aansluiten bij de cocktails die geserveerd worden in de bars.
Goed om te weten is dat het echt bar bites betreffen. Mocht je (veel) cocktails willen gaan drinken, dan wordt aangeraden eerst ergens anders te gaan dineren.

Facts & figures en tickets boeken voor La Maison by Rémy Cointreau

La Maison by Rémy Cointreau is iedere dag geopend van 17.00 – 00.00 uur. Je vindt deze pop-up cocktailbar op de derde verdieping van Fosbury & Sons Amsterdam aan de Prinsengracht 769 in Amsterdam.
Op de laatste dag, 19 november, is er een speciale thema avond, waarbij het draait om The Botanist Islay Dry Gin.
De eerste cocktail is gratis, de volgende cocktails zijn te bestellen voor om en nabij € 15,00. De culinaire bar bites zijn ook apart te bestellen, de prijzen hiervan variëren.

Klik hier om jouw tickets te boeken.

976
Laat een bericht achter