JeuDeGin spelen bij Distilleerderij Van Toor, Alles over gin.-2

Alles over JeuDeGin – Hét meest (inter)actieve distilleerderijbezoek

Vroeger speelden we uren Jeu de Boules op de camping; het was de perfecte manier om vriendjes te maken. Na het jaren niet meer gespeeld te hebben, kwam daar dit jaar weer verandering in. Distilleerderij Van Toor uit Vlaardingen opende namelijk op 25 juli de allereerste JeuDeGin baan en wij waren daarbij!
JeuDeGin staat uiteraard in het teken van Jeu de Boules en gin, maar het is ook de perfecte manier om op een hele leuke, actieve wijze kennis te maken met de distilleerderij en al haar facetten.
In deze gin story vertellen wij je waarom JeuDeGin zo fantastisch is en waarom jij een reservering in je agenda wilt hebben staan!

Eerst even kennis maken van Distilleerderij Van Toor

Distilleerderij Van Toor is één van de oudste distilleerderijen van Nederland. Deze distilleerderij kent een historie die teruggaat naar 1883. Dit was het jaar dat Hendrik van Toor een tapperij begon aan de Markt in Vlaardingen. Vier generaties later kwam helaas het moment dat er geen opvolger meer was voor de distilleerderij. Dit was het moment dat Leo Fontijne, de huidige eigenaar, om de hoek kwam kijken.

Na dertien jaar gewerkt te hebben voor Unilever, besloot Leo in 2000 Distilleerderij Van Toor over te nemen. Hij produceert nog steeds dranken op basis van de traditionele recepturen. De ambachtelijke werkwijze en de passie voor Nederlands gedistilleerd hebben ervoor gezorgd dat deze distilleerderij in 2009 zelfs werd onderscheiden als Koninklijke Hofleverancier.

Leo’s partner Constantijn zit sinds een aantal jaar ook in het bedrijf. Na jaren gewerkt te hebben in het onderwijs kwam Constantijn op een punt waar hij een keuze moest maken van zichzelf; in het onderwijs blijven of iets anders gaan doen. Leo en hij besloten om samen te gaan werken vanaf dat moment houdt Leo zich bezig met het distilleren en Constantijn met de verkoop. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de volgende mooie, ambachtelijke producten: Schelvispekel, Batavia Arak, jenever, diverse likeuren en uiteraard de Torine Gin. Leo produceert ook distillaten die onder andere merken op de markt worden gebracht, zoals Hermit Dutch Coastal Gin.

Van Toor Distilleerderij, Alles over gin.

Het ontstaan van JeuDeGin

Distilleerderij Van Toor had naast de ontvangstruimte en de distilleerderij diverse ruimtes die tot voor kort als opslagplaatsen werden gebruikt. Constantijn vond dat het tijd was om hier iets moois mee te gaan doen; iets dat de rondleidingen in de distilleerderij nóg (inter)actiever zou maken. Hij bedacht JeuDeGin en samen met Leo ging hij aan de slag om een heuse Jeu de Boules baan aan te leggen op de “geheime” binnenplaats achter de distilleerderij. De opslagplek voor wijnvaten, de lageringskelder, veranderde in een museum. Door de jaren heen heeft Leo zoveel verzameld dat de lageringskelder nu een echt eerbetoon is aan het Nederlands gedistilleerd!

Het concept van JeuDeGin

JeuDeGin is zoals Leo en Constantijn het zelf zeggen; “een actieve rondleiding door Distilleerderij H. Van Toor Jz.”. Bij aankomst wordt je door Leo ontvangen met een heerlijk glaasje Schelvispekel. Terwijl je daarvan aan het genieten bent geeft Leo je meer informatie over het distilleren en de geschiedenis van Van Toor. Uiteraard omvat dit ook een tour door de distilleerderij zodat je zelf kunt zien hoe en waar de ambachtelijke dranken en de Torine gin gemaakt worden.
Na de rondleiding is het tijd voor een spelletje Jeu de Boules die je speelt onder het genot van een huisgemaakte Torine gin-tonic!

Omdat foto’s zoveel meer zeggen dan woorden

Jeu de Boules is allang niet meer het spelletje dat je speelt op de camping. Het is hip, voor jong én oud en na JeuDeGin weten we één ding zeker; dit wil je meegemaakt hebben! De burgemeester van Vlaardingen had de eer om de JeuDeGin baan te openen, waarna Nederlands kampioene Ria Bronsema het overnam. Zij legde iedereen de spelregels uit en coachte de deelnemers als zij aan het spelen waren. Jeetje, dit is nog eens een andere manier van Jeu de Boulen! Strategie, behendigheid en berekenend zijn.. Drie punten die ineens heel belangrijk werden. Maar wat hebben we gelachen; iedereen was zo enthousiast en fanatiek en de fijne gin-tonics en gin cocktails maakten het feestje helemaal compleet.
Omdat foto’s zoveel meer zeggen dan woorden, delen we hierbij een toffe fotogalerij!

Facts & figures

Je kunt je JeuDeGin arrangement op vrijdagen en zaterdagen boeken via de website van Distilleerderij Van Toor. Op vrijdagen wordt het arrangement aangeboden tussen 15.30-20.00 uur  en op zaterdagen tussen 13.30-18.00 uur.
Je kunt een reservering maken voor vier tot acht personen. Het arrangement duurt twee uur en dit is inclusief een ontvangst met een glaasje Schelvispekel, een rondleiding in de distilleerderij, uitleg over de geschiedenis van Van Toor, een Jeu de Boules sessie met uiteraard een heerlijke Torine gin-tonic.

JeuDeGin, Jeu de Boules en gin, Van Toor Distilleerderij, Alles over gin.

2.608
Laat een bericht achter