Jenever cocktail maken: Mint Spring
Mint Spring is een jenever cocktail die zowel warme, frisse als licht pittige tonen met zich meebrengt. Het is een verrassende cocktail die wordt gemaakt met Bobbyโs Schiedam Jenever!
Bobbyโs Schiedam Jenever is een jonge jenever die wordt gemaakt van 4% moutwijn en apart gedistilleerde botanicals zoals limoengras, cubeb peper, jeneverbes, kardemom en gember.
Op de neus is de zachte, warme geur van moutwijn aangenaam aanwezig. Tijdens het proeven wordt je vrijwel direct begroet door hints van limoengras en een fijne pittigheid.
Juist doordat de jenever zoโn zacht mondgevoel heeft, kun je deze ook prima puur drinken.
Wat hebben we nodig:
- 50 ml Bobbyโs Schiedam Jenever
- 150 ml Fever-Tree Ginger Ale
- Takje verse munt
- IJsblokjes
Hoe maken we de Mint Spring:
Gebruik voor deze gin cocktail een highball glas en vul deze met grote ijsblokjes.
Voeg daarna Bobbyโs Schiedam Jenever en Fever-Tree Ginger Ale toe en garneer met een takje munt.
Roer het geheel voor circa vijftien seconden zodat de smaken goed vermengd worden.
Bekijk onzeย receptenpagina voor nog meer fijne gin-tonic recepten!ย
Alles over gin. meets Bobbyโs Schiedam Dry Gin!
Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter deze gin? Wij spraken founder Sebastiaan van Bokkel en zijn zo enthousiast geworden dat wij niet kunnen wachten om dit verhaal met jou te delen. Zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter Bobbyโs Schiedam Dry Gin vind jeย hier.