Hotspot alert, Brasserie Fortuin in Hardenberg, de gin bar van Hardenberg, Alles over gin.

Alles over Brasserie Fortuin – De lunch & diner hotspot voor gin liefhebbers

Hardenberg is een nieuwe hotspot rijker en wat voor één! Dit is dé place to be voor gin-tonic liefhebbers. In december 2023 openden Mara en Debbie de deuren van Brasserie Fortuin en daarmee ging een langgekoesterde droom in vervulling. Alles over gin. kreeg de vraag of wij wilden helpen met het samenstellen van het gin-tonic menu. Of course, we love to!
Mara en Debbie kozen hun favoriete gins uit en stelden een gin-tonic menu samen waar je “u” tegen zegt. Maar dat is niet de enige reden waarom je naar deze hotspot toe wilt.. Het eten smaakt ook nog eens heel erg goed
én de fijne huiskamervibe zorgt ervoor dat hier je hier uren kunt doorbrengen. Deze gin story vertelt je alles wat je wilt weten over Brasserie Fortuin en vooral waarom je hier een keertje voor een lunch of diner naartoe wilt gaan!

It was all a dream

Al vanaf hun zestiende werkten Mara en Debbie in de horeca. Op de werkvloer leerden zij elkaar kennen, werkten ze bij diverse werkgevers heel fijn samen en ontstond er een vriendschap die vervolgens uitmondde in een mooie liefdesrelatie.

Tijdens de COVID periode zaten Mara en Debbie veel thuis. Dit was het moment dat de bedrijfsplannen door hun hoofden begonnen te dwalen. Mara vertelt; “We hadden echt wel zestig bedrijfsplannen klaar in ons hoofd. We stelden elkaar de vraag wat we NU zouden willen en allebei waren we het erover eens dat dit een eigen restaurant moest zijn. Gezien wij grote gin liefhebbers zijn, stond direct voorop dat er ook een uitgebreid gin-tonic menu moest komen”.

Het perfecte pand

Eén jaar woonden Mara en Debbie in het centrum van Hardenberg, tegenover het pand dat nu Brasserie Fortuin behuisd. “Wij vonden het pand waarin we nu zitten altijd al perfect voor onszelf. Het is knus, compact, is karakteristiek en vooral heel erg mooi. Toen wij hoorden dat het pand beschikbaar zou komen, hebben wij geen moment gewacht en zijn we hier achteraan gegaan. Een week later hadden we de sleutel al, het bedrijfsplan moesten we nog schrijven, haha”, vertelt Mara lachend als ze terugdenkt aan dit moment.

Liefde voor gin

De liefde voor gin is groot bij Mara en Debbie. En laat dit nu net het drankje zijn, die bijna niet te krijgen is in Hardenberg. Mara en Debbie konden daarom echt niet wachten om hun liefde voor gin te kunnen delen met Hardenberg!

Cocktails zijn niet ons ding. Wij houden ect van gin-tonics; er zijn zoveel smaken en daarom voor ieder wat wils. In tegenstelling tot wat velen vaak denken, hoeft een gin-tonic echt niet bitter te zijn. Er zijn méér mogelijkheden dan de bittere (standaard) tonics”, zegt Mara.

Dat Mara en Debbie een goede keuze gemaakt hebben, blijkt uit het aantal gin liefhebbers die Hardenberg er inmiddels bij heeft gekregen. Hieronder vallen ook mensen die nog nooit eerder een gin-tonic geprobeerd hadden. Met gepaste trots vertelt Mara; “Dit komt denk ik ook wel door onze gin-tonic proeverij die we aanbieden. Op een laagdrempelige manier kunnen gasten kennismaken met de verschillende smaken, bijpassende tonics en natuurlijk het verhaal die we erbij vertellen. Dat zorgt voor een hele belevenis, maar zorgt er tevens voor dat de gasten leren wat ze de volgende keer van de kaart kunnen bestellen”.

Leuk om te weten is dat Alles over gin. de eer kreeg om te helpen met het samenstellen van de gin-tonic kaart. Met meer dan dertig flessen gingen wij naar Mara en Debbie toe. Zij proefden alle gins, luisterden naar alle verhalen en kozen daarna hun favoriete gins uit. Die vind je nu terug op de menukaart. Maar dat is niet alles, laat je verrassen door de limited edition en seizoensgebonden gins die ook zeker de revue gaan passeren!

Gin-tonics drinken bij Brasserie Fortuin, Hardenberg, gin hotspot, Alles over gin.

Waarom Brasserie Fortuin een bezoekje wilt brengen

Brasserie Fortuin is een hotspot “voor gin liefhebbers, door gin liefhebbers”. Maar het is niet alleen de liefde van gin die hier als een rode draad doorheen dwarrelt.

Debbie heeft jarenlang in de keuken gestaan en als chef brengt zij bij Brasserie Fortuin alles samen. Unieke gerechten; alles is nét iets anders dan de standaard die je gewend bent. Er is heel veel persoonlijke aandacht voor de gerechten, maar ook zeker voor jou als gast. Daarbij zorgt Debbie ervoor dat er drie keer per jaar een nieuwe kaart gelanceerd wordt, dus zelf terugkerende gasten worden hier blijvend verrast!

Wat wij echt aanraden om bij ons te proberen is “Chef’s specialiteit”. Dit is een rosé gebakken varkenshaas, geserveerd met brie en zout, krokante spek. Hier komen gasten echt voor terug! Als voorafje mag natuurlijk het stokbroodje met Fortuinlijke kruidenboter niet ontbreken”, antwoord Mara als we haar vragen wat we hier zeker weten moeten bestellen.

Brasserie Fortuin is een sfeervol, knus en laagdrempelige lunch & diner hotspot met goede drankjes en gerechten. De ambiance is erg fijn en het servicelevel van Mara en Debbie ligt heel hoog. Als gast voel je je hier echt op gemak en welkom.

In de zomer staat er ook nog het klaarmaken van de grote binnentuin op de planning. Dat geniet je zowel binnen als buiten bij Brasserie Fortuin!

Sfeerimpressie

Omdat foto’s meer zeggen dan woorden..

Ben jij klaar om Brasserie Fortuin te gaan bezoeken?

Hier vind je Brasserie Fortuin:
Fortuinstraat 5
7772 BM Hardenberg

Brasserie Fortuin is open van woensdag tot en met zondag. Houd voor de juiste openingstijden de website van hen in de gaten. De tijden kunnen wisselen.

Kijkje in de keuken bij Brasserie Fortuin, Hardenberg, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Mara en Debbie en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst.

540
Laat een bericht achter