Alles over gin. proeverij Bij Tante Hanneke, Alles over gin.

Alles over Bij Tante Hanneke – Jouw nieuwe favoriete hotspot in Maasbommel

Eefje en Sebastiaan zijn de trotse founders van Bij Tante Hanneke, een prachtig (tropisch) paradijs met tiny houses en hottubs waarin je de rest van de wereld even kunt vergeten.
Als je op de dijk rijdt, heb je geen idee dat deze mooie hotspot verscholen ligt achter één van de boerderijen die de dijk rijk is. Besluit je toch de afslag te nemen en naar beneden te rijden, dan waan je je in een andere wereld. Een wereld waar je tot rust komt, je één met de natuur wordt, je vrij kunt zijn én waar je welkom wordt geheten door een heuse receptiepapegaai die luistert naar de naam Debby.
Wij hadden het geluk dat we Bij Tante Hanneke de allereerste openbare Alles over gin. proeverij mochten verzorgen en een nachtje konden blijven slapen. Wat een ervaring! Dit gunnen we jou ook en daarom delen we in deze gin story dit prachtige pareltje voor jouw volgende weekendje weg.

Van bouwval naar paradijs, het ontstaan van Bij Tante Hanneke

Eefje is opgegroeid in Druten, waarna ze naar Nijmegen verhuisde voor haar studie. Ze had verwacht dat ze de regio Druten en Maasbommel achter zich kon laten, maar dat veranderde toen ze Sebastiaan ontmoette.
Sebastiaan is een geboren ondernemer die een grote passie voor de horeca heeft. Altijd al heeft hij de ambitie gehad om iets voor zichzelf te beginnen en deze droom werd werkelijkheid toen een boerderij in Maasbommel zijn pad kruiste.

Het is inmiddels alweer tien jaar geleden dat Eefje en Sebastiaan de boerderij voor de eerste keer bezochten. Hoewel deze locatie vroeger bekend stond als geweldige siertuin met smalle paadjes en kleurrijke bloemen, was er hier op dat moment nog maar weinig van over. De voormalige eigenaar was failliet gegaan en het huis belandde in de executieverkoop. Verwilderd en verwaarloosd.
Eefje en Sebastiaan konden gelukkig door de “wilde” situatie heen kijken en ze zagen diverse mogelijkheden voor toerisme. Sebastiaan deed een scherp bod en kreeg verrassend genoeg één dag vóór de executieverkoop te horen dat de boerderij van hen werd.

Maar liefst twintig jaar lang waren de boerderij en de schuur verwaarloosd. De eerste taken die Eefje en Sebastiaan dan ook kregen, waren het vernieuwen van het rieten dak en de tuin ontruimen.
Er gingen containers vol weg, wat een ellende was dit. We hebben de eerste jaren buiten de deur gewerkt. Ons bouwdepot vloog er doorheen. Omdat we alles van A-Z moesten verbouwen, stonden de vijf jaren die volgden in het teken van werken en bouwen, bouwen, bouwen..”, vertelt Eefje.
Sebastiaan vult aan; “Zelf ben ik vier tot vijf jaar de bouw in gegaan. Niet alleen om geld te verdienen, maar ook om alles te leren. Dat heeft nu als grote voordeel dat we vrijwel alles zelf doen. Wij hoeven zelden iemand in te huren / zetten voor werkzaamheden”.

In de eerste instantie was er sprake van het oprichten van een minicamping, maar in de praktijk bleken er wat uitdagingen te zijn. Een andere manier om toch overnachtingsmogelijkheden aan te kunnen bieden, was met een bed & breakfast. Eefje en Sebastiaan besloten uiteindelijk om voor een vakantiehuisje zonder ontbijt te gaan. Dit is voor hen net iets makkelijker en efficiënter.

Het ontstaan van Bij Tante Hanneke, Alles over gin.

Van tien personen naar tweeëndertig personen

Vijf jaar geleden, in 2018, was het eerste huisje in de schuur een feit. “Ik vond dit echt zó spannend. In mijn ogen moest alles perfect zijn, maar uiteindelijk bleek dat imperfectie perfect was. Bij ons is alles heel erg losjes, niet zo strak omlijnd, we denken en gaan buiten de kaders en alles is gebaseerd op goed vertrouwen”, vertelt Eefje.
En dat slaat aan! Daarna volgden er meer gasten én kwam er een tweede huisje bij. Het voorhuis omgetoverd in een zevenpersoonshuisje. De laatste toevoeging is een trekkershutje voor één tot twee personen.

Sebastiaan en Eefje hebben nog zoveel leuke plannen dat ze de komende jaren toe gaan werken naar slaapplekken voor maar liefst tweeëndertig personen. Hiervoor moest nog wel even eerst het bestemmingsplan gewijzigd worden, maar gelukkig kregen Eefje en Sebastiaan vorig jaar groen licht na een proces van anderhalf jaar. Het dromen verwezenlijken kan weer beginnen!

Wij zijn heel gefaseerd gegroeid. Vanuit intuïtie zijn we gaan bouwen, we proberen zoveel mogelijk te hergebruiken, halen spullen bij de kringloop.. Het mooie is dat al onze spullen een eigen verhaal met zich meedragen. Daarbij doen we dit echt als gezin. Onze dochter werkt ook mee; het is echt een way of life, niet iets dat je er even bij doet”, sluit Eefje trots af.

Op bezoek Bij Tante Hanneke, Maasbommel, Alles over gin.

Waar komt de naam vandaan?

Bij Tante Hanneke is een eerbetoon aan de tante van Sebastiaan. Zij heette Hanneke en om voor haar terug te doen en haar te eren, werd de naam Bij Tante Hanneke. Zoals Eefje en Sebastiaan zelf zeggen; “Op visite bij je lievelingstante. Zo één die oprecht aandacht voor je heeft, je zo nu en dan wat lekkers toestopt en waar je vooral helemaal je eigen gang mag gaan”.

Overnachtingsmogelijkheden

Op moment van schrijven, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een Tiny House, het Trekkershutje en ’t Voorhuus.
Doordeweeks kun je de locaties voor één nacht boeken, in de weekenden is het voor minimaal twee nachten. In de vakantieperiodes kun je alleen een lang weekend (vrijdag tot maandag) een midweek of een week boeken.

Voor de actuele prijzen en boeken, klik je hier.

Binnenkijken Bij Tante Hanneke, Maasbommel, Alles over gin.

Trouwlocatie

Eefje en Sebastiaan houden wel van een feestje en organiseren daarom leuke, diverse events op hun locatie. Hierbij kan gedacht worden aan pizza en paella avonden, maar ook is deze locatie perfect als trouwlocatie!

Omdat foto’s meer dan woorden zeggen..

Boek jouw staycation Bij Tante Hanneke

Wij kunnen een weekendje weg Bij Tante Hanneke alleen maar aanraden. Ben jij na het lezen van deze blog ook overtuigd? Dan hebben we hier nog even alle informatie op een rijtje voor je staan; zo wordt boeken wel erg eenvoudig!

Hier vind je Bij Tante Hanneke:
Bovendijk 65
6627KT Maasbommel

Hier boek je jouw verblijf:
Reserveren: https://www.bijtantehanneke.nl/reserveren/
info@bijtantehanneke.nl
06 – 534 70 367

Bij Tante Hanneke, hotspot gin story, Alles over gin.

1.011