ATLAS, de grootste gin bar ter wereld in Singapore, Alles over gin.

Alles over ATLAS – Het persoonlijke verhaal achter deze hotspot

Als ginlover mag de grootste ginbar ter wereld gewoon niet op je bucketlist ontbreken. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is een ticket naar Singapore boeken. Hier vind je namelijk ATLAS!

Het grootste gin assortiment ter wereld

ATLAS is de grootste ginbar ter wereld met een oppervlakte van 690 m2 en meer dan 1.000 verschillende ginsoorten. De ginmeester van ATLAS geeft aan dat de collectie “één van de meest diverse en voorzichtig uitgedachte collecties van kwaliteitsgin is”. Wat de gins gemeen hebben is dat ze allen minstens 40% alcohol bevatten.
Op de 60 pagina’s tellende menukaart die ATLAS rijk is staan echter niet alleen gin tonics. Er staan ook andere cocktails op en dit maakt dat ATLAS tevens over de grootste drankcollectie ter wereld beschikt!

ATLAS in Singapore, Alles over gin.

Parkview Square

ATLAS is gevestigd in één van de meest iconische gebouwen van Singapore; Parkview Square in het Bugis district, ook wel bekend als het “Batman gebouw”.
Parkview Square is ontworpen door de familie Hwang met een verwijzing naar de art deco periode in de jaren twintig. Dit was de tijd dat grote conglomeraten en economische grootmachten hun eigen wolkenkrabbers in New York bouwden. De motieven en details van het Parkview Square verwijzen naar de rijkdom die men destijds in New York had.

Interieur ATLAS Singapore, Alles over gin.

Voor de bouw van Parkview Square wilde de heer C.S. Hwang massieve materialen zoals graniet en marmer gebruiken. Hij wilde namelijk iets creëren dat solide is en lang mee kan gaan. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de leeftijd van de heer Hwang. Hij was namelijk al in de zeventig toen hij met dit project begon.

Interieur ATLAS Singapore, Alles over gin.

Art-deco

De familie Hwang is ook eigenaar van ATLAS. Zij hadden als doel een warme, gastvrije bestemming te creëren die tegelijkertijd het gevoel van gelegenheid, elegantie en uitmuntendheid kan overbrengen.
De grote lobby en bar zijn een dramatische weergave van de grote Europese lobbybars en cafés uit de art decoperiode (1920-1940) geworden. Ze stralen glamour en romantiek uit, inclusief bijpassende culinaire en dranktradities!

We moeten het toegeven; de Hwang familie heeft deze locatie om weten te toveren in een bar waar je mond van openvalt! Overal waar je kijkt is iets te zien. De (art nouveau) plafondschilderingen laten antilopen, herten, jaguars en greyhounds zien, welke staan voor royaliteit en verwijzen naar de nalatenschap van de heer Hwang. De muurschilderingen daarentegen vertellen het verhaal van Cleopatra en de koning Toetanchamon. Zij hebben beiden een enorme invloed uitgeoefend op art deco in de jaren 1920.

De grootste gin bar ter wereld, ATLAS, Singapore, Alles over gin.

De beroemde gintoren

ATLAS is niet alleen beroemd om de hoeveelheid ginsoorten; de bar heeft namelijk ook een eigen gintoren met de beste en meest exclusieve gins uit de collectie.
Er stonden echter niet altijd ginflessen in; voor de renovatie was de toren gevuld met wijn. Als een klant een fles wijn uit de toren wilde, moest een medewerker engelvleugels ombinden en werd hij / zij met een katrol naar boven gehesen om de fles wijn te pakken. De familie Hwang zegt dat het toentertijd fantastisch was, maar na 12 jaar werd het een parodie van zichzelf. Als er tegenwoordig een unieke fles gin besteld wordt gebruikt de medewerker de trap of lift.

Gin toren van ATLAS, Singapore, Alles over gin.

Een echte prijswinnaar

Sinds de opening in maart 2017 heeft ATLAS al meerdere prijzen in de wacht gesleept. Zo kreeg ATLAS awards voor “Drink Magazine Bar Awards 2017”, “Bar of the Year (Asia)” en “Best Specialist Concept at the Singapore Bar Awards 2018”.
Als we naar lijsten gaan kijken, kunnen we ATLAS op nummer 12 vinden van de “Asia’s 50 Best Bars 2017”, op nummer vier van “Asia’s 50 Best Bars 2018”. Daarnaast maakte ATLAS haar debuut als hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst “The World’s 50 Best Bars 2017” en staat het op nummer acht van “The World’s 50 Best Bars 2018”.

Bar en interieur ATLAS Singapore, Alles over gin.

Onze ervaring

Voor ons was de ginbar een absolute must visit toen we in Singapore waren; zoveel ginsoorten en een gintoren.. dit moesten we gewoon zien! Uiteraard konden we het niet laten om ook een gin tonic te bestellen. Voor één drankje betaalden we minimaal vijfentwintig Singapore dollar, omgerekend vijftien euro. De cocktails smaken goed, maar zijn niets meer dan een mix van gin, tonic en één groot ijsblokje. In vergelijking met de speakeasies vielen de cocktails van ATLAS een beetje tegen..

Gins bij ATLAS Singapore, Alles over gin.

Als we kijken naar de sfeer in ATLAS, moeten we toegeven dat we hier ook niet erg gelukkig van werden. Er hangt een erg formele (haast zakelijke) sfeer. Zo staan barmedewerkers niet open voor een praatje (een glimlach was soms al teveel gevraagd) en werden we door onze “reiskleding” bijna weggekeken. ATLAS heeft namelijk een dresscode en na 18.00 uur zijn korte broeken en sneakers niet meer welkom..
Kortom, voor de ervaring is het een absolute must, maar om een paar uur te relaxen en te genieten van een mooi opgemaakt drankje, raden wij toch echt speakeasies aan.

Bezoek aan ATLAS, Singapore, Alles over gin.

Enthousiast geworden? Bekijk dan ook de gin story over de speakeasies in Singapore; geweldige geheime hotspots waar je cocktails drinkt die “out of this world” zijn. Wat een beleving!

3.360
Laat een bericht achter