Mosselen en gin, Mossel & Gin seafood restaurant, Alles over gin.

Alles over Mossel & Gin – Het persoonlijke verhaal achter deze hotspot

“Hoe kunnen we de oer-Hollandse mossel weer cool maken?” Een vraag die Wouter ten Velde en Josh Selter heel goed wisten te beantwoorden!
Zij hebben namelijk een hele toffe hotspot in Amsterdam weten te creëren; Mossel & Gin. Met dit seafood restaurant hebben ze niet alleen de mossel weer op de kaart gezet in Nederland, maar ook de (op dat moment nog niet zo populaire) gin! Wij spraken hierover met manager Luuk van Garderen die ons meeneemt in het verhaal van deze unieke seafood bar!

Het ontstaan van Mossel & Gin

In het buitenland zijn mosselen erg populair, eigenlijk nog populairder dan in Nederland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Josh mosselen tegenkwam tijdens zijn welverdiende vakantie in Portugal. Het waren echter niet zomaar mosselen.. deze mosselen werden in een wel heel goed concept geserveerd. Een concept waar hij zó van onder de indruk raakte dat hij het idee niet los kon laten!

Al genietend van zijn gin-tonic wist Josh het zeker; de combinatie van mosselen en gin moest ook in Nederland een plekje krijgen. Gin was op dat moment nog totaal niet populair. Sterker nog, er werd amper geëxperimenteerd met gins en tonics. “Infusion” was zowaar een onbekend woord! Josh vond dit een gemiste kans en hoopte dat juist de combinatie van lekkere, voed- en duurzame mosselen en gin elkaar zouden aansterken. Zelf vond hij het een perfecte combinatie!

Pan mosselen, Mossel & Gin, Alles over gin.

Na vele gesprekken over het concept en de locatie, benaderde Josh de horeca-pro Wouter. Wouter was zelf nooit fan van mosselen; hij vond het maar raar ruikende dingen. Totdat Josh hem in het buitenland kennis liet maken met mosselen in verschillende smaken, voorzien van een goede salade en een fijne mayonaise. Er ging een wereld open voor Wouter!

En zo geschiedde.. Samen openden de heren op 29 juni 2014 de deuren van de seafood bar Mossel & Gin op het terrein van de Westergasfabriek!

Deze hotspot is laagdrempelig en óók voor mensen die (nog) niet zo gecharmeerd zijn van de oer-Hollandse mossel. Zo bestel je er met hetzelfde gemak onder meer Hollandse garnalen, oesters, lekkerbekjes, een halve kreeft en visburgers.

Mossel & Gin, seafood restaurant, Alles over gin.

Het verhaal van Luuk

Luuk werkt inmiddels al drie jaar bij Mossel & Gin. Hij had goede redenen om hier te gaan werken. De eigenaren zorgen goed voor hun personeel, het team is erg leuk en er wordt veel aandacht gegeven aan de gasten. Drie punten die veel zwaarder wegen dan gewoon winst maken, waar Luuk zich overigens mateloos aan irriteerde. Hij wilde gewoon samen met een gezellig team de gasten in de watten kunnen leggen!

Sinds een jaartje is Luuk ook de manager. Het afgelopen jaar was een fantastisch en zeer leerzaam jaar. De grootste uitdaging van het team is om het terras vol te krijgen én toch iedere gast persoonlijk aandacht te blijven geven zonder dat andere gasten daardoor minder aandacht krijgen. Gelukkig gaat dit Luuk en zijn team goed af; iedere keer weten zij weer de verwachtingen van de gasten te overtreffen. Klanten verlaten Mossel & Gin niet met een glimlach, maar in een super enthousiaste mood!

Manager Luuk van Mossel & Gin, Amsterdam, Alles over gin.

De vraag of Luuk meer gin-tonics drinkt nu hij bij Mossel & Gin werkt beantwoord hij op een verrassende manier. Voordat hij bij Mossel & Gin werkte bestelde hij eigenlijk nooit een gin-tonic! Gewoon omdat hij “de standaard gin-tonics niet heel interessant vindt”. Veranderde dat even in drie jaar! Door de fijne (en steeds nieuwe) infusions wordt zijn glas vaker dan eens gevuld met een mooie gin-tonic. Zeker als het moment van proeverijen aangebroken is; nieuwe gin- en mosselsmaken moeten geprobeerd worden!

Gezien de mooie en steeds wisselende menukaart begrijpen wij dit maar al te goed! Om een tipje van de sluier op te lichten:

  • V2C Gin met Royal Tonic, citroen en jeneverbes
  • Gin Mare met 1724 Tonic en basilicum
  • Monkey 47 met 1724 Tonic en lavendel
  • Bobby’s Schiedam Dry Gin met Fever-Tree Indian Tonic Water, sinaasappel en kruidnagel

Leuk om te weten is dat Mossel & Gin alle vrijheid heeft in het schenken van gin. Zo komen er zelfs eigen gestookte gins van vrienden voorbij!

Dineren bij Mossel & Gin, Amsterdam, Alles over gin.

Gin mayo

Het concept van Mossel & Gin wist zowel de mosselen als de gin op de kaart te zetten. Toch ontbrak er nog één ding, iets dat het plaatje helemaal compleet zou maken.. namelijk een eigen saus!
Het team van Mossel & Gin startte een zoektocht en kwam er al gauw achter dat cocktailsaus perfect is te combineren met vis, schaal- en schelpdieren. Omdat Mossel & Gin als doel had gin op de kaart te zetten, zou het geen normale cocktailsaus worden.
Mossel & Gin kwam in contact met het ginmerk Bobby’s. Vanaf dag één voelde deze samenwerking als vanzelfsprekend. Met hen is dan ook een cocktailsaus volgens eigen receptuur ontwikkeld, uiteraard met Bobby’s Schiedam Dry Gin als ingrediënt!

Gin mayo wordt geserveerd bij Mossel & Gin, is online verkrijgbaar en bij de Albert Heijn.

Toekomst

Ieder jaar wordt de menukaart van Mossel & Gin vernieuwd. Niet alleen de seafood gerechten worden aangepast, ook worden er nieuwe sausen en infusions ontwikkeld. Uiteraard is de wens aanwezig om Mossel & Gin verder uit te breiden. Nu ligt echter de prioriteit bij het perfectioneren van dit seafood restaurant. Zoals het team zegt; “kwaliteit boven kwantiteit”.

Leuk om te weten is dat het team van Mossel & Gin niets zouden veranderen als ze het weer opnieuw konden doen. “Het starten van een restaurant zit vol leermomenten. Zonder fouten te maken leer je niets en zal het nooit kunnen groeien. We zijn heel trots op ons team, de GT’s, ons eten en met namen onze gastvrijheid”.

Luuk, Mossel & Gin, Alles over gin.

Events, facts & figures

Heb jij nog geen kennis gemaakt met Mossel & Gin of ben je juist al fan en toe aan het volgende event? Houd de social mediakanalen van Mossel & Gin in de gaten en wie weet zit jij daar binnenkort op het terras te genieten van een heerlijke pan mosselen en een verfrissende gin-tonic!

Mossel & Gin vind je hier:
Gosschalklaan 12, 1014 DC Amsterdam

Openingstijden:

  • Maandag gesloten – gone fishing
  • Dinsdag tm donderdag geopend vanaf 16.00 uur
  • Vrijdag geopend vanaf 14.00 uur
  • Zaterdag en zondag geopend vanaf 13.00 uur

Reserveringen:
www.mosselengin.nl

Mossel & Gin logo, Alles over gin.

Ps. alle foto’s komen van Mossel & Gin.

6.004
Laat een bericht achter