Hotspot Ginscal Gin & Agave Bar, Eindhoven Alles over gin.

Alles over Ginscal – Het gin walhalla waar je als gin liefhebber geweest wilt zijn

“A trip down south” is er wel voor nodig, maar.. dan wordt je wel beloond met een heus gin walhalla.
In Eindhoven vind je namelijk Ginscal Gin & Agave Bar, de must visit hotspot voor gin en mezcal liefhebbers!
De buitenkant van deze bar weet je nieuwsgierigheid al te wekken met haar tropische blauwe en witte kleuren. Zodra je de drempel over bent, waan je je in een compleet andere wereld. Een “exotische happiness vibe” heet je welkom en je kijkt je ogen uit. Letterlijk overal waar je kijkt zie je gin flessen; achter de bar, voor de bar, in de muur, als verlichting.. Paradijs!

Het ontstaan van Ginscal Gin & Agave Bar

Ginscal Gin & Agave Bar is opgericht door dertigers Alessandro en Sara. Leuk om hierbij te weten is dat Alessandro is opgeleid als elektricien en Sara als interieurarchitecte.
Alessandro rolde per ongeluk de horeca in nadat hij de sleutels toevertrouwd kreeg van zijn werkgever (in een pizzaria). Sara werkte hier destijds al.
Inmiddels kennen ze elkaar al bijna vijftien jaar en zijn zij altijd hele goede vrienden en bedrijfspartners geweest. Tot de zomer van ’22.. toen sloeg de vonk toch over en vormen zij nu een power couple!

In 2013 / 2014 openden Alessandro en Sara hun eerste bar in Malta; Yard 32 Gin & Tapas Bar. Wat deze gin en tapas bar zo bijzonder maakt is dat vooral op de straat gericht is. Er zijn namelijk geen zitplekken in de bar. Een toffe fun fact hierbij is dat Yard 32 afgeleid is van de straat en het huisnummer waarop deze bar gevestigd is.

In 2018 werd er een tweede bar geopend; ditmaal in Eindhoven en hier kwam de focus te liggen op gin en mezcal. Gin liefhebbers waren de founders al. De liefde voor mezcal ontdekten zij tijdens hun vakantie in Mexico. Ze waren zó verliefd geworden op deze prachtige, rokerige spirit dat ze besloten deze mee te nemen naar Nederland. De rest is geschiedenis..

Inmiddels zijn Alessandro en Sara meer in Malta te vinden dan in Nederland. Barmanager Teddy runt sinds twee jaar de bar en wordt hierin geweldig ondersteunt door twee collega’s.
Samen hebben ze één missie; gasten verliefd laten worden op gin en mezcal. Uiteraard speelt hier het verrassingselement een hele grote rol; er zijn menukaarten voor wie dat wil, maar het liefst wordt er een persoonlijk drankje gemaakt gebaseerd op jouw mood en favoriete smaken!

Omdat foto’s zoveel meer zeggen dan woorden..

De persoonlijke favoriete gins van Teddy én de hardlopers van de bar

Met maar liefst 360 flessen gin op de plank is iedere dag een reden om terug te gaan naar Ginscal Gin & Agave Bar; met al deze mooie gins wil je gewoon kennismaken!

Teddy heeft zijn collectie uit weten te breiden met een paar hele unieke gins. Zo vind je hier bijvoorbeeld Lobstar Gin die gemaakt is met echte kreeften, Butchers Gin die je doet denken aan nachos en Moletto Gin die een diepe tomatensmaak met zich meedraagt.
Opvallend is dat het vooral de premium gins zijn die hier aanwezig zijn. De welbekende commerciële of standaard merken kom je hier niet tegen.

Teddy is zelf een echte gin liefhebber. De vraag wat zijn favoriete gins van het moment zijn, kon dan ook niet uitblijven. “Op dit moment bestaat mijn top vijf uit de volgende gins (in willekeurige volgorde):

Wat ik zo tof vind aan Suntory Roku Gin is dat het “zes” betekent, een zeshoekige fles is en met zes botanicals is gemaakt. De gin van Kyrö drink ik persoonlijk zelf het liefste puur.”, aldus Teddy.

De gins die het meest verkocht worden bij Ginscal Gin & Agave Bar zijn:

Het zijn dus over het algemeen de zoete(re) gins die hier de harten van gin liefhebbers weten te veroveren!

De signature serve van Ginscal Gin & Agave Bar

Met zoveel mooie gins kan het een uitdaging zijn om één perfect serve uit te kiezen als de signature serve van Ginscal Gin & Agave Bar.
Toch is het gelukt om een hele fijne cocktail samen te stellen die je een keer geproefd of gemaakt wilt hebben. Maak kennis met de Ligurian E.V.O.O.!

Wat hebben we nodig:

  • 45 ml dry gin naar keuze
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 20 ml suikersiroop
  • 20 ml Chartreuse geel
  • Een eiwit
  • Twee druppels rozemarijn olie
  • Drie dashes Peychaud’s aromatic bitters
  • 10 ml Ligurian olijfolie
  • IJsblokjes

Wat gaan we doen:
Voeg alle ingredienten toe aan een shaker en shake het geheel goed. Voeg daarna ijsblokjes toe en shake het nogmaals. Schenk de mix in een mooi cocktailglas. Gebruik hiervoor een zeefje, zodat de ijsblokjes in de shaker achterblijven.
Garneer met een stukje foccacia en rozemarijn.

Ginscal Gin & Agave Bar, Ligurian EVOO, gin cocktail recept, Alles over gin.

Wil je Ginscal Gin & Agave Bar bezoeken?

Hieronder hebben we alle handige informatie voor jou op een rijtje gezet!

Adres:
Stratumseind 101, Eindhoven

Openingstijden:
Woensdag & donderdag van 18:00 – 00:00 uur
Vrijdag van 18:00 – 02:00 uur
Zaterdag van 17:00 – 02:00 uur
Zondag van 17:00 – 00:00 uur.

Laat je het ons weten als je een bezoekje hebt gebracht aan deze toffe bar? We horen graag hoe jij het hebt ervaren!

Binnenkijken bij Ginscal in Eindhoven, Alles over gin.

1.098
Laat een bericht achter