Eetcafe en gin-tonic bar De Kleine Prins, Den haag, Alles over gin.

Alles over Eetcafé De Kleine Prins – Het persoonlijke verhaal achter deze hotspot

Met zijn 45m2 oppervlakte zou je het wellicht niet direct raden, maar wist jij dat Eetcafé De Kleine Prins de grootste gin-tonic bar in Den Haag is? Eigenaar Serge Prins nam dit café tien jaar geleden samen met zijn vrouw Sandra over. Wat begon met vijf gins mondde uit in een heuse gin verzameling van meer dan 200 verschillende soorten gins en dertig tonics. Wij bezochten dit gin paleis en vertellen je in deze gin story waarom jij Eetcafé De Kleine Prins wilt bezoeken!

Het begin van Eetcafé De Kleine Prins

In de Bagijnestraat zien we de naam vanaf een afstandje al op de luifels staan; ons gin avontuur gaat binnen een paar meter beginnen. Wij worden verwelkomt door de vrolijke en enthousiaste ondernemer Serge Prins, eigenaar van Eetcafé De Kleine Prins.

Tien jaar geleden nam hij dit eetcafé over met zijn vrouw Sandra. Sandra stond dagelijks in de file voor haar werk; ze was hier zo klaar mee en wilde samen met Serge iets beginnen. Serge vond het na zes jaar ook wel weer tijd om een ondernemer te worden. Resultaat? Eetcafé De Kleine Prins!

Sandra en Serge van Eetcafé De Kleine Prins, Den Haag, Alles over gin.

Op het moment van overname was het gin aanbod nog gering; er werden “maar” vijf soorten gins geschonken na de overname. Serge en Sandra besloten het gin assortiment te gaan standaardiseren. Maar met welke gins begin je dan?
Serge en Sandra begonnen met Bombay, maar kwamen er al gauw achter dat er zoveel andere mooie gins verkrijgbaar waren. Binnen drie maanden hadden zij het assortiment uitgebreid naar acht gins.

Op een dag kwam Jules Deelder, de nachtburgemeester van Rotterdam, langs. Serge liet hem alle gins proberen inclusief het verhaal achter de fles. Jules was zeer onder de indruk; “Deze man kent zijn gins wel!”. Serge en Sandra bleven uitbreiden en binnen no time hadden ze veertig flessen gin.

Het assortiment groeide pas flink nadat Misset Horeca langskwam. Het interview over Eetcafé De Kleine Prins zorgde voor zoveel bekendheid. Binnen een half jaar konden Serge en Sandra 160 verschillende soorten gins schenken! Daarnaast deden ze ook mee aan wedstrijden en wonnen ze zelfs de prijs voor “Beste gin-tonic van Den Haag”.

Dit smaakte naar meer; Serge en Sandra wilden hun liefde voor de gin delen en besloten speciale ginavonden te organiseren. Ook dit bleek een groot succes; op zo’n avond serveren ze met gemak 150 gin-tonics.
Inmiddels staat Eetcafé De Kleine Prins ook wel bekend als de gin-tonic bar van Den Haag en weten mensen uit Nederland én het buitenland de weg naar dit gin paleis te vinden!

Als we Serge vragen wat nu echt zijn favoriete gin is, hoeft hij niet lang na te denken. Uiteraard is dit Nolet’s Silver Dry Gin. Op een goede tweede plek staat Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Meer dan 200 gins bij Eetcafe De Kleine Prins in Den Haag, Alles over gin.

PASSION4GIN

Na het hebben en schenken van zoveel soorten gins, vond Serge het op een dag tijd worden voor een eigen gin. Door zijn jarenlange ervaring met smaken en voeding, heeft hij een unieke gin weten te ontwikkelen. Uiteindelijk heeft het anderhalf jaar geduurd voordat PASSION4GIN medio augustus 2018 op de markt werd gelanceerd. Dat deze gin succesvol is bewijst het feit dat in het eerste jaar al 1.100 flessen zijn verkocht!

Zoals Serge zelf zegt: “Great passion comes from great dreams. My dream was to produce my own exclusive gin. A gin created with passion and distilled with only the best ingredients. I succeeded. A thunderous shout out to Onder De Boompjes, the second oldest distillery in The Netherlands, who helped me create this rare small batch of gin..”

PASSION4GIN wordt gemaakt van Buddha Finger, passiefruit, bergamot, lavendel, yuzu, jeneverbes, bloedsinaasappel en kumquat. Bijzondere ingrediënten die hij tijdens zijn vakanties in Thailand heeft ontdekt en mee heeft genomen naar Nederland. Het resultaat is een zachte aromatische gin met een frisse citrussmaak en een licht fruitige afdronk. PASSION4GIN kan prima puur gedronken worden, in een gin-tonic of in een gincocktail.

Buddah finger voor PASSION4GIN, Alles over gin.

Limited edition Pink Gin

Voor de zomer heeft Serge een speciale pink gin op de markt gebracht. Deze limited edition heeft niet alleen een roze kleur, maar wordt ook op een hele andere manier geserveerd. Voor deze gin gebruikt Serge Schweppes Hibiscus tonic en ter garnering blauwe bessen en frambozen. Hierdoor ontstaat er een fijne fruitige en zoetere gin-tonic!

Perfect serve PASSION4GIN

PASSION4GIN is een soepele en flexibele gin die zich goed laat combineren met diverse tonics. Echter, omdat de gin zo vol van smaak is van zichzelf, geven wij de voorkeur aan een Premium Indian Tonic Water.

Wat hebben we nodig:

  • 50 ml PASSION4GIN
  • 200 ml Premium Indian Tonic Water
  • Een halve passievrucht, drie jeneverbessen en een slice bergamotschil ter garnering
  • Grote ijsblokjes

Wat gaan we doen:
Vul een ballonglas met de grote ijsblokjes. Roer het ijs rond in zodat het glas koud wordt. Dit noemen ze ook wel frapperen.

Roer de ijsblokjes voor 10-15 seconden rond en schenk het overtollige gesmolten ijswater uit het glas. Voeg PASSION4GIN en de tonic toe. Halveer de passievrucht en doe één helft samen met de jeneverbessen en de bergamot in het glas. Roer het geheel zodat alle smaken goed vermengd worden.

Tip: voor de tonic kun je gebruik maken van een bar lepel. Laat de tonic via de lange steel in het glas lopen zodat het koolzuur optimaal behouden blijft.

Perfect serve PASSION4GIN, Alles Over gin.

Waarom je naar Eetcafé De Kleine Prins wilt

Eetcafé De Kleine Prins is gezellig en huiselijk ingericht. Als gin liefhebber heb je het gevoel alsof je een paradijs binnen bent gewandeld; gins en tonics zijn echt all over the place. Serge weet hier ook echt zoveel over te vertellen dat je hier uren kunt zitten luisteren naar de interessante gin verhalen. Wat een kennis heeft hij en wat kun je hier gelukkig van worden (insiders tip: bestel de PASSION4GIN perfect serve, dit maakt je dag zeker compleet)!

Toch is het drinken niet het enige wat ons blij heeft gemaakt. Met een achtergrond in de keuken, bereid Serge met zijn collega en vriend Patrick de meest heerlijke maaltijden die met zorg en aandacht bereid zijn. Een bijkomend voordeel is dat de keuken geopend is zolang de gasten trek hebben.

Eten en drinken bij Eetcafe De Kleine Prins, Alles over gin.

Iedere laatste zaterdag van de maand gin-tonic avond

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Eetcafé De Kleine Prins een heuse gin-tonic avond. Voor iedere drankje betaal je dan maar € 7,50 (met uitzondering van vakantie en / of feestdagen).
Indien je nu al verwacht dat dit een hele leuke avond gaat worden, hebben wij goed nieuws. Eetcafé De Kleine Prins heeft namelijk een eigen Bed & Breakfast in het centrum van Den Haag; Bed & Breakfast De Kleine Prinses.

Facts & figures

Hier vind je Eetcafé De Kleine Prins: Bagijnestraat 1, 2511 CK Den Haag
Openingstijden: dinsdag – woensdag van 16.00 – 00.00 uur, donderdag – zaterdag van 16.00 – 2.30 uur. Op zondag en maandag is Eetcafé De Kleine Prins alleen geopend op afspraak.

4.738
Laat een bericht achter