Alles over Bricks Hooch & Brew – Het persoonlijke verhaal achter deze cocktailbar

Een cocktailbar waar je nooit twee keer hetzelfde drankje kunt bestellen, waar puur wordt ingespeeld op jouw smaak en waar het begrip “cocktails drinken” naar een totaal ander level wordt getild. Welkom bij Bricks Hooch & Brew, dé cocktailbar die geen menukaart heeft en je daardoor keer op keer weet te verrassen met geweldige cocktails!
Begin dit jaar is deze nieuwe hotspot in Den Haag geopend. En dit is zeker niet onopgemerkt gebleven.. Zo is Bricks Hooch & Brew in september door Esquire uitgeroepen tot “Beste Nieuwe Cocktailbar” en werd zij genomineerd door Entree Magazine en Gault Mignon.
Wij bezochten oprichter Edsun “Sir Eddy” Trenidad in Den Haag voor zijn persoonlijke verhaal en het verhaal achter dit succesvolle concept. Wij beloven je dat dit echt een cocktailbar is die je in de gaten moeten houden!

Wie is Sir Eddy?

Edsun Trenidad, beter bekend als Sir Eddy is de founder van de populaire cocktailbar Bricks Hooch & Brew. Hoewel Eddy in Rotterdam geboren is, groeide hij op in Bonaire. Dit was ook de plek waar de liefde voor het horecaleven ontstond. Op zestienjarige leeftijd sneakte hij ’s nachts het huis uit om aan het werk te gaan bij de toenmalige Bongo’s Beach. Het gevolg was dat hij steeds minder naar school ging. Zijn lerares zei destijds nog dat er geen toekomst is achter de bar (daar is ze inmiddels vast op teruggekomen!).

Bij Room 13 in Chicago is het barleven voor Eddy pas echt begonnen. In deze speakeasy startte hij op de old school manier, namelijk met schoonmaken. Uiteindelijk is dit een hele waardevolle stap gebleken; “hierdoor heb ik echt mijn werkplek leren respecteren”.
Na twee maanden in dienst te zijn raakte Eddy voor het eerst een fles aan en kon het maken van cocktails beginnen!

Sir Eddy, founder of Bricks Hooch & Brew, Den Haag, Alles over gin.

In de jaren die volgden werkte Eddy in de beste cocktailbars wereldwijd. Vooral de bars in Hong Kong en Barcelona hebben hem heel veel mooie dingen meegegeven. Hier leerde hij “tailor making on the spot” en het ontwikkelen van een eigen identiteit.

Na vele jaren reizen en overal ter wereld gewoond te hebben, keerde Eddy weer terug naar zijn geboortestad. Bij terugkomst was hij heel erg zoekende naar een plek waar hij zijn ei kwijt kon. Dit vond hij toen hij Salvo ontmoette, de manager van Vief & Vuig. Salvo bood hem een baan aan waar hij de volgende dag direct kon beginnen. Helaas sloot Vief & Vuig uiteindelijk de deuren en kon Eddy zijn zoektocht weer vervolgen..

Dit veranderde toen de broer van een vriend uit Bonaire hem vroeg te ondersteunen in zijn bar tijdens de kerstdrukte. Voor Eddy begon hier de “real deal”. Tastings, masterclasses, cocktails maken, smaken bepalen, recepten opschrijven tot het moment dat je uur op smaak kunt creëren, goede (smaak)combinaties ontwikkelen.. Eddy heeft hier zoveel geleerd en beschouwd dit dan ook echt als zijn springplank.

Creaties maken, Bricks Hooch & Brew, Den Haag, Alles over gin.

De oprichting van Bricks Hooch & Brew

Op een dag besloot Eddy dat hij iets voor zichzelf wilde gaan opstarten. Het moest een bar worden die net een stapje verder gaat dan de bars waar hij tot nu toe had gewerkt.

Het eerste waar Eddy mee te maken kreeg was het vinden van een geschikt pand. In Den Haag was dit een uitdaging; ieder pand die hij bezocht sloot net niet helemaal aan bij zijn wensen.
Tot hij op een dag in contact kwam met de oprichters van de Meatcave. Zij wilden de Meatcave uitbreiden, inclusief een cocktailbar. Hier hadden zij echter geen ervaring mee waardoor er een mooie samenwerking ontstond. Eddy beloofde dat zij de beste cocktailbar van Nederland zouden krijgen. Geheel naar eigen visualisaties richtte Eddy de bar in en zes maanden later opende Bricks Hooch & Brew de deuren in maart 2019. Inmiddels bestaat het (succesvolle) team uit drie bartenders; Eddy, Caco Mosan en Alice Razzi!

Team Bricks Hooch & Brew, Den Haag, Alles over gin.

Het draait allemaal om de ervaring en smaak

Met Bricks Hooch & Brew wil Eddy mensen pushen om anders maar beter te gaan proeven. Daarom ontbreekt hier ieder spoor van cocktaillijstjes en -menu’s. In deze cocktailbar wordt een “taste experience” verkocht in plaats van cocktails. Alle drankjes worden hier bereid op basis van smaak, gevoel en mood.

De bartenders zullen nooit twee keer hetzelfde drankje maken en zullen gerust met “nee” antwoorden als je hier toch om vraagt. Zij willen hiermee juist stimuleren dat je je smaak gaat ontdekken en je nieuwe ervaringen opdoet. De naam noemen van een drankje die elders al wordt gemaakt is hier dan ook uit den boze; “ik ga niet dezelfde ervaring geven”, aldus Eddy. En eerlijk is eerlijk, waarom zou je hier ook voor gaan?

In deze cocktailbar is écht alles mogelijk en alle cocktails worden “freshly made on the spot” waarbij niets van tevoren is voorbereid of uit pakjes en zakjes komt. Wij kunnen het niet beter dan Eddy verwoorden; “Because of some point you’ll like something you’ve never knew you liked it in the first place”!

Tailor made cocktails bij Bricks Hooch & Brew, Alles over gin.

Going green

Eddy wil niets weten van plastic en afval. Hij is juist een grote voorstander van het supporten van locals en het fenomeen going green. Zo wordt er bij Bricks Hooch & Brew weinig tot niets weggegooid. Van de overgebleven citroenschillen worden fijne siropen gemaakt, ananaspulp wordt in smakelijke bar bites omgetoverd en koffie wordt voor de kruiden gebruikt.

Daarnaast worden er altijd verse kruiden gebruikt, ontbreekt ieder spoor van plastic rietjes en koop je hier geen (plastic) waterflesje. Kraanwater schenkt hij daarentegen wel met liefde voor je in een glas.

Going green met verse kruiden bij Bricks Hooch & Brew, Alles over gin.

Dit maakt Bricks Hooch & Brew zo bijzonder

Zoals Eddy zelf zegt “people come here because we do things differently”.
Het meest opvallende is dat je hier geen menukaart gaat vinden. De cocktails die je hier besteld zijn custom made en geheel naar jouw smaak gecreëerd. De eerste vraag die de bartenders je hier dan ook stellen is welke smaak je prefereert. Ga je voor zoet, fris of toch spicy? Heb je een voorkeur voor een bepaalde drank; whisky, rum, gin..? Hoe voel je je vandaag, in welke mood ben je?

Zelfs als je geen idee hebt en één van de bekende cocktailnamen noemt, weten de bartenders je te verrassen. Het draait om genieten en ervaring. Daarom zul je hier nooit een standaard cocktail gepresenteerd krijgen; er wordt altijd een bijzondere twist meegegeven. Het mooie is dat écht alles gemaakt kan worden; hier zijn ze “masters of tailor made cocktails”!

Alles is mogelijk op cocktailgebied bij Bricks Hooch & Brew, Alles over gin.

Eddy wilde een sfeer binnen Bricks Hooch & Brew creëren waarin je je direct thuis voelt. Daarom kun je hier alleen zittend genieten van de heerlijkste drankjes. In totaal zijn er negenentwintig zitplaatsen; van bar seats tot fijne relaxfauteils en Chesterfield banken.

Nu komt het vaker dan eens voor dat alle zitplaatsen bezet zijn. In dat geval wordt je vriendelijk verzocht om op een later moment terug te komen. De exclusiviteit en het comfortabel voelen zijn bij Bricks Hooch & Brew prio nummer één. Daarbij komt dat de bartenders het persoonlijke contact hoog in het vaandel hebben staan en ligt de focus op het serveren van hét perfecte drankje voor iedere gast.

Taste experience bij Bricks Hooch & Brew, Den Haag, Alles over gin.

Favoriete bars van Eddy

Ondanks dat Eddy in de mooiste cocktailbars ter wereld heeft gewerkt en nu zelf tot beste nieuwe bar in Nederland is benoemd, zijn er nog zeker een paar bars die hij als zijn favorieten beschouwd.

In Nederland zijn dat Vavoom Tiki Room en Shelby Public House in Den Haag, Rosalia Menagerie en Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. In Barcelona mogen we zeker Dr. Stravinsky Setting niet overslaan en in New York is The Dead Rabbit een must visit!

Stay tuned..

De ambitieuze ondernemer blijft continue nieuwe concepten ontwikkelen. Zo zal Eddy eind februari 2020 ook een heel uitdagend en uniek concept introduceren die volledig in het teken staat van “core cocktails”. Oftewel, cocktails die écht vanaf scratch opgebouwd worden.

Daarnaast heeft Eddy ook nog niet al zijn doelen behaald. Zo wilde hij in het eerste jaar in ieder geval één prijs winnen. Dit doel behaalde hij echter al in tien maanden toen hij de prijs van Esquire voor “Beste Nieuwe Cocktailbar” won. Binnen twee jaar wil hij in de top 100 van beste cocktailbars wereldwijd staan en binnen drie jaar in de top 50.

Met zijn instelling, creativiteit, persoonlijkheid en fantastische concepten hebben wij er in ieder geval alle vertrouwen in dat Eddy heel ver gaat komen!

3.511
Laat een bericht achter