Bobby's Bar Helmond, Bobby's Beach, stadsstrand, gin bar, Alles over gin.

Alles over Bobby’s Bar Helmond – Dé gin bar van Helmond

Aan de rand van het centrum is Bobby’s Bar Helmond gevestigd. Dit is de hotspot voor gin liefhebbers en iedereen die van mooie drankjes houdt. Na het binnenstappen waan je je in een speakeasy achtige bar en worden je ogen vrijwel direct naar de bar getrokken. De mooiste gins, whiskey, rum en likeuren staan hier uitgestald. Klaar om geschonken te worden!
De zesentwintig jarige Maxime van de Kerkhof is de barmanager van Bobby’s Bar Helmond. Samen met een team van vijf schenkt zij de mooiste gin-tonics in deze bar. Als je nog geen gin liefhebber bent op het moment dat je deze bar bezoekt, dan wordt je dat hier vanzelf.
In deze gin story vertellen en laten we je zien waarom Bobby’s Bar Helmond een plekje op je “must visit bars list” moet komen!

Eerst even kennismaken met Maxime van de Kerkhof

Bij binnenkomst worden we ontvangen door de vrolijke Maxime. Ze heeft net haar levering binnengekregen en is druk bezig met al het fruit en mixers een plekje te geven. Ondertussen vertelt ze haar verhaal.
Al op veertienjarige leeftijd rolde zij de horecawereld is. Ze begon bij een sushi restaurant in Helmond. Toen ze een paar jaar later de vraag kreeg of ze Stratum wilde helpen opbouwen voor drie tot vier dagen in de week, zei ze direct ja. Haar avontuur bracht haar uiteindelijk bij Bobby’s Bar Helmond. Hier is Maxime nu fulltime werkzaam als bedrijfsleider, bartender en is ze verantwoordelijk voor alle Bobby’s festivals en events.
Dit vak zit echt in mijn hart. Als mensen echt genieten van een drankje en blij worden van wat jij serveert.. Dat doet echt wat met je!”, aldus een enthousiaste Maxime.

Maxime van de Kerkhof, Bobby's Bar Helmond, Alles over gin.

Waarom je als gin liefhebber naar Bobby’s Bar Helmond toe wilt

Op Instagram komen de mooiste plaatjes van gin-tonics en cocktails voorbij. En dit is precies waar het bij Bobby’s Bar om draait; goede drankjes die een lach op je gezicht toveren.
Zoals het team van Bobby’s Bar zelf zegt; “Alle bartenders zijn gepassioneerd, staan voor je klaar om je te verrassen met een geweldige gin-tonic of cocktail en zijn goed opgeleid”.

Als we aan Maxime vragen wat Bobby’s Bar zo speciaal maakt, antwoordt ze het volgende; “De kennis van het barpersoneel (écht iedereen weet wat ze schenken), we maken gebruik van verse sappen en vers fruit én we proberen zo min mogelijk te verspillen en weg te gooien. In plaats van overgebleven fruit weg te gooien, drogen wij het juist en gebruiken we het bijvoorbeeld weer ter garnering van de gin-tonics.

Bobby’s bar Helmond is een paradijs voor de gin liefhebber. Er staan maar liefst vijftig verschillende soorten gin in de bar. Opvallend is dat er niet meer dan vier gins per categorie zijn. “Anders wordt het te groot om na te kunnen denken over goede perfect serves”, legt Maxime uit.

Wat staat er op het menu bij Bobby’s Bar Helmond?

Bij Bobby’s Bar Helmond zijn de mogelijkheden eindeloos; je kunt een drankje van de menukaart kiezen of laat je verrassen door één van de bartenders. “Bij ons geldt dat als je een drankje echt niet lekker vindt, wij een nieuwe voor je maken. Wij vinden de persoonlijke service erg belangrijk; samen gaan we dan ook op zoek naar een nieuw drankje waar je wel van kunt genieten. Mocht je helemaal niet weten wat je favoriete smaken zijn, dan kun je altijd kiezen voor een gin experience; hiermee maak je kennis met verschillende soorten gins en kun je achterhalen waar jouw voorkeur naar uit gaat”, vult Maxime aan.

Er zijn inmiddels vijf filialen van Bobby’s Bar; twee in Helmond, twee in Eindhoven, eentje in Breda en eentje in Den Bosch. De bartenders van alle filialen werken nauw met elkaar samen voor het menu.
Iedere bar heeft namelijk een eigen menukaart én een kaart met de Bobby’s signature serves. Laatstgenoemde worden gezamenlijk bepaalt; iedere bar maakt drie signature serves waarop de bartenders vervolgens kunnen stemmen. De beste selectie komt op de kaart te staan die terug te vinden is in iedere Bobby’s Bar.
Leuk om te weten is dat het menu ieder seizoen verandert. Hierbij wordt er evenveel aandacht geschonken aan de drankjes als aan de bijpassende hapjes.

Fun fact: Wist je dat gin-tonics zelfs in de winter heel erg populair zijn en hier veel worden besteld? In de zomer ligt de focus op frisse en fruitige gins, in de winter op warmere, kruidige gins. Er worden zelfs warme cocktails geserveerd in de winter!

Trends en kindercocktails

In de drankenwereld zijn er momenteel diverse trends te herkennen. Eentje is die van de alcoholvrije alternatieven. “Waar vroeger nog verschillende sapjes bij elkaar in werden gegooid, zijn er nu kwalitatieve alternatieven verkrijgbaar. Zelfs als je voor een alcoholvrij drankje kiest, kun je nog echt mee drinken”, vertelt Maxime.

Bobby’s Bar zou Bobby’s Bar niet zijn als ze niet zelf een trend in het leven zouden roepen. Misschien is dit wel de meest schattige trend die wij in de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen; kindercocktails!
Achter de bar heeft het team van Bobby’s een geweldig strand gecreëerd voor jong en oud. Er is natuurlijk niets leukers dat als papa of mama geniet van een mooie cocktail, dat jij als kindje een alcoholvrije variant krijgt die er net zo leuk uitziet.
De kindercocktails waren afgelopen zomer een heel groot succes en de kans is groot dat deze er volgend jaar weer bij zijn. Twinning is winning!

Zomer special: Bobby’s Beach

Achter Bobby’s Bar bevindt zich nog een heel groot terrein. Afgelopen zomer werd deze met trots omgedoopt tot Bobby’s Beach; het stadsstrand van Helmond!

Genietend op strandstoeltjes van een gin-tonic, cocktail, biertje of wijntje. Voeten in het zand, tropische beats op de achtergrond en heerlijke hapjes die de zomerse dag compleet maken.

Omdat foto’s meer zeggen dan woorden..

Wil je Bobby’s Bar Helmond bezoeken?

Hieronder hebben we alle handige informatie voor jou op een rijtje gezet!

Adres:
Steenweg 11, Helmond

Openingstijden:
Maandag: 18:00 – 00:00 uur
Dinsdag t/m donderdag van 18:00 – 01:00 uur
Vrijdag & zaterdag van 16:00 – 03:00 uur
Zondag van 16:00 – 00:00 uur.

Laat je het ons weten als je een bezoekje hebt gebracht aan deze toffe bar? We horen graag hoe jij het hebt ervaren!

Op bezoek bij Bobby's Bar Helmond, gin bar, hotspot, Alles over gin.

1.067
Laat een bericht achter