Getwaway tip, weekendje Ameland, hotel tip, Hotel Nobel Ameland, Alles over gin.

Alles over Hotel Nobel Ameland – De hotspot voor deze zomer

Nobels Gin, dé Amelandse gin, is inmiddels niet meer weg te denken uit de collecties van gin liefhebbers. Met haar lichtroze kleur en zoete smaak weet zij in heel Nederland nieuwe fans te creëren. Maar wist je dat er eigenlijk veel meer schuilgaat achter deze gin? Dat er een hotel, restaurant én proefkamer achter zitten? Hotel Nobel Ameland heeft het allemaal in huis en weet hiermee voor een onvergetelijk tripje naar Ameland te zorgen. In deze gin story lichten we Hotel Nobel Ameland en Nobels Drinks uit en vertellen we wat jij kunt verwachten van een “Weekendje Nobels”!

Maak kennis met Hotel Nobel Ameland en haar rijke geschiedenis

Hotel Nobel Ameland draagt een rijke historie met zich mee, eentje die nog steeds goed zichtbaar is. In het restaurant staat bijvoorbeeld nog de originele bar waar het allemaal met het Nobeltje likeurtje is begonnen, tijdens een strenge winter in 1902..

Op dat moment was er geen bevoorrading mogelijk op Ameland en dat zette Willem Barend sr. aan het denken. Hij besloot zijn eigenlijk likeur Nobeltje te gaan brouwen en schenken. Er was geen officiële vergunning verleend, dus alle drankjes werden “onder de toonbank” verkocht. Hoewel het jarenlang goed is gegaan, brak in 1982 het moment aan dat de politie hier iets over te horen kreeg. Zij besloten diezelfde dag nog naar het café te gaan om alle voorraad weg te halen en het voorkomen bij de Officier van Justitie volgde.

Gelukkig had die wel begrip voor de traditie en gezien er ook gewoon accijns werd betaald, was er geen sprake van onwettelijkheid. Toch dwong de Officier van Justitie wel af dat de productie gelegaliseerd zou worden. Een straf zou uitblijven als hij de allereerste legale fles van Nobeltje zou krijgen. En dat is uiteraard gebeurd!

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer, is het café waar ooit Nobeltje is ontstaan omgetoverd in een luxe boetiekhotel met 19 kamers, zijn er kerksuites bij gekomen, een prachtig proeflokaal, een restaurant waar je geniet van heerlijke gerechten en een range van verschillende dranken. Zoals het team van Nobels het zelf omschrijft; “Dit is de plek waar levensgenieters zich thuis voelen”.

Na ons verblijf bij Hotel Nobel Ameland kunnen we niets anders dan dit bevestigen. Bij Hotel Nobel Ameland kom je thuis, kom je om te onthaasten en kom je om te genieten van het eiland.

Hét proeflokaal van Ameland

In het prachtige, vernieuwde proeflokaal kun je je onderdompelen in de wereld van de spirits van Nobels Drinks. Je kijkt hier echt je ogen uit; flessen worden tot aan het plafond gepresenteerd!
Maar dat is niet het enige.. Je proeft hier ook Nobels Jenever, Nobels Crum, Nobels Pink Gin, Nobel Beerenburg Likeur en natuurlijk het welkbekende Nobeltje. Als je geluk hebt, is het niet zo druk in het proeflokaal en kun je het persoonlijke verhaal van één van de medewerkers te horen krijgen. Bevalt een drankje je erg goed? Dan kun je deze ook direct aanschaffen; het proeflokaal heeft namelijk ook de functie als winkel.

Hotel Nobel Ameland, Proeflokaal Nobels Drinks, Alles over gin.

Nobels Gin, de (pink) gin van Ameland

Op Ameland zijn vele horecagelegenheden te vinden. Het eiland leeft van toerisme en dit deed Nobels Drinks besluiten om het assortiment uit te breiden met een gin.

De eis hierbij was dat het eiland terug moest komen in de gin en dat is gelukt door cranberries te gebruiken; de vrucht van het eiland. Leuk om hierbij te weten is dat het verhaal gaat dat er vroeger een schip met cranberries is gezonken en de cranberries zo op Ameland terecht zijn gekomen.

Andere botanicals die gebruikt zijn voor Nobels Gin zijn jeneverbessen en een aantal geheime botanicals. Het resultaat is een zoete, zachte en volle gin met mooie fruittonen en een licht zuurtje van de cranberry. Op de neus begroet Nobels Pink Gin je met zoete fruitige tonen. Qua smaak blijven deze zoete en fruitige tonen terugkomen, met op de achtergrond een subtiel zuurtje van de lokale cranberries. De gin heeft zo’n zachte en volle smaak dat zij perfect puur gedronken kan worden. Of in de mix, met bijvoorbeeld Ginger Ale en een partje limoen.

Gin-tonic recept, perfect serve van Nobels Pink Gin, Ameland, Alles over gin.

The Nobels Ginxperience x Alles over gin.

Wij houden van het organiseren van gin events en begin dit jaar sloegen we de handen ineen met Nobels Gin. Samen zetten we The Nobels Ginxperience op; het weekendje weg voor de gin liefhebber die zich wil laten onderdompelen in de wereld van Nobels Drinks!

Gezamenlijk met andere gin liefhebbers reisden we in het weekend af naar Ameland. Al in Holwerd werden wij welkom geheten met heerlijke gin-tonics in de mooie slijterij. Een gezellig boottocht volgde waarna we bij Hotel Nobel hartelijk ontvangen werden door de eigenaar Barend en zijn team. Na het inchecken begon het eerste feestje al in de proefkamer. Een prachtige ruimte waar alle producten van Nobels Drinks uitgestald zijn. Geloof ons, je kijkt écht je ogen uit!

Na kennis gemaakt te hebben met het verhaal achter Hotel Nobel Ameland en de verschillende dranken, volgde er een heerlijk vijfgangenmenu met de nodige presentaties van de mooie spirits met als afsluiter een verrassing én een workshop waarin je je eigen perfect Nobels serve kon maken.

De avond werd afgesloten met een fijne overnachting in het pas gerenoveerde hotel en de dag erna stonden we op om fris & fruitig te genieten van een vers ontbijt. En weet je wat hier zo leuk aan is? Iedere tafel krijgt een menukaart waarop je kan aankruisen wat je wil eten. Vervolgens wordt je ontbijt geserveerd op kleine bordjes, alsof je aan het genieten bent van tapas. Een feestje om de dag mee te beginnen!

The Nobels Ginxperience x Alles over gin., Alles over gin. event, gin event, Alles over gin.

Boek jouw “Weekendje Nobels”

Wil je Hotel Nobel Ameland na het lezen van deze gin story bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie over de verschillende overnachtingsmogelijkheden.

Ps. Alle foto’s komen van Hotel Nobel Ameland en zijn met schriftelijke toestemming geplaatst. 

119
Laat een bericht achter