Hendrick's Gin Komkommerspelen, Alles over gin

Alles over de Nationale Komkommerspelen van Hendrick’s Gin

Het Europees kampioenschap voetbal? De Olympische Spelen? Nee, uitzonderlijke individuen en fitte fanatiekelingen kijken deze zomer reikhalzend uit naar het komkommerigste sportevenement van het jaar. De Nationale Komkommerspelen komen op 23 & 24 juli voor het eerst naar Nederland bij Club Atelier in Amsterdam. Inclusief de daarbij horende pop-up bar. Iedereen kan in zes proeven strijden om prijzen voor ware komkommerkampioenen. Houd de komkommer gereed en laat de spelen beginnen!

Geschreven door Alina Doll, Hendrick’s Gin Brand Ambassadeur Nederland

Voor gedreven atleten of zij die enkel een G&T willen heffen

Binnen de komkommergemeenschap zijn de spelen een waar fenomeen. Op elke verjaardag gaat het wel een keer over de editie van 1936, waar Cornwald Ucumber zich wonderbaarlijk blesseerde tijdens de “lange-afstandskomkommer”.
Eeuwenlang waren de Komkommerspelen een geheime traditie die enkel beoefend werd binnen de ommuring van het Gin Palace van Hendrick’s Gin, in het Schotse kustdorpje Girvan. Grootheden in komkommersport komen hier jaarlijks samen om hun krachten te meten in ongewone uitdagingen en proeven. In 2021 treedt het kampioenschap en zijn markante pop-up bar voor het eerst naar buiten – open voor ieder die durft
”, aldus Alina.

Komkommerspelen, Hendrick's Gin, Alles over gin.Proeven & prijzen

Komkommer-atleten en aanmodderende fanatiekelingen kwalificeren zich door te reserveren in de pop-up bar. Wie waagt en misschien wint gaat in zes verschillende proeven en uitdagingen de strijd aan; alleen of samen met een teamgenoot. Voor de spelen is geen training nodig, want wat de onderdelen inhouden ontdekken de deelnemers pas als het fluitsignaal aan de start geklonken heeft.

Zoals gebruikelijk spelen de atleten niet enkel voor eer en glorie. De drie sterkste deelnemers gaan er met de prijzen vandoor. Wie als kampioen uit de bus komt viert deze victorie met een overnachting in Hotel Pulitzer Amsterdam inclusief diner in Jansz. en cocktails in Pulitzer’s Bar. De plekke twee en drie toasten respectievelijk op hun succes met een diner t.w.v. €200 bij Branie of een cocktailavond ter waarde van €100 in Bar Mokum. Maar zegenvierder of niet, iedere atleet kan na afloop proosten op zijn prestatie in de pop-up bar.

Reserveren

Meedoen aan het meest komkommerigste event van deze sportzomer? Reserveer een plek in de pop-up bar via NationaleKomkommerspelen.nl. Elke reservering staat voor een tijdslot van 1:45 uur en een kwalificatie voor de spelen. Maar geen zorgen. Wie G&T-heffen al inspannend vindt, kan ook enkel blijven zitten in de bar.

Meer weten over Hendrick’s Gin?

Wij spraken met Alina voor het persoonlijke verhaal achter deze wereldberoemde gin. Het volledige verhaal achter Hendrick’s Gin vind je hier!

Ps. Alle foto’s komen van Hendrick’s Gin.

1.274
Laat een bericht achter