Haegens Gin Oaked, dé barrel aged gin uit de polder, ontdek het hier als eerste, Alles over gin.

Maak kennis met Haegens Gin Oaked –  Dé Barrel Aged Gin uit de polder!

 We houden ervan om nieuwe gins te kunnen delen met jou en dat maakt deze gin story extra leuk. Er is onlangs namelijk weer een nieuwe Nederlandse gin gelanceerd; Haegens Gin Oaked!
Dit is de derde gin van Haegens Distillery uit Dronten en wat deze gin uniek maakt, is dat het heeft gerijpt op houten vaten. Dit zorgt voor een prachtige koper kleur én diepgaande smaken. In deze gin story vertellen we je graag welk verhaal er schuilgaat achter deze fles. Zelf geloven wij dat dit een gin is voor de gin liefhebber, maar ook zeker gewaardeerd wordt door de whiskydrinkers.

Eerst even kennismaken met Haegens Distillery

In 2022 werd Haegens Distillery opgericht door Theo en Laura Hogendoorn. Theo heeft diverse carrièrestappen gemaakt voordat hij eigenaar werd van een eigen adviesbureau.

Als adviseur zijnde kwam Theo vaak bij landgoedeigenaren over de vloer. Op een dag trof hij een landgoedeigenaar die omringd was door boeren. Deze beste man wilde weten wat ze nog meer konden doen samen. Het was Theo die de link legde tussen het telen van brouwgerst en het produceren van bier. Dit was het begin van Brouwerij Artemis.

Vanuit Brouwerij Artemis begon Theo met veel enthousiasme diverse recepten voor speciaalbiertjes te ontwikkelen. Klanten kwamen op den duur ook langs bij de brouwerij voor proeverijen of brouwerijbezoeken. Tijdens deze momenten kwam Theo er al vrij snel achter dat er ook veel vraag was naar andere sterke dranken, zoals whisky en gin.

Theo besloot het experimenteren met whisky en gin op te pakken en toen hij tijdens een experiment een keer whiskygist gebruikte in plaats van bakkersgist, ontstond er een prachtige whisky die iedereen enthousiast maakte. Voor Theo was dit hét moment om een eigen distilleerketel te laten ontwerpen om zelf whisky en gin te kunnen maken.

De allereerste gin die werd gelanceerd is Haegens Gin Bloemig, de tweede gin is Haegens Gin Citrus. Haegens Gin Bloemig heeft een onderscheidende smaak door het gebruik van eucalyptus. Hiermee wilde het team van Haegens Distillery echt een statement in de markt maken. Omdat het team ook gelooft in gins die toegankelijk moeten zijn, werd Haegens Gin Citrus als tweede gin gelanceerd. De nieuwste aanwinst die aan de range is toegevoegd is Haegens Gin Oaked. Met deze gin worden ook de whiskyliefhebbers aangesproken.

Het team achter Haegens Distillery, Alles over gin.

Hoe is het idee voor Haegens Gin Oaked ontstaan?

De Haegens Distillery heeft niet alleen gin maar ook whisky op haar naam staan. Echter, duurt het drie jaar en een dag voordat de whisky gereed is. Dit zette het Haegens team aan het denken..
Distiller Mirthe vertelt; “Wij konden echt niet wachten tot onze whisky gereed was. Daarom gingen we nadenken over hoe we het hout konden gebruiken in de gin. Hout zorgt namelijk voor prachtige smaken. En, door het hout te gebruiken voor de gin kunnen we niet alleen de link leggen naar onze toekomstige whisky, maar kunnen we ook whiskydrinkers aan de gin krijgen, haha!”.

Welke botanicals worden voor Haegens Gin Oaked gebruikt?

Haegens Distillery staat voor krachtige smaken. Dit geldt ook voor Haegens Gin Oaked. Voor de basis werd er gezocht naar een “stoerder” recept mét eigen handtekening. Omdat eucalyptus een belangrijke botanical is voor de distilleerderij, komt deze ook weer terug. Ditmaal wordt de eucalyptus gecombineerd met jeneverbessen, kardemom, engelwortel, korianderzaad, vlierbloesem, citroenverbena, paradijszaad, zoethout en sinaasappelschil.

Nadat alle botanicals bepaald waren en het recept definitief was, werd er gekeken naar welk hout het beste bij de gin zou passen. Een vereiste was dat het hout een aparte, maar mooie en intense smaak met zich mee zou brengen. Uiteindelijk bleken Amerikaanse eikenhouten vaten de match made in heaven te zijn!

Hoe smaakt Haegens Gin Oaked?

Op de neus zorgt Haegens Gin Oaked voor een mooie volle, frisse geur. Tonen van citrus en eucalyptus komen duidelijk naar voren, met op de achtergrond hele subtiele houttonen. De gin nodigt uit om te proberen.
Qua smaak ontstaat er een ware smaakexplosie van citrus, kruiden en eucalyptus. De gin laat haar krachtige karakter zien; kruidige tonen nemen de overhand en zorgen voor een prachtig verwarmend effect die aanhoudt tot in de afdronk. Haegens Gin Oaked zorgt voor een zacht mongevoel en blijft lang aanwezig. Het alcoholpercentage van deze gin zit op 46%.

Dit is de perfecte gin voor de gin liefhebber die zijn of haar gins puur drinkt, van volle en krachtige gins houdt of zich wil laten verrassen door een nieuwe unieke gin. Ook is dit de perfecte gin voor whisky liefhebbers.

Hoe geniet je optimaal van Haegens Gin Oaked?

Deze gin drink je bij voorkeur puur. Wil je toch een tonic gebruiken? Kies dan voor Clementine Tonic Water of een Premium Indian Tonic Water.
Met betrekking tot de garnering; deze is niet nodig. Haegens Gin Oaked heeft een prachtige volle smaak van zichzelf.

Waar koop je Haegens Gin Oaked?

Deze mooie, unieke gin koop je bij de Alles over gin. Boutique. Klik hier om daar naartoe te gaan.

Maak kennis met Haegens Gin Oaked, Haegens Distillery, Dronten, Alles over gin.

388
Laat een bericht achter