Greenall's lanceert papieren gin fles, Alles over gin.

Alles over de nieuwste papieren gin fles van Greenall’s The Original London Dry Gin

Sinds begin dit jaar is Nederland een hele bijzondere gin fles rijker; de Greener Greenall’s Paper Bottle.
Greenall’s is sinds oktober 2022 één van de eerste gin merken die een papieren fles op de markt bracht. Het gin merk wil haar koolstofuitstoot tot nul reduceren en daar maakt de fles natuurlijk een belangrijk onderdeel van uit.
Greenall’s is de Greener Greenall’s campagne gestart en vandaag maak jij kennis met de unieke én zeer fascinerende gin fles van Greenall’s The Orginal London Dry Gin!

Eerst even kennismaken met Greenall’s

Greenall’s is een Engels gin merk die al meer dan 250 jaar met trots geproduceerd wordt door G&J Distillers in Cheshire.
Het recept is oorspronkelijk ontwikkeld door Thomas Dakin, de voorvader van de London Dry Gin. Met Greenall’s The Original London Dry Gin lanceerde hij de allereerste kwalitatieve gin van Engeland!

Inmiddels is de distilleerderij zeven Master Distillers verder. Het is nu aan Master Distiller Joanne Moore om het erfgoed te bewaren en samen met haar team de gin (met de hand) en op ambachtelijke wijze te distilleren.

Greenall’s The Orginal London Dry Gin wordt gemaakt van acht botanicals en is een klassieke London Dry Gin waarbij tonen van jeneverbessen en citrusvruchten de hoofdrol spelen.
Qua smaak komen frisse tonen van rijke kamfer en citrus tevoorschijn, met een subtiele ondertoon van oosterse specerijen.
De afdronk is lang met een fijn bittertje waarna een lichte zoetheid tevoorschijn komt en de gin afrondt.

Het alcoholpercentage van Greenall’s The Original London Dry Gin zit op 37,5%.

Deze gin drink je met een Premium Indian Tonic Water en een schijfje limoen ter garnering.

Perfect serve van Greenall's The Original London Dry Gin, Alles over gin.

Maak kennis met de Greener Greenall’s Paper Bottle

Voor Greenall’s is duurzaamheid erg belangrijk. Zij maakt dan ook uitsluitend gebruik van hernieuwbare energie die wordt opgewekt door windmolenparken op zee.
Daarbij zijn alle materialen die bij de distilleerderij worden gebruikt, volledig recyclebaar. Hierdoor is er vrijwel geen afval die gestort moet worden

Met de lancering van haar papieren fles gaat Greenall’s nóg een stapje verder. De papieren fles van Greenall’s The Original London Dry Gin wordt gemaakt van 94% gerecycled karton. De fles is voorzien van een “voedselveiligheidsbuidel” om de gin in te bewaren.

Fun facts over Greener Greenall’s Paper Bottle:

  • De papieren fles is maar liefst vijf keer lichter dan een glazen fles
  • De koolstofvoetafdruk is zes keer kleiner; 91.9g/CO2e per fles in plaats van 558,2g/CO2e
  • De watervoetafdruk is vier keer kleiner
  • De inhoud is uiteraard hetzelfde als de glazen fles
  • De papieren fles is volledig recyclebaar (in drie simpele stappen)

Greener Greenall's Paper Bottle, Greenall's The Original London Dry Gin, papieren gin fles recyclen, Alles over gin.

Greener Greenall’s campagne

Om de Greener Greenall’s campagne tot een nog groter succes te brengen, werkt Greenall’s samen met Ecologi. Dit is een klimaatorganisatie die ervoor zorgt dat er voor iedere verkochte Greener Greenall’s Paper Bottle en voor iedere tien verkochte Greenall’s gin-tonics in de horeca, één boom wordt geplant in gebieden waar de nood het hoogste is.

Zoals Greenall’s Global Brand Lead, Russell Smith, zelf zegt: “Nu klimaatverandering een steeds grotere bedreiging vormt, erkennen we dat we ons best moeten doen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze nieuwe papieren fles en het partnerschap met Ecologi betekenen een belangrijke stap in Greenall’s duurzaamheidsreis. We weten dat we nog veel meer moeten doen, dus creëren we een routekaart voor het merk die ons zal leiden naar een vermindering van onze koolstofuitstoot tot netto nul!”.

Greener Greenall's Paper Bottle, Alles over gin.

Ps. Alle foto’s komen van Greenall’s.

783
Laat een bericht achter