Ginfestival Rotterdam overview, Alles over gin.

Alles over het Ginfestival Rotterdam – Zaterdag 22 juni 2019

Ginfestival Rotterdam vond op zaterdag 22 juni voor de tweede keer plaats in de Cruise Terminal Rotterdam. En wat was dit een fijn begin van de (gin)reis! Over de gehele terminal waren honderdvijftig merken ruimtelijk verdeeld. Ondanks dat we Leiden, Den Haag en Amsterdam geweldig vonden, moeten we eerlijk bekennen dat het ginfestival in Rotterdam voor ons toch wel het tofste ginfestival van het jaar was!

Cruise Terminal Rotterdam, de unieke locatie

Cruise Terminal Rotterdam kent een hele geschiedenis. Zo was het vroeger de aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn en was dit de eind- of tussenbestemming van meerdere cruiseschepen. Tegenwoordig is het industrieel erfgoed en wordt de terminal gebruikt als grote passagiersschepen Rotterdam willen bezoeken of voor evenementen.
Het mooie van deze locatie is dat het goed te bereiken is, genoeg parkeergelegenheid biedt, een foodhal tegenover zich gevestigd heeft en een fantastisch uitzicht biedt over de Maas en de skyline van Rotterdam.

Skyline Rotterdam, Ginfestival Rotterdam, Alles over gin.

Muntjes en glazen bij Ginfestival Rotterdam

Na het betreden van de Cruise Terminal (waar we onze proefglaasjes ontvingen) en het beklimmen van de grote trap kwamen we aan in de grote ontvangsthal. Hier stond ook het verkooppunt waar we onze muntjes en een groter glas konden aanschaffen. Voor acht muntjes en twee glazen betaalden wij hier veertien euro. De gemiddelde prijs van een gin-tonic was vijf euro.

Aan eten was ook gedacht; zowel binnen als buiten stonden meerdere foodstandjes waar je (als je geduld hebt) een fijn hapje kon eten. Wij waren dolgelukkig toen we zagen dat we ook gewoon een zak patat met mayo konden halen. Dat er hier vier muntjes voor werden gevraagd, vonden we dan net weer iets té enthousiast.

Opvallend was dat er deze keer werd gekozen voor een heus ballonglas. Op zich snappen we deze keuze, maar of het zo handig was is nog even onze vraag. Als je een groot glas vol kreeg (wat bijna iedere standhouder je gaf) duurde het toch wel een tijdje voordat je deze weer leeg had. In de tussentijd kon je al meerdere stands bezocht hebben..

Ballonglazen bij de Cruise Terminal Rotterdam, Ginfestival Rotterdam, Alles over gin.

Vertegenwoordigde gin merken

De volgende merken waren aanwezig bij het ginfestival in Rotterdam:

Sir Edmond Gin Thomas Henry
CATZ Gin Té Tonic
Bobby’s Schiedam Dry Gin Vording Spirits
Craft Drinks Tolmann’s Dutch Gin
V2C Dutch Dry Gin Kever Genever
Gin Xoriguer Goodsack Gin
Real-Est Dranken Don Papa Rum
Onder de boompjes Things for drinks
Boomsma Dry Gin Salud Distribution
Vincitore Gin Loopuyt Gin
NOLET’S Gin Catoctin Creek
By the Dutch gin Old Dutch Distillers
Ferdinand’s Gin Andre Kerstens BV
Hermit Dutch Coastal Gin The Duchess
Isle of Harris Kyro Distillery
Gin Mare Copperhead
Brockmans Gin Schouten Distillery
BLOOM Gin Bareksten Spirits
Citadelle Gin Crafter’s London Dry Gin
Cley Meanie Distilling
The Stillery  Stokerij Klopman
Beek Spirits Fever-Tree Nederland
Distilleerderij Van Toor Bottle Business
Hendrick’s Gin Tanqueray
Erickx Beergin Russell & Co
Rutte Distillery (inclusief photo booth) Anker Amsterdam Spirits

Nieuw bij Ginfestival Rotterdam: Silent Disco en afterparty

Een nieuw concept dat het Ginfestival introduceerde was de silent disco van Loopuyt; losgaan op de dansvloer in het midden van de Cruise Terminal met je favoriete gin-tonic in de hand! Justin Dash, Boy’s Keep Swingin’ en DJ Paparasta wisselden elkaar af tussen 17.00 en 22.00 uur.
Vanaf 21.00 uur was de party aan met Bobby’s; de gebroeders en de twee eigenaren van Bobby’s draaiden tot in de nacht in de foodhal tegenover de Cruise Terminal.

Back to school met Fever-Tree

Fever-Tree is één van de fijnste tonics om je perfect serve te maken. Bij de Gin School van Fever-Tree nemen ze je mee in de wereld van de gin en tonic; de geschiedenis, de herkomst, botanicals, vier fijne soorten gins en het smaakwiel passeerden de revue. De les wordt afgesloten met een proeverij. Hier kreeg iedereen vier soorten gins (floraal-zacht, kruidig-citrus, robuust en zacht-citrus), alle Fever-Tree tonics en diverse botanicals om toe te voegen als garnituur. Zo ontdekte je niet alleen wat voor effect de verschillende tonics op je gin hebben, maar ook wat je favoriete smaken zijn en ontwikkel je je eigen perfect serve. Echt een aanrader voor iedereen die meer wil weten over tonics en hoe deze te gebruiken in combinatie met verschillende gins!

Een School of Gin Session duurt één uur en kost 11 euro (10 euro + één euro servicekosten). Je ticket koop je op de website van Ginfestival.
Leuk om te weten is dat je ook een hand-out mee krijgt met meer informatie over tonic, gin en het smaakwiel. Zo kun je thuis verder experimenteren!

Fever-Tree, Ginfestival Rotterdam, Alles over gin.

Fotogallerij

Omdat één foto gewoon meer dan duizend woorden zegt, als afsluiter een fijne fotogallerij van het Ginfestival Rotterdam!

4.165
Laat een bericht achter